cataglyphis türü ama kraliçe değiller gibi daha net fotoğraflar atarmısınBu gün bulduğum çok hızlı ve çok büyük olduğundan kraliçe olduğundan şüphelendiğim karıncanının cinsi nedir? Kraliçe midir? Elimde 2 tane bulunmakta multi olabilirler mi?Ekli dosyayı görüntüle 25649Ekli dosyayı görüntüle 25650Ekli dosyayı görüntüle 25651
kraliçe için abdomenleri küçük değil mi bir de petiolesi uzun değil mi. Bir de bu türde daha önce multi denenmiş mi zaten çok saldırganlar.Cataglyphis cf. Nodus kraliçesi multi deneyebilirsiniz bence
bence de kraliçe, thoraxından anlaşılıyor. petiole ile kraliçe olmasının pek bir alakası yok.kraliçe için abdomenleri küçük değil mi bir de petiolesi uzun değil mi. Bir de bu türde daha önce multi denenmiş mi zaten çok saldırganlar.
Abdomen veya petiole kraliçe olduğunu tespit etmek kesin bir yöntem değildir. Thoraxa ve thoraxta bulunan kanat izine bakılmalı. Cataglyphis nodus kraliçesi. Multi olabilirler ve lütfen hobide yeteri kadar deneyimli değilseniz, kraliçenin ihtiyaçlarını karşılayamayacaksanız doğaya salmanız en iyisi olur.kraliçe için abdomenleri küçük değil mi bir de petiolesi uzun değil mi. Bir de bu türde daha önce multi denenmiş mi zaten çok saldırganlar.
thorax sırt kısmı önemli. cataglyphisler ne kadar agresif olsada dışarıdan işçi eklemeye, dışarıdan pupa larva eklemeye, hatta belirli türler arasında farklı cataglyphis türlerinin pupalarını bile kabul etmekte çok olumlularAbdomen veya petiole kraliçe olduğunu tespit etmek kesin bir yöntem değildir. Thoraxa ve thoraxta bulunan kanat izine bakılmalı. Cataglyphis nodus kraliçesi. Multi olabilirler ve lütfen hobide yeteri kadar deneyimli değilseniz, kraliçenin ihtiyaçlarını karşılayamayacaksanız doğaya salmanız en iyisi olur.
Haklısınız ama cataglyphislerde işçiler kraliçeyle karıştırıldığı için direk abdomen farkına yöneldim. Fotoğraflarda işçiye çok benziyor. Bir de bu tür de multi yapılabiliyormuydu?Abdomen veya petiole kraliçe olduğunu tespit etmek kesin bir yöntem değildir. Thoraxa ve thoraxta bulunan kanat izine bakılmalı. Cataglyphis nodus kraliçesi. Multi olabilirler ve lütfen hobide yeteri kadar deneyimli değilseniz, kraliçenin ihtiyaçlarını karşılayamayacaksanız doğaya salmanız en iyisi olur.
Evet multi olabiliyorlar.Haklısınız ama cataglyphislerde işçiler kraliçeyle karıştırıldığı için direk abdomen farkına yöneldim. Fotoğraflarda işçiye çok benziyor. Bir de bu tür de multi yapılabiliyormuydu?
Ben bu hobide yeteri kadar tecrübeliyim onlarca koloni baktım ben bunuda bakarım.Abdomen veya petiole kraliçe olduğunu tespit etmek kesin bir yöntem değildir. Thoraxa ve thoraxta bulunan kanat izine bakılmalı. Cataglyphis nodus kraliçesi. Multi olabilirler ve lütfen hobide yeteri kadar deneyimli değilseniz, kraliçenin ihtiyaçlarını karşılayamayacaksanız doğaya salmanız en iyisi olur.
Sırtına bakarak ayırmalısın diğer baktığım kısımlar yanıltıcı olabilir kanat yarası aramalısınkraliçe için abdomenleri küçük değil mi bir de petiolesi uzun değil mi. Bir de bu türde daha önce multi denenmiş mi zaten çok saldırganlar.