İç filtre çok akıntı yapar pipo filtre yeterli olurYaklaşık 10 litre bir akvaryumum var hangi iç filtreyi önerirsiniz ?
Hem karides ve salyangoz koysam bide pipo filtre bir şey fark ederim ?1- iç filtre ana filtre olarak kullanılmamalı
2- ölçüleri küçük akvaryunlarda akıntı fazla olacağından iç filtre kullanılmamalı
3- 1 litre de sadece karides veya salyangoz beslemenizi öneririm. bunlar için de pipo filtre yeterli olur.
helenalar diğer salyangozları ve çok zor olsa da karidesleri yakalayabilir. Bu yüzden helena dışında hepsi uyumlu denebilir. Siz tür belirledikten sonra tekrar yazın ben uyumluluklarını belirtirim.Hem karides ve salyangoz koysam bide pipo filtre bir şey fark ederim ?
Elma ve katil salyangoz karides yoktu Atakan pet shop da onuda sonra alicam uygunmu salyangozlar.helenalar diğer salyangozları ve çok zor olsa da karidesleri yakalayabilir. Bu yüzden helena dışında hepsi uyumlu denebilir. Siz tür belirledikten sonra tekrar yazın ben uyumluluklarını belirtirim.
Peki katillermi daha yararlı olur elmalarmı ve kaç tane yeterli olur ?katiller elmaları yiyecektir.
kardesim katil adı üstünde diğer salyangozları yiyen bir tür genelde bitki alınınca tankı adi salyangozlar basar ve bunları temizlemesi için katil salyangoz alırız nerite ve ramshorn lar bence güzel türler bir araştır istersenPeki katillermi daha yararlı olur elmalarmı ve kaç tane yeterli olur ?
Senin kararın bu ikiside farklı amaçlar için. Eğer show amaçlı bir tank olacaksa neritenin bir dünya farklı türü var onlardan alabilirsiniz. Ayrıca katil ve helena aynı türdür.Peki katillermi daha yararlı olur elmalarmı ve kaç tane yeterli olur ?
Ben temizlik için alicam hangi türü alıyım ve nereden alabilirim ?Senin kararın bu ikiside farklı amaçlar için. Eğer show amaçlı bir tank olacaksa neritenin bir dünya farklı türü var onlardan alabilirsiniz. Ayrıca katil ve helena aynı türdür.
Peki benim için en yararlisi hangisi olur hiç bir bilgim yok ve Google u da çok iyi kullandığım söylenemez.Araştırmak lazım, İnternetten alacaksanız satan yerleri bulduktan sonra forumlarda konu açarsanız güvenilir olup olmadıklarını söylerler. Helena temizlik yapmaz, diğerleri yapar. Atakanda şu an elma da var 2 çeşit nerite de var. Stokta olmayanlarıda arayıp sorabilirsiniz, bazen hiç gelmiyor bazende haftaya gelecek diyorlar.
Nerite ve elma salyangozları çok iyi temizlik ekibidir. Arkadaşlar zaten belirtmiş katil salyangoz adı üstünde amacı farklı yani. Üretim yapacaksanız eğer damızlık alabilirsiniz. Şuanda yanılmıyorsam elma salyangozları çoğu akvaryumcuda bulunuyor. İkisini de alabilirsiniz uyum sıkıntısı yaşamazsınız. Salyangozla ilgili aklınıza takılan başka soru varsa sorabilirsiniz: )Peki benim için en yararlisi hangisi olur hiç bir bilgim yok ve Google u da çok iyi kullandığım söylenemez.
Temizlik içinse aldığın bitkilerin içinden illaki adi salyangoz gelir onlar temizlerBen temizlik için alicam hangi türü alıyım ve nereden alabilirim ?
Akvaryumda bitki yok onuda almak istiyorum ama akvaryum ile ilgili bilgim az bitkileri yerlermi yoksa yemezlermi bı zarar gelirmi bilemiyorum.Temizlik içinse aldığın bitkilerin içinden illaki adi salyangoz gelir onlar temizlerve cokca ürer
![]()
yok bitkileri ellemiyorlar bildiğim yosunları yiyorlar genelde birde fazla yemleriAkvaryumda bitki yok onuda almak istiyorum ama akvaryum ile ilgili bilgim az bitkileri yerlermi yoksa yemezlermi bı zarar gelirmi bilemiyorum.
Yok balıklar yermi ve birde bitki önerirmisiniz.yok bitkileri ellemiyorlar bildiğim yosunları yiyorlar genelde birde fazla yemleri
Saldırgan veya agresif nitelikte olmayan balıklar saldırmazlar. Neriteler bitkileri çok severler(yeme anlamında). Elma salyangozlarında fazla görmedim bu olayı. Yavru salyangozlar ise bitkilere tutunuyorlar bazen. Kullanıp-kullanmamak sizin tercihiniz olur. Yapay bitki de kullanabilirsiniz sadece görüntü katması açısındanYok balıklar yermi ve birde bitki önerirmisiniz.
Yapay pek güzel durmuyo ztn canlı bitki almak istiyorum balıkların cinsi Moli ne almam uygun olur?Saldırgan veya agresif nitelikte olmayan balıklar saldırmazlar. Neriteler bitkileri çok severler(yeme anlamında). Elma salyangozlarında fazla görmedim bu olayı. Yavru salyangozlar ise bitkilere tutunuyorlar bazen. Kullanıp-kullanmamak sizin tercihiniz olur. Yapay bitki de kullanabilirsiniz sadece görüntü katması açısından