Hobiye yeni başlıyorum! Yardım eder misiniz?

mersieS

Yumurta
Üye
Merhabalar arkadaşlar bir kaç haftadır karınca çiftliğimin ve başka kanalların formikaryum ve karınca yetiştirme videolarını izliyorum. Hobiyi çok sevdim. Hatta kendime ufak bir formikaryum bile sipariş ettim. Ama nem oranları nasıl olmalı, sıcaklık durumu nasıl olmalı, hangi türü beslenmeliyim, canlı yem kullanmam zorunlumu ve son olarak canlıları nereden temin edebilirim bilmiyorum. Bu konular hakkında yardım ederseniz çok sevinirim. Hepinize başarılar dilerim.

Antlantis

Nanitik
Üye
Merhabalar arkadaşlar bir kaç haftadır karınca çiftliğimin ve başka kanalların formikaryum ve karınca yetiştirme videolarını izliyorum. Hobiyi çok sevdim. Hatta kendime ufak bir formikaryum bile sipariş ettim. Ama nem oranları nasıl olmalı, sıcaklık durumu nasıl olmalı, hangi türü beslenmeliyim, canlı yem kullanmam zorunlumu ve son olarak canlıları nereden temin edebilirim bilmiyorum. Bu konular hakkında yardım ederseniz çok sevinirim. Hepinize başarılar dilerim.
Öncelikle hoşgeldiniz, ilk olarak test tüpü kullanarak başlamanızı öneririm. Onlarda birer formikaryumdur ve nem için en uygunlardandır. Eğer test tüpünde bakarsanız nem oranı çok sıkıntı olmaz ama her türün kendine ait nem-sıcaklık değerleri vardır. Canlı yem genel olarak kullanılması gerekir. Ancak hasatçılarda (messor, Tetramorium vb.) tohumlada ilerletilebilir. Tabi protein kaynağı olarak canlı yem oldukça önemlidir. Hasatçı olmayanlarda protein lazım ama farklı protein kaynaklarınıda kabul ederlerse kullanabilirsiniz. Örnek olarak kıyma, yumurta beyazı vb. Canlı yemi bu işi yapan kişilerden teğmin edebilirsiniz. Farklı sorularınız olursa dc yolluylada yazabilirsiniz “Yusuf Yaman#0167”. Keyifli hobiler.

fureagle

Nanitik
Üye
Forumda bu konu hakkında bolca rehber buluyor arama kısmına yazarak ulaşabilirsin.Nem ve sıcaklık konusuna gelecek olursak her türden türe bu oran değişkenlik gösterir.Edindiğin canlıya göre hareket etmelisin ona göre nemini ayarlamalisin.

Uçangecko

Larva
Üye
Merhaba dostum hoşgeldin kraliçeni bulup test tüpünde bakman daha sağlıklı olur diye düşünüyorum yani en azından koloni ulaşıp büyüyene kadar herkes birbirine forumda fazlasıyla destek oluyor kraliçe bulduğun zaman buraya resimlerini atıp türünü belirleriz koloni büyüdükçe ışık yoluyla formikaryuma transfer gerçekleştirirsin iyi forumlar 🙂