İletişim ve Canlı Yem Tedarik

Fuzuli

Yumurta
Üye
Arkadaşlar Kütahya Merkez bölgesinde yaşıyorum. Okulum bittiği için evdeki 1 koloni ve yumurtalı kraliçem için canlı yem tedariğine ihtiyacım var. Kütahya içi veya çevresinde bu hobiyle ilgilenip un kurdu verebilecek birisini arıyorum. Hem iletişimde olup karşılıklı yardımlaşabileceğimiz sohbetimizin olabileceği birisi olması adına. Çok fazla kolonim olmadığı için bir sürü satan yerlerden almak yerine 10 15 tane kurt alabilsem yetecek bana.

efe1320

Yumurta
Üye
Bence, al un kurdu. Elinde fazla olanları dışardaki karıncalara verebilirsin veya un kurtlarını soğuk bir yere alırsan üremeleri yavaşlar. Yada, morio kurdu al. Morio kurtlarını ayırmazsan pupa olmuyor, ama bazı karıncalar morio kurdunu yemiyor.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Bence, al un kurdu. Elinde fazla olanları dışardaki karıncalara verebilirsin veya un kurtlarını soğuk bir yere alırsan üremeleri yavaşlar. Yada, morio kurdu al. Morio kurtlarını ayırmazsan pupa olmuyor, ama bazı karıncalar morio kurdunu yemiyor.
Morio yeni bir karınca kolonisi için çok büyük ve gereksiz kalır. Senin de dediğin gibi un kurdu tavsiye ediyorum, denemek görmek isterseniz sepete bir kaç tane morio eklersiniz tecrübe edinmiş olursunuz.