türünden emin değilsen bence foruma at formicanın bazi alt gurupları ilk işçiden önce besleme isteyebiliyor diye biliyorumarkadaslar 2 ay sonra componotus veya formica olduğunu düsündüğüm türdeki kraliçem bugün baktığımda daha yeni yumurtladı onu beslemem lazım mı yoksa beslemesemde olur mu
yeni konu açmasanızda olur buraya ekleyebilirsiniz
Bizimki hala yumurtlamadı kardeşi yumurtlamış baksanaBenim de componotus kraliçem 2 ayın sonunda yeni yumurtladı, çok bakamadım ama 3 4 tane yumurtlamış sanırım sadece![]()
Merhaba, formicanin hangi türleri ilk işçiden önce beslenmesi gerekiyor? Elimde 4 adet formice kraliçesi var, yaklaşık 2 hafta önce buldum ama besleme gerekmediğini sandığım için türlerini araştırmayı önemsememiştim. Sen böyle deyince şimdi korktumtüründen emin değilsen bence foruma at formicanın bazi alt gurupları ilk işçiden önce besleme isteyebiliyor diye biliyorum
benimkinin yumurtaları ölmüştü şekerli sudan sonra 3-4 günde 10-15 yumurta yaptıBizimki hala yumurtlamadı kardeşi yumurtlamış baksana
benim demek istediğim türü ne componotusler koza örer ama tür ise hem büyük hemde iskelet yapıda pupaları var ve ince uzun pupaları varbenimkinin yumurtaları ölmüştü şekerli sudan sonra 3-4 günde 10-15 yumurta yaptı
Formica olabilir mi seninkibenim demek istediğim türü ne componotusler koza örer ama tür ise hem büyük hemde iskelet yapıda pupaları var ve ince uzun pupaları var
Camponotus cinsi. Olabiliyor.Ekli dosyayı görüntüle 15008
arkadaslar bugün bu kraliçeye baktım ve normalde larvaların koza olması gerekirken iskelet yapıdalar sizce türü ne componotuslarda öyle bir durum oluyormu