Herkese selamlar
Hobiye ilk olarak doğadan edindiğim bir Eresus türü ile başladım ve yaklaşık 1 aydır bakıyorum. Bunun yanında 2 haftadır bir mantis besliyorum. Temel bakım noktalarını öğrendim fakat yine de deneyimli arkadaşların önerilerine tamamen açığım.
Geçen hafta yeni bir tür daha ekledim: L1 sling murinus
Öğrendiğim temel noktalar:
Ufak sos kabında çeyreğinden biraz daha az bölümü nemli diğer kısımları kuru.
Abdomenine bağlı olarak micro un kurdu ile besleme.
Yine de OBT ilk türlerinden biri olduğu için her türlü uyarı, tecrübe ve öneriye açığım.
Bugün ilk Crested Geckomu aldım (dişi, ancak ağırlığını bilmiyorum.)

Saklama kabını bugün düzenleyeceğim.
Tabanı kağıt havlu ile kaplamak
Küçük bir saklanma alanı koymak (saksı, hindistan cevizi kabuğu vb.)
Basit bir tırmanma alanı eklemek
Günlük hafif nemlendirme yapmak
Bu türde oldukça yeniyim. Bu yüzden ideal sıcaklık–nem, başlangıç ekipmanı, beslenme düzeni ve genel bakım konusunda her türlü öneriyi memnuniyetle dinlerim.
Kısacası: Eresus, mantis, murinus L1 ve crested gecko bakımında yanlış bir şey yapmak istemiyorum.
Tecrübeli arkadaşlardan gelecek her türlü tavsiyeyi dört gözle bekliyorum. Teşekkürler
Hobiye ilk olarak doğadan edindiğim bir Eresus türü ile başladım ve yaklaşık 1 aydır bakıyorum. Bunun yanında 2 haftadır bir mantis besliyorum. Temel bakım noktalarını öğrendim fakat yine de deneyimli arkadaşların önerilerine tamamen açığım.
Geçen hafta yeni bir tür daha ekledim: L1 sling murinus
Öğrendiğim temel noktalar:
Ufak sos kabında çeyreğinden biraz daha az bölümü nemli diğer kısımları kuru.
Abdomenine bağlı olarak micro un kurdu ile besleme.
Yine de OBT ilk türlerinden biri olduğu için her türlü uyarı, tecrübe ve öneriye açığım.
Bugün ilk Crested Geckomu aldım (dişi, ancak ağırlığını bilmiyorum.)

Saklama kabını bugün düzenleyeceğim.
Tabanı kağıt havlu ile kaplamak
Küçük bir saklanma alanı koymak (saksı, hindistan cevizi kabuğu vb.)
Basit bir tırmanma alanı eklemek
Günlük hafif nemlendirme yapmak
Bu türde oldukça yeniyim. Bu yüzden ideal sıcaklık–nem, başlangıç ekipmanı, beslenme düzeni ve genel bakım konusunda her türlü öneriyi memnuniyetle dinlerim.
Kısacası: Eresus, mantis, murinus L1 ve crested gecko bakımında yanlış bir şey yapmak istemiyorum.
Tecrübeli arkadaşlardan gelecek her türlü tavsiyeyi dört gözle bekliyorum. Teşekkürler