Evet, bende öyle düşünüyorum.Cinslerin prensleri hakkında bilgim pek yok ama prens olduğunu zannetmiyorum. Büyük ihtimalle Wasplardan biri.
Çok haraketliydi bu da. Wasp olsa uçabilmesi gerekmez miydi? Çok dürttüm ama hiç uçmadı. Wasplar hakkında pek bilgim yok.Cinslerin prensleri hakkında bilgim pek yok ama prens olduğunu zannetmiyorum. Büyük ihtimalle Wasplardan biri.
Aynı durumda olan bal arıları da görüyorum bazen. Oldukça hareketli oluyorlar yerde ama uçmuyorlar. Wasplarda da aynı durum görülebiliyor olabilir. Benim de kesin bir bilgim yok bu konuda ama morfolojik olarak baktığımızda Wasp diyebilirim.Çok haraketliydi bu da. Wasp olsa uçabilmesi gerekmez miydi? Çok dürttüm ama hiç uçmadı. Wasplar hakkında pek bilgim yok.
Abdomenin iğne kısmındaki iki çıkıntıya kadar Cataglyphis prensi ile gerçekten çok uyuşmakta. Dediğiniz gibi wasp da olabilir. Salıyorum.Aynı durumda olan bal arıları da görüyorum bazen. Oldukça hareketli oluyorlar yerde ama uçmuyorlar. Wasplarda da aynı durum görülebiliyor olabilir. Benim de kesin bir bilgim yok bu konuda ama morfolojik olarak baktığımızda Wasp diyebilirim.
Cataglyphis prensi görmedim de ondan bir değişik geldi.Abdomenleri öyle zaten cataglyphis prenslerinin
Ucu çıkıntılı bir şekilde oluyor örnek bırakırım birazdan
Evet bende biliyorum onu. Kafasının rengi falan değişik olunca anlamsızca bi' garipsedim.Abdomenleri öyle zaten cataglyphis prenslerinin
Ucu çıkıntılı bir şekilde oluyor örnek bırakırım birazdan
Hmm. Teşekkürler.Bu livida prensi forumdan bir arkadaşımız bulmuştu
![]()
![]()
![]()
Benzer abdomen şekilleri
O kadar uzun antenli bir böcek karınca olamaz 🤠Ne olduğu hakkında en ufak fikrim yok. Cataglyphis diyeceğim, alakasız.
Ekli dosyayı görüntüle 9479Ekli dosyayı görüntüle 9480
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Ayrıca aşırı hareketsiz.
Olabilir. Hatta cataglyphis prensiymiş. Bende şaşırdım.O kadar uzun antenli bir böcek karınca olamaz 🤠
Vah bunu duyan cataglyphis prensleri seri üzgünlerO kadar uzun antenli bir böcek karınca olamaz 🤠
😄Vah bunu duyan cataglyphis prensleri seri üzgünler
![]()