Son zamanlarda karınca hobisine heveslendim ve başlamak istiyorum. İlk olarak hangi türü tercih etmeliyim? (Bakım kolaylığı açısından)
Messor, tetramoriom ve camponotus sanctus olabilir ama sanctus için canlı yem şart.Son zamanlarda karınca hobisine heveslendim ve başlamak istiyorum. İlk olarak hangi türü tercih etmeliyim? (Bakım kolaylığı açısından)
Hepsi için canlı yem şart. Fakat Tetramorium ve Messor başlangıç için uygun türlerden. Camponotus’un diyeti sık değiştiği için pek uygun olmayabilir fakat güzeldir.Messor, tetramoriom ve camponotus sanctus olabilir ama sanctus için canlı yem şart.
Şart değil, ama olsa çok daha iyi ve sağlıklı.Hepsi için canlı yem şart. Fakat Tetramorium ve Messor başlangıç için uygun türlerden. Camponotus’un diyeti sık değiştiği için pek uygun olmayabilir fakat güzeldir.
Evet, Camponotus festai, crematogaster Lorteti, nadirde olsa messor ve aphaenogaster'ın türlerini bulabilirsin.peki bu tarihlerde kraliçe bulabilir miyim?
Her yerde bulabilirsin ama ağaç türü olan crematogaster vs. gibi türler için orman daha iyi.yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. son olarak ormanlık bir alan şart mı yoksa park ve benzeri yerlerde bulabilir miyim?
Camponotus, lasius, messor gibi cinslerin bakımları kolaydır.Son zamanlarda karınca hobisine heveslendim ve başlamak istiyorum. İlk olarak hangi türü tercih etmeliyim? (Bakım kolaylığı açısından)
Ben dün lasius buldum (istanbul(şile))peki bu tarihlerde kraliçe bulabilir miyim?
Güzel çok pisletmezler tüpü. 6-7 güne yumurtlar.Ben dün lasius buldum (istanbul(şile))
Hocam messor'u bir süre devam ettirebilirsiniz ama diğer türleri uzun süre idare bile edemez koloninin ömrü azalır,yavaş büyür,verim azalır ve koloni çöküşe geçer karınca beslemek için cins/tür fark etmeksizin canlı yem şart bana kalırsa.Şart değil, ama olsa çok daha iyi ve sağlıklı.
Evet bana göre sadece messor idare eder ama oda uzun süreli değil.Hocam messor'u bir süre devam ettirebilirsiniz ama diğer türleri uzun süre idare bile edemez koloninin ömrü azalır,yavaş büyür,verim azalır ve koloni çöküşe geçer karınca beslemek için cins/tür fark etmeksizin canlı yem şart bana kalırsa.
Camponotus cinsi major işçiArkadaşlar bir karınca buldum bugün ama kraliçe olup olmadığından emin olamadım yardımcı olabilirmisiniz.
Teşekküler kendisini doğaya geri bırakacağım.Camponotus cinsi major işçi
Tür sorgulamaya yeni konu açsaydınız daha iyi olurdu. Ve evet Camponotus sp. kraliçesi.Evimin balkonunda otururken dışardan bir karınca geldi. sanırım kraliçe karınca ama emin olamadım.Ekli dosyayı görüntüle 42370