Hobiye yeni başladım ve yaşadığım gariplikler

badolesthane44

Yumurta
Üye
Hocam, bildiğim kadarıyla kraliçe karıncalar kolonide özel bir yere sahiptir ve dışarı çıkarılmaz. Ama geçenlerde bir koloninin kraliçesi dışarıdaydı. Türü ya Messor ya da Camponotus. Uçuş vardı, ben de uçuş olduğunu görünce civar kolonileri inceledim. Yanlışım yok, kesinlikle onun bir kraliçe olduğuna eminim. Bu konularda tecrübeli bir arkadaşıma foto attım, onayladı.
Neden böyle bir davranış gösterirler? Kraliçe karıncalar çok mu güçsüzler? Bugün markete giderken bir tane Cataglyphis ağzında kraliçeyle koşuyordu. Cüsse olarak kraliçe daha büyüktü ama görünürde hiç şansı olmamış gibiydi (canlı olsa alacaktım, ölüydü).
Son olarak, ilk arayışıma çıktığımda bir yerde onlarca taşın altına baktım ve hepsinin altında ölü 1-2 tane karınca vardı. Bedenleri kıvrılmıştı ve ben deneyimsiz olduğum için kraliçe mi değil mi tespit edemedim. Ama bir teorim var: İlk yazdığımda, kraliçenin markete giderken kaçırıldığını söyledim ve bu olayla yerleri baya yakın bir yer. Cataglyphisler 1-2 işçili kolonilere saldırıyor falan olabilir mi? Ama sadece kraliçesini alıyor... o zaman, bilmiyorum.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Hocam, bildiğim kadarıyla kraliçe karıncalar kolonide özel bir yere sahiptir ve dışarı çıkarılmaz. Ama geçenlerde bir koloninin kraliçesi dışarıdaydı. Türü ya Messor ya da Camponotus. Uçuş vardı, ben de uçuş olduğunu görünce civar kolonileri inceledim. Yanlışım yok, kesinlikle onun bir kraliçe olduğuna eminim. Bu konularda tecrübeli bir arkadaşıma foto attım, onayladı.
Neden böyle bir davranış gösterirler? Kraliçe karıncalar çok mu güçsüzler? Bugün markete giderken bir tane Cataglyphis ağzında kraliçeyle koşuyordu. Cüsse olarak kraliçe daha büyüktü ama görünürde hiç şansı olmamış gibiydi (canlı olsa alacaktım, ölüydü).
Son olarak, ilk arayışıma çıktığımda bir yerde onlarca taşın altına baktım ve hepsinin altında ölü 1-2 tane karınca vardı. Bedenleri kıvrılmıştı ve ben deneyimsiz olduğum için kraliçe mi değil mi tespit edemedim. Ama bir teorim var: İlk yazdığımda, kraliçenin markete giderken kaçırıldığını söyledim ve bu olayla yerleri baya yakın bir yer. Cataglyphisler 1-2 işçili kolonilere saldırıyor falan olabilir mi? Ama sadece kraliçesini alıyor... o zaman, bilmiyorum.
Kraliçeler dışarıya şu şekillerde çıkabilirler:
1. Koloni taşınırken çıkabilirler.
2. Kuruluş aşamasında besin ihtiyacı olan kraliçeler av aramaya çıkabilirler.
3. Uçuş varsa kanat dökmüş kraliçeleri yuva ararken görmüş olabilirsiniz.
4. Yuvasından edilen kraliçeler yeni yuva yeri arayabilir.

Kraliçe karıncalar aslında güçlüdür. Zaten O kraliçenin işçi tarafından taşınıyor olması savaştıkları anlamına gelmez, belki de o işçi başka nedenlerden dolayı ölen bir kraliçeyi yuvasına taşıyordur.
Koloniler kendi aralarında yuvalara baskınlar yapıp savaşabiliyorlar.

107combatry

Yumurta
Üye
Hocam bildiğim kadarıyla kraliçeler sadece onları rahatsız edecek birley oldığunda ve bazen yağmur sonrası çıkar(bunu da çok nadir yapıyor diye biliyorum) bide sadece 1-2 defa (çiftelştikten sonra) uçuşlarda çıkarlar( ya da çiftelşmemişse çoğu uçuşta çıkar)belkide yuvaya saldırdılar ve o anda dışarıda olan bir karınca kraliçeyi yakaladı ya da karliçe uçuştan kaynaklı çıktı şans eseri yakalandı başka bir etken cataglyphis ler genel olarak hem iri hem güçlü hemde saldırgan (saldırganlık konusunda net emin değilim ama bildiğim kadarıyla öyle) o yüzden de olabilir başka birşeyde olabilir ama verdiğiniz bilgilere dayanarak bunlar çıkıyor