İguana Bakmak İstiyorum

baykedox

Yumurta
Üye
Herkese merhaba,
Ben iguana bakmak istiyorum, aslında daha doğrusu ablam bakmak istiyor. Ancak bu konuda yeterli bilgiye sahip değilim ama öğrenmeye çalışıyorum. Ablam internetten yaklaşık 15 cm boyunda bir yavru iguana alacakmış. Bana danıştı, çünkü sürüngenlerle ilgili çok deneyimim olmasa da biraz araştırmış biri olarak benden fikir almak istedi.

Ben de kendimce, uzunluğu 70 cm ve yüksekliği 40 cm olan bir teraryum planladım. Ancak UVB ışığı ve serin alanın ne kadar büyük olması gerektiği, sıcaklık değerlerinin nasıl ayarlanacağı gibi konularda kararsız kaldım. Bu yüzden size danışmak istiyorum.

İnternette “spot UVB lamba” arattığımda 4.0, 5.0 gibi terimler gördüm. Iguananın sıcak bir ortamda yaşaması gerektiğini öğrendim, bu yüzden sanırım 100W UVB lamba uygun olur. Ancak spot UVB lamba bulmakta zorlanıyorum. Eğer mümkünse bana bulabileceğim bir site veya link önerebilir misiniz?

Son olarak, teraryum boyutuyla ilgili bir sorum var. 15 cm uzunluğunda yavru bir iguanaya ne boyutta bir teraryum gerekir? İguananın büyüme hızı hakkında pek bilgim yok. Belki aranızda deneyimi olanlar vardır ve doğru boyutlar konusunda fikir verebilir mi?