İlginç şeyler

mavi

Yumurta
Üye
Karıncalarla yaptığınız veya yapmayı planladığınız en ilginç, en acayip şey nedir?

SasuKe1

Majör
Üye
Karıncalarla yaptığınız veya yapmayı planladığınız en ilginç, en acayip şey nedir?
Eğer inbreeding yapan bir tür bulursam aynı outworld'e birden fazla formikaryum bağlayıp öyle beslemeyi düşünüyorum.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Bozuk saatimin içerisine 1 kraliçe ve 13 işçiden oluşan plagiolepis kolonisi yerleştirdim ve koluma takıp aylarca saat içerisinde geliştirdim. Kolumda ki saate bakarak istediğim an koloniyi gözlemleyebildim. Besleme yapmak için saat camının kenarına ateşle ısıtılmış dikiş iğnesiyle çok küçük bir delik açtım ve beslemeyi buradan yaptım. Koloniyi 107 işçiye kadar çıkardım.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Ben yaptığım değil de tanık olduğum bir olayı anlatmak istiyorum. Bir lasius kolonisinin yanındaki Messor ve Cataglyphis kolonilerini yok edip, pupa ve larvalarını yuvalarına taşıyıp, geriye kalan yuvalara yayıldıklarını görmüştüm. Her ne kadar acayip olmasa da çok muhteşem bir manzaraydı.

mavi

Yumurta
Üye
Bozuk saatimin içerisine 1 kraliçe ve 13 işçiden oluşan plagiolepis kolonisi yerleştirdim ve koluma takıp aylarca saat içerisinde geliştirdim. Kolumda ki saate bakarak istediğim an koloniyi gözlemleyebildim. Besleme yapmak için saat camının kenarına ateşle ısıtılmış dikiş iğnesiyle çok küçük bir delik açtım ve beslemeyi buradan yaptım. Koloniyi 107 işçiye kadar çıkardım.
Ohaa hocam peki yumurtalar sağa sola savrulmadı mı ve temizliği nasil yaptınız yiyecek kalıntısı vesayre.

det

Larva
Üye
Koloniyi nasıl beslediniz, protein sıvısı mı kullandınız ve stres olmadılar mı ?

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Ohaa hocam peki yumurtalar sağa sola savrulmadı mı ve temizliği nasil yaptınız yiyecek kalıntısı vesayre.
Hayır, yumurta ve larvalar zemine yapışabiliyordu pupalarıysa işçiler gündüz ağzında tutuyor, gece bırakıyordu ve tekrar sabah olduğunda ışıkla birlikte zamanla koşullandırma oluştu ve her gün ışığında yumurtalar da dahil işçiler tüm yavruları ağzına alıyordu. Yapışanları zemine sabitliyor, yapışmayanları ağızlarında muhafaza ediyorlardı.

Besleme konusunda sorun yaşamadım, meyve sineği larvaları yumuşak dokulu ve kabuksuz olduğundan ve çok küçük boy kullandığımdan bitiriliyor ve geride kalıntı kalmıyor, dolayısıyla temiz kalıyordu. Nem ihtiyacı için içeriye su damlatmak yerine günlük olarak çok minik ballı su damlacığı enjekte ediyordum. Böylece hem sıvı hem de karbonhidrat kaynağını tek seferde hallediyordum. Beslemeyi gece saati kolumdan çıkarıp masaya koyduktan sonra yapıyordum ki rahat bir ortamda tüketsinler.

Fakat maalesef kolumda saat olduğunu unutup denize girdim ve küçük kürdan parçasıyla besleme deliğine yaptığım tıpa içeriye su alıp koloniyi telef etti.