Ayrı yerlere mi koymalıyım yani, bir süre böyle bırakıp gözlemlersem olur mu?İkisi de Tetramorium cinsi evet. Multi olabilirler fakat her zaman birbirlerine zarar verme riski olduğunu unutmayın.
İkisini de aynı uçuşta mı buldunuz? Bir de ölümle sonuçlanmaması için içerideki su damlalarını silip nem sağlarsanız iyi olur.Bugün buldum, sanırım Tetramorium cinsi bir kraliçe ama emin olmak icin sormak istedim. Direkt şırıngaya koyup karanlığa kaldırdım oynamadım cok tekrar ölümle sonuçlanmaması icin🥲. Aynı yerde kalırlarsa sıkıntı çıkar mı birbirlerine zarar verirler mi?
Ekli dosyayı görüntüle 25876
Evet dün karınca buldugum yerde buldum yine mutfakta. Pamuğu ıslatıp koydum siringanin ucundaki pamuk ıslak nemi sağlar diye düşünüyorum. Su damlaları şekerli su bilerek koydum da sorun oluyorsa temizlerimİkisini de aynı uçuşta mı buldunuz? Bir de ölümle sonuçlanmaması için içerideki su damlalarını silip nem sağlarsanız iyi olur.
Kraliçelere ilk işçi çıkana kadar besin koymanıza gerek yok. Eğer prenseslerse bile 1 haftalık sürede bir şey olmaz. Silmenizi öneririm.Evet dün karınca buldugum yerde buldum yine mutfakta. Pamuğu ıslatıp koydum siringanin ucundaki pamuk ıslak nemi sağlar diye düşünüyorum. Su damlaları şekerli su bilerek koydum da sorun oluyorsa temizlerim
Peki silerim. Nem icin iki taraftaki pamukları mi ıslatmalıyım yoksa tek taraflı yeterli mi acaba?Kraliçelere ilk işçi çıkana kadar besin koymanıza gerek yok. Eğer prenseslerse bile 1 haftalık sürede bir şey olmaz. Silmenizi öneririm.
Bir tanesini bulduğum yere bırakırım o hâlde diğeri de yaşar umarimNem için tek taraflı pamuk yeter. Ve evet ben ayırmanı tavsiye ederim, çok sayıda bulmadıysan kraliçeleri riske atmaya gerek yok bana kalırsa.
İkisini farklı tüplere/şırıngalara koyabilirsin iki kolonin olmuş olur🫡Bir tanesini bulduğum yere bırakırım o hâlde diğeri de yaşar umarim
Evet başka bir şırınga buldum koydum. 1 hafta sonra bakarim hangisi yaşıyorsa artıkİkisini farklı tüplere/şırıngalara koyabilirsin iki kolonin olmuş olur🫡
Hareketsiz olmalarının nedenini bilmiyorum benim tetramorium kraliçem de çok hareketsiz ama yumurtladı ve yaşıyor.yani çok kafaya takmayın hareketsiz diye. Siz uygun ortamı hazırlayın ve bekleyin sadece. Hassas bir cins değil tetramorium kontrol ederken strese girdiği için ölmez korkmayın. ölseler de birisi ölür en kötü, ikisi de ölmez diye düşünüyorum.Bir şey daha eklemek istiyorum, şırıngaya koyup kaldırdığım karıncalari sonraki gün bakınca hep hareketsiz ya da çok yavaş hareket ediyorken buluyorum. En son böyle olduğunda ölmüştü kraliçe. Benimkiler tek mi böyle yoksa sizin karıncalarınız da böyle yavaşlıyor mu? Eğer benimkinde sorun varsa sebebi ne olabilir?
Nemi sağladım ve güneş gören bir yere koymadım dolabın içindeler karanlık, sadece havasız ya da sıcaktan sorun olur mu bilmiyorumDoğrudan güneş altına koymayın karanlık bi yere koymanız iyi olur. Ve nemi sakın eksik etmeyin.
Havasız kalırsa zaten ölür canlı. Evde mutfakta bulduğunuzu söylemişsiniz, umarım evde olan bir koloniden değildir. Dışarıdan uçup geldiyse direkt döllenmişte diyemeyiz. Etrafta prens gördünüz mü hiç? Genellikle yapay ışığa fazlasıyla geliyorlar bu yüzden döllenmemiş olabilir. 1 hafta sonra kontrol edersiniz zaten döllenmişse kanatlarını dökerler.Nemi sağladım ve güneş gören bir yere koymadım dolabın içindeler karanlık, sadece havasız ya da sıcaktan sorun olur mu bilmiyorum
Pamuk hava akışını sağlar demişlerdi. Havasızlık gibi bir durum olur mu, başka bir yere mi koymalıyım? Bulduğumda 2 kraliçe tek vardı dışarıdan geldiklerini düşünüyorum.Havasız kalırsa zaten ölür canlı. Evde mutfakta bulduğunuzu söylemişsiniz, umarım evde olan bir koloniden değildir. Dışarıdan uçup geldiyse direkt döllenmişte diyemeyiz. Etrafta prens gördünüz mü hiç? Genellikle yapay ışığa fazlasıyla geliyorlar bu yüzden döllenmemiş olabilir. 1 hafta sonra kontrol edersiniz zaten döllenmişse kanatlarını dökerler.
Pamuk hava akışını sağlar, siz dolabın içindeler dediğiniz için belirttim onu. Kitaplığınızda sabit durabileceği bir yere koyarsanız daha iyi olur. Opak bir kılıf yapmayı unutmayın. Kanatlı olduklarını ve dışarıdan ışığa geldiklerini hesaba katarsak ben döllenmemişlerdir diye düşünüyorum. Tabi dediğim gibi 1 hafta gibi bir süre bekletmenizde fayda var. Şuanlık başka bir şey yapmanız gerekmiyorPamuk hava akışını sağlar demişlerdi. Havasızlık gibi bir durum olur mu, başka bir yere mi koymalıyım? Bulduğumda 2 kraliçe tek vardı dışarıdan geldiklerini düşünüyorum.
Peki dışına bir şey sarıp masanın üstüne koyarım. Döllenip döllenmedigini ben de bilmiyorum ama dışarıdan geldiklerine eminim gece gündüz hep görüyorum çünkü. 1 hafta beklerim sonucu paylaşırım zatenPamuk hava akışını sağlar, siz dolabın içindeler dediğiniz için belirttim onu. Kitaplığınızda sabit durabileceği bir yere koyarsanız daha iyi olur. Opak bir kılıf yapmayı unutmayın. Kanatlı olduklarını ve dışarıdan ışığa geldiklerini hesaba katarsak ben döllenmemişlerdir diye düşünüyorum. Tabi dediğim gibi 1 hafta gibi bir süre bekletmenizde fayda var. Şuanlık başka bir şey yapmanız gerekmiyor