İç Filtre.

İbrahim

Yumurta
Üye
Yaklaşık 10 litre bir akvaryumum var hangi iç filtreyi önerirsiniz ?

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
1- iç filtre ana filtre olarak kullanılmamalı
2- ölçüleri küçük akvaryunlarda akıntı fazla olacağından iç filtre kullanılmamalı
3- 1 litre de sadece karides veya salyangoz beslemenizi öneririm. bunlar için de pipo filtre yeterli olur.

İbrahim

Yumurta
Üye
1- iç filtre ana filtre olarak kullanılmamalı
2- ölçüleri küçük akvaryunlarda akıntı fazla olacağından iç filtre kullanılmamalı
3- 1 litre de sadece karides veya salyangoz beslemenizi öneririm. bunlar için de pipo filtre yeterli olur.
Hem karides ve salyangoz koysam bide pipo filtre bir şey fark ederim ?

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Hem karides ve salyangoz koysam bide pipo filtre bir şey fark ederim ?
helenalar diğer salyangozları ve çok zor olsa da karidesleri yakalayabilir. Bu yüzden helena dışında hepsi uyumlu denebilir. Siz tür belirledikten sonra tekrar yazın ben uyumluluklarını belirtirim.

İbrahim

Yumurta
Üye
helenalar diğer salyangozları ve çok zor olsa da karidesleri yakalayabilir. Bu yüzden helena dışında hepsi uyumlu denebilir. Siz tür belirledikten sonra tekrar yazın ben uyumluluklarını belirtirim.
Elma ve katil salyangoz karides yoktu Atakan pet shop da onuda sonra alicam uygunmu salyangozlar.

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
katiller elmaları yiyecektir.

Benkimim

Yumurta
Üye
Peki katillermi daha yararlı olur elmalarmı ve kaç tane yeterli olur ?
kardesim katil adı üstünde diğer salyangozları yiyen bir tür genelde bitki alınınca tankı adi salyangozlar basar ve bunları temizlemesi için katil salyangoz alırız nerite ve ramshorn lar bence güzel türler bir araştır istersen

Son düzenleme:

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Peki katillermi daha yararlı olur elmalarmı ve kaç tane yeterli olur ?
Senin kararın bu ikiside farklı amaçlar için. Eğer show amaçlı bir tank olacaksa neritenin bir dünya farklı türü var onlardan alabilirsiniz. Ayrıca katil ve helena aynı türdür.

İbrahim

Yumurta
Üye
Senin kararın bu ikiside farklı amaçlar için. Eğer show amaçlı bir tank olacaksa neritenin bir dünya farklı türü var onlardan alabilirsiniz. Ayrıca katil ve helena aynı türdür.
Ben temizlik için alicam hangi türü alıyım ve nereden alabilirim ?

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Araştırmak lazım, İnternetten alacaksanız satan yerleri bulduktan sonra forumlarda konu açarsanız güvenilir olup olmadıklarını söylerler. Helena temizlik yapmaz, diğerleri yapar. Atakanda şu an elma da var 2 çeşit nerite de var. Stokta olmayanlarıda arayıp sorabilirsiniz, bazen hiç gelmiyor bazende haftaya gelecek diyorlar.

İbrahim

Yumurta
Üye
Araştırmak lazım, İnternetten alacaksanız satan yerleri bulduktan sonra forumlarda konu açarsanız güvenilir olup olmadıklarını söylerler. Helena temizlik yapmaz, diğerleri yapar. Atakanda şu an elma da var 2 çeşit nerite de var. Stokta olmayanlarıda arayıp sorabilirsiniz, bazen hiç gelmiyor bazende haftaya gelecek diyorlar.
Peki benim için en yararlisi hangisi olur hiç bir bilgim yok ve Google u da çok iyi kullandığım söylenemez.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Peki benim için en yararlisi hangisi olur hiç bir bilgim yok ve Google u da çok iyi kullandığım söylenemez.
Nerite ve elma salyangozları çok iyi temizlik ekibidir. Arkadaşlar zaten belirtmiş katil salyangoz adı üstünde amacı farklı yani. Üretim yapacaksanız eğer damızlık alabilirsiniz. Şuanda yanılmıyorsam elma salyangozları çoğu akvaryumcuda bulunuyor. İkisini de alabilirsiniz uyum sıkıntısı yaşamazsınız. Salyangozla ilgili aklınıza takılan başka soru varsa sorabilirsiniz: )

İbrahim

Yumurta
Üye
Temizlik içinse aldığın bitkilerin içinden illaki adi salyangoz gelir onlar temizler :D ve cokca ürer :D
Akvaryumda bitki yok onuda almak istiyorum ama akvaryum ile ilgili bilgim az bitkileri yerlermi yoksa yemezlermi bı zarar gelirmi bilemiyorum.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Yok balıklar yermi ve birde bitki önerirmisiniz.
Saldırgan veya agresif nitelikte olmayan balıklar saldırmazlar. Neriteler bitkileri çok severler(yeme anlamında). Elma salyangozlarında fazla görmedim bu olayı. Yavru salyangozlar ise bitkilere tutunuyorlar bazen. Kullanıp-kullanmamak sizin tercihiniz olur. Yapay bitki de kullanabilirsiniz sadece görüntü katması açısından

İbrahim

Yumurta
Üye
Saldırgan veya agresif nitelikte olmayan balıklar saldırmazlar. Neriteler bitkileri çok severler(yeme anlamında). Elma salyangozlarında fazla görmedim bu olayı. Yavru salyangozlar ise bitkilere tutunuyorlar bazen. Kullanıp-kullanmamak sizin tercihiniz olur. Yapay bitki de kullanabilirsiniz sadece görüntü katması açısından
Yapay pek güzel durmuyo ztn canlı bitki almak istiyorum balıkların cinsi Moli ne almam uygun olur?