İki kimliği belirsiz kraliçe tespit edildi! :D

nefertities

Yumurta
Üye
Öncelikle selamlar. Ekim ortalarında ve dün bulduğum iki yeni kraliçem var. Ekim ayında bulduğum kraliçe hiç stressiz olmasına rağmen hala bir yumurta bırakmadı. Dün bulduğum ise sanki bir canavar. İkisi hakkında bir bilgi sahibiyseniz paylaşırsanız çok memnun olurum.IMG20221124001513.jpg
Bu arkadaş dün bulduğum. Kendisine yarın güzel bir test tüpü hazırlayacağım. Örnek teşkil etmesi için parmağımla bir fotoğraf çektim. Kendisi tam bir parmak boğumu büyüklüğünde. Kendisini beslemem gerekiyor mu? Yoksa klasik sulu test tüpü işimizi görür mü? IMG20221124001242.jpg
Diğer hanımefendi de buradalar. Abdomeni sarı, siyah çok güzel. Hep sulu pamuğa yapışmış durumda Kendisi (merak etmeyin hala yaşıyor :D). Hala yumurta bırakmadı yaklaşık bir buçuk ay oluyor. Kendisi hakkında bildiğiniz bir şey varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden ilginize teşekkürler.

karıncabuldum

Pupa
Üye
Öncelikle selamlar. Ekim ortalarında ve dün bulduğum iki yeni kraliçem var. Ekim ayında bulduğum kraliçe hiç stressiz olmasına rağmen hala bir yumurta bırakmadı. Dün bulduğum ise sanki bir canavar. İkisi hakkında bir bilgi sahibiyseniz paylaşırsanız çok memnun olurum.Ekli dosyayı görüntüle 20374
Bu arkadaş dün bulduğum. Kendisine yarın güzel bir test tüpü hazırlayacağım. Örnek teşkil etmesi için parmağımla bir fotoğraf çektim. Kendisi tam bir parmak boğumu büyüklüğünde. Kendisini beslemem gerekiyor mu? Yoksa klasik sulu test tüpü işimizi görür mü? Ekli dosyayı görüntüle 20375
Diğer hanımefendi de buradalar. Abdomeni sarı, siyah çok güzel. Hep sulu pamuğa yapışmış durumda Kendisi (merak etmeyin hala yaşıyor :D). Hala yumurta bırakmadı yaklaşık bir buçuk ay oluyor. Kendisi hakkında bildiğiniz bir şey varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden ilginize teşekkürler.
1. Meesor 2. Attığınız solenopsis

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
2. Kraliçe için o fotoğraftan herhangi bir cins bilgisi verilemez. Daha yakın, canlıyı net görebildiğimiz fotoğraflar ekleyin lütfen.

nefertities

Yumurta
Üye
Arkadaş solenopsis demiş ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Çok küçük kendisi. 2. kraliçeyi yarın test tüpünden güzel bir ışıkla tekrar yüklemeye çalışırım. Birincinin messor olduğunu söylemişsiniz ama hala sahip olduğum 2 kraliçeye de messor denmişti. Bu neredeyse onların üç katı büyüklükte. Eğer messorun farklı bir türü ise yumurta vermeden besleme gerek yok sanırım öyle değil mi?

Akslepioss

Yumurta
Üye
Öncelikle selamlar. Ekim ortalarında ve dün bulduğum iki yeni kraliçem var. Ekim ayında bulduğum kraliçe hiç stressiz olmasına rağmen hala bir yumurta bırakmadı. Dün bulduğum ise sanki bir canavar. İkisi hakkında bir bilgi sahibiyseniz paylaşırsanız çok memnun olurum.Ekli dosyayı görüntüle 20374
Bu arkadaş dün bulduğum. Kendisine yarın güzel bir test tüpü hazırlayacağım. Örnek teşkil etmesi için parmağımla bir fotoğraf çektim. Kendisi tam bir parmak boğumu büyüklüğünde. Kendisini beslemem gerekiyor mu? Yoksa klasik sulu test tüpü işimizi görür mü? Ekli dosyayı görüntüle 20375
2. Lasius flavus askersiz bir tür büyükdeğillerdir ve yavaş büyürler çok pasiftirler ama renkleri altın sarısıdır çok güzel tipleri vardır.

Akslepioss

Yumurta
Üye
Fotoğraftan yeterince ner şekilde belli 2. Kraliçe lasius flavus kraliçesi ve lasisus familyasına ait. Bahçede 2 karış toprak kazsanız bulursunuz.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Görüntü uzak, oldukça flu bir fotoğraf.
Şimdi ben attığım gorseldeki karıncaya solenopsis mi demeliyim yoksa lasius flavus mu? Cins tespitindeki yetersizliğe bir şey demiyorum yenisindir veya doğru bildiğin yanlıştır olabilir ama bunu ölümüne savunma. Konu sahibi arkadaştan daha detaylı ve net bir fotoğraf isteyip, daha sağlıklı bir tespit yapabilirsin. Ayrıca lasius flavus türüde öyle toprağı 2 avuç kazıp bulunacak bir tür değil bence, diğer türlerde buna dahil. 27-28 tane lasius türü var Türkiye'de. Ben seni güzel bir dille uyarmak ve hatalarını düzeltmeni istiyorum. Eğer sende onun dediğini hoş bulmadiysan sende rapor butonunu kullanabilirsin. Karşılıklı birbirinize atışarak çözüm sağlanamaz. İyi forumlar diliyorum
1669330999018.jpg

İbrahim

Larva
Üye
2.cinin Aphaenogaster olduğunu dusunuyorum

karıncabuldum

Pupa
Üye
Arkadasim attığın fotoğraftaki kraliçenin ayaklarına bak bi bide konu sahibinin attığına bak eğer ki lasius flavus sa diyelim kesin konuşmaya gerek yok belki aphaenogastar falan cikicak bilemezsin o yüzden sadece tahmin yürüt çoğu kişi bisi diyemiyor fotoğraf yetersizliğinden

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
2. Kraliçe myrmicinae altfamilyasından. Lasius ya da başka altfamilyalardan bir cins olamaz. Kaldı ki cins bilgisi verilemiyorken tür bilgisi katiyen verilemez.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Uzak ve net olmayan fotoğraflardan bilgi vermek, çok spesifik bir cins olmadıkça oldukça zararlı bir şey. Bakım koşulları cinslere göre önemli değişiklikler gösteriyor. Bilgi vererek o canlıya karşı sorumlu oluyoruz. Semi claustral bir cinse, tespit yapılamayacak görsellerden tespit yaparsanız ve claustral cins oldupunu söylerseniz, canlı ölür. Titiz olmak gerekiyor bu konularda. Konu içerisinde yıllardır hobiyle ilgilenen kişiler yeni görsel isteyip cins bilgisi dahi vermemişken, tür bilgisi vermek absürt.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Sebep nedir? Lasius flavus türü 2 kolonim var ve ilgileniyorum bilgi sahibi olup arkadaşa yardım ettim ve rapormu ediliyorum ne rezilliktir bu. Bizzat kendim bahçemde solucan ararken yüzlerce kez denk geldim. 5 para etmez insanlar.
Sebebi gayet bariz. Cins vermek için bile net olmayan bir görselden tür veriyorsunuz, ek görsel isteyenlere de fotoğrafın net olduğunu söylüyorsunuz. Üstelik şimdi de insanlara hakaret ediyorsunuz. Sizi DM üzerinden uyardığımda ise bana;

"Bilgim dahilinde olduğu için yorum yaptım zaten arkadaşları anlamamış.Elimde bulunan kraliçelere bakarak türünü söyledim ve kraliçelerle birebir uyuşuyor zaten kendimde türlerini ararken çok uğraşmıştım. Lasius türü bir familyadır ve bir çok farklı tip karıncayı barındırır. Lasius Flavus, Lasius niger en bilindikleri ve elimdede bolca bulunan türler." yazdınız.

Öncelikle sizi google'a "Karınca nedir?" sorusunu aratmaya davet ediyorum. Familya kavramından ve taksonomiden bir haber iken nasıl bu kadar ustaca tür verebildiğinize şaşırıyorum çünkü. Ya da basitçe 'salladığınızı' da söyleyebilirsiniz. Tabii, bu kraliçenin hiçbir uzvu doğru temizlikte görünmediği halde geri kalan 26 tür ile aralarında ne fark gördüğünüzü de açıklayabilirsiniz bizlere. Kraliçelerin bulunduğu şehir ya da habitat hakkında bile bir fikriniz yok. Muhtemelen "En yaygınları o ikisi." gibi bir yanıt vereceksiniz bana. Bununla ilgili kaynak istersem de; 'Kendi gözlemleriniz' olduğunu iddia edeceksiniz. Böyle uzayıp gidecek bu.

Bu görselden bile elinizde veri yokken tür tespiti yapabiliyorsanız, bu kraliçelerin hangisinin 'flavus', hangisinin 'niger' olduğunu bize söyleyebilirsiniz herhalde? Hepsi 'Lasius familyasından' merak etmeyin. Hepsi Türkiye'de var.😄

1669386456086.png1669386524919.png1669386538100.png1669386548191.png

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Arkadaşın geçmiş konularına bakarsanız "türü nedir?" diye konu açtığını görebilirsiniz. Bir canlının karınca olup olmadığını ayırt edemiyorken 144p fotoğraftan tür tespiti yapıp 5 para etmez insan olan biz oluyoruz. Çevresine bol sabırlar.

Akslepioss

Yumurta
Üye
Uzak ve net olmayan fotoğraflardan bilgi vermek, çok spesifik bir cins olmadıkça oldukça zararlı bir şey. Bakım koşulları cinslere göre önemli değişiklikler gösteriyor. Bilgi vererek o canlıya karşı sorumlu oluyoruz. Semi claustral bir cinse, tespit yapılamayacak görsellerden tespit yaparsanız ve claustral cins oldupunu söylerseniz, canlı ölür. Titiz olmak gerekiyor bu konularda. Konu içerisinde yıllardır hobiyle ilgilenen kişiler yeni görsel isteyip cins bilgisi dahi vermemişken, tür bilgisi vermek absürt.
Fotoğrafı yabancı bir forumdada paylaştığımda yine lasius flavusa ylaın cevaplar aldım kaldı ki fotoğrafı atan arkadaş tür sormuş , neyse ne beklersin ki.