iki balığımın da cins ve cinsiyetlerini bilmiyorum, yardımcı olabilir misiniz?

ataajpg

Yumurta
Üye
merhabalar saygıdeğer forum üyeleri bu benim bu forumdaki ilk konumdur belirtmek isterim. :).

Öncelikli problemim bu güzellikleri ben bir akrabamızdan aldım hediye maksatlı düzgün bakmadığını hissettim bende daha güzel bakabilirim ve yeni bi hobim olur diyerek almıştım ancak bana hiçbir bilgide bulunmadı. (muhtemelen oda bilmiyordu)

Bu balıklarımın cinsleri neler ,cinsiyetleri nedir, beslemem daha doğru olur gibi bilgileri arıyorum. Bu tarz doğru bilgileri de bu şekil köklü forumlarda bulmak çok da zor olmayacaktır diye düşünüyorum.

Şimdiden çok teşekür ediyor saygılarımı sunuyorum. -- ata türk

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-12-16 at 21.39.49 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-12-16 at 21.39.49 (1).jpeg
    30.8 KB · Görüntüleme: 15
  • WhatsApp Image 2023-12-16 at 21.39.49.jpeg
    WhatsApp Image 2023-12-16 at 21.39.49.jpeg
    36 KB · Görüntüleme: 16
  • WhatsApp Image 2023-12-16 at 21.39.50 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-12-16 at 21.39.50 (1).jpeg
    28.2 KB · Görüntüleme: 15
  • WhatsApp Image 2023-12-16 at 21.39.50 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2023-12-16 at 21.39.50 (2).jpeg
    37.2 KB · Görüntüleme: 15
  • WhatsApp Image 2023-12-16 at 21.39.50.jpeg
    WhatsApp Image 2023-12-16 at 21.39.50.jpeg
    43.2 KB · Görüntüleme: 14
  • WhatsApp Image 2023-12-16 at 21.39.51.jpeg
    WhatsApp Image 2023-12-16 at 21.39.51.jpeg
    36.3 KB · Görüntüleme: 13
  • WhatsApp Image 2023-12-16 at 21.39.57.jpeg
    WhatsApp Image 2023-12-16 at 21.39.57.jpeg
    44.4 KB · Görüntüleme: 16

omerfaruk_

Minör
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
merhabalar saygıdeğer forum üyeleri bu benim bu forumdaki ilk konumdur belirtmek isterim. :).

Öncelikli problemim bu güzellikleri ben bir akrabamızdan aldım hediye maksatlı düzgün bakmadığını hissettim bende daha güzel bakabilirim ve yeni bi hobim olur diyerek almıştım ancak bana hiçbir bilgide bulunmadı. (muhtemelen oda bilmiyordu)

Bu balıklarımın cinsleri neler ,cinsiyetleri nedir, beslemem daha doğru olur gibi bilgileri arıyorum. Bu tarz doğru bilgileri de bu şekil köklü forumlarda bulmak çok da zor olmayacaktır diye düşünüyorum.

Şimdiden çok teşekür ediyor saygılarımı sunuyorum. -- ata türk
Öncelikle foruma hoş geldiniz, balıklar oranda japon olarak geçer cinsiyetleri bu fotoğraftan anlaşılamaz ama çok önemi yok sağma yöntemi ile üretim yapılır. Bitkisel ağırlıklı bir besleme yapabilirsiniz kabız olmaya yatkın canlılar oldukları için proteinsel besleme sıkıntı olabiliyor. Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz.

Emperorofinsects

Pupa
Üye
Merhaba. YouTube'da videoları var arkadaşın dediği gibi dışarıdan anlaşılamaz. Bir de akvaryumunuz kaç L?

ataajpg

Yumurta
Üye
Öncelikle foruma hoş geldiniz, balıklar oranda japon olarak geçer cinsiyetleri bu fotoğraftan anlaşılamaz ama çok önemi yok sağma yöntemi ile üretim yapılır. Bitkisel ağırlıklı bir besleme yapabilirsiniz kabız olmaya yatkın canlılar oldukları için proteinsel besleme sıkıntı olabiliyor. Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz.
Hoşbulduk çok tesekkürler, cinsiyetlerini nasıl anlayabiliriz peki nasıl bir fotoğraf gerekiyor yada ben anlayabilir miyim?

Ben açıkçası betta veyahut lepistes beslemeyi düşünüyorum çünkü akvaryumum 35lt birazcık küçük geliyor bu iki balığım için öyle hissediyorum. Daha büyük akvaryumlar daha uygun olacaklardır onlara.

Diğer bi sorum beyaz balığımın cinsini de biliyor musunuz acaba?

ataajpg

Yumurta
Üye
Merhaba. YouTube'da videoları var arkadaşın dediği gibi dışarıdan anlaşılamaz. Bir de akvaryumunuz kaç L?
35 lt akvaryum boyutum fakat içine kaya,kök parçaları ve bitki vs de ekmeyi düşünüyorum. onları da eklediğimde bu arkadaşlarımıza biraz küçük gelecek muhtemelen, ya petshopa yada bir yere vermeyi düşünüyorum.

Bitkili akvaryum kurmama da maddi olarak biraz süre var o yüzden simdilik burda besleyeceğim galiba.

omerfaruk_

Minör
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Hoşbulduk çok tesekkürler, cinsiyetlerini nasıl anlayabiliriz peki nasıl bir fotoğraf gerekiyor yada ben anlayabilir miyim?

Ben açıkçası betta veyahut lepistes beslemeyi düşünüyorum çünkü akvaryumum 35lt birazcık küçük geliyor bu iki balığım için öyle hissediyorum. Daha büyük akvaryumlar daha uygun olacaklardır onlara.

Diğer bi sorum beyaz balığımın cinsini de biliyor musunuz acaba?
Beyaz balıkta oranda sayılabilir. Evet 35 litre orandalar için küçük bir litre en azından 50litrelik bir akvaryuma geçirseniz iyi olur. Son olarak cinsiyet konusuna gelirsek ayrım internette japon balığı veya oranda cinsiyet ayrımı yazarsanız detaylı anlatım çıkacaktır.

ataajpg

Yumurta
Üye
Beyaz balıkta oranda sayılabilir. Evet 35 litre orandalar için küçük bir litre en azından 50litrelik bir akvaryuma geçirseniz iyi olur. Son olarak cinsiyet konusuna gelirsek ayrım internette japon balığı veya oranda cinsiyet ayrımı yazarsanız detaylı anlatım çıkacaktır.
çok tesekkürler görüşmek üzere.

ataajpg

Yumurta
Üye
Balık başı 50 litre en idealidir.
tecrübelerinzie kesinlikle kulak veriyorum, daha öncesinde 1 sene kadar iki oranda japon beraber bu tankta ısıtıcısız bir şekilde yaşamışlar ben daha yeni aldım akrabmızdan. en yakın zamanda betta balıklarıyla değiştirmeyi düşünüyorum.