Hobiye hangi tür ile başlamalıyım?

zahitertufan

Yumurta
Üye
Son zamanlarda karınca hobisine heveslendim ve başlamak istiyorum. İlk olarak hangi türü tercih etmeliyim? (Bakım kolaylığı açısından)

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Messor, tetramoriom ve camponotus sanctus olabilir ama sanctus için canlı yem şart.
Hepsi için canlı yem şart. Fakat Tetramorium ve Messor başlangıç için uygun türlerden. Camponotus’un diyeti sık değiştiği için pek uygun olmayabilir fakat güzeldir.

ATHENA

Minör
Üye
Hepsi için canlı yem şart. Fakat Tetramorium ve Messor başlangıç için uygun türlerden. Camponotus’un diyeti sık değiştiği için pek uygun olmayabilir fakat güzeldir.
Şart değil, ama olsa çok daha iyi ve sağlıklı.

zahitertufan

Yumurta
Üye
Peki bu tarihlerde kraliçe bulabilir miyim?

Moderatör tarafında düzenlendi:

zahitertufan

Yumurta
Üye
Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Son olarak ormanlık bir alan şart mı yoksa park ve benzeri yerlerde bulabilir miyim?

ATHENA

Minör
Üye
yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. son olarak ormanlık bir alan şart mı yoksa park ve benzeri yerlerde bulabilir miyim?
Her yerde bulabilirsin ama ağaç türü olan crematogaster vs. gibi türler için orman daha iyi.

pegasuZX

Yumurta
Üye
Son zamanlarda karınca hobisine heveslendim ve başlamak istiyorum. İlk olarak hangi türü tercih etmeliyim? (Bakım kolaylığı açısından)
Camponotus, lasius, messor gibi cinslerin bakımları kolaydır.

zahitertufan

Yumurta
Üye
Bugün 1-2 saat aradım ama başarısız oldum.

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
Şart değil, ama olsa çok daha iyi ve sağlıklı.
Hocam messor'u bir süre devam ettirebilirsiniz ama diğer türleri uzun süre idare bile edemez koloninin ömrü azalır,yavaş büyür,verim azalır ve koloni çöküşe geçer karınca beslemek için cins/tür fark etmeksizin canlı yem şart bana kalırsa.

ATHENA

Minör
Üye
Hocam messor'u bir süre devam ettirebilirsiniz ama diğer türleri uzun süre idare bile edemez koloninin ömrü azalır,yavaş büyür,verim azalır ve koloni çöküşe geçer karınca beslemek için cins/tür fark etmeksizin canlı yem şart bana kalırsa.
Evet bana göre sadece messor idare eder ama oda uzun süreli değil.

zahitertufan

Yumurta
Üye
Arkadaşlar bir karınca buldum bugün ama kraliçe olup olmadığından emin olamadım yardımcı olabilirmisiniz.

Ekli dosyalar

• resim_2024-08-23_224653438.png
    resim_2024-08-23_224653438.png
    83 KB · Görüntüleme: 18

zahitertufan

Yumurta
Üye
Evimin balkonunda otururken dışardan bir karınca geldi. Sanırım kraliçe karınca ama emin olamadım

WhatsApp Image 2024-08-25 at 00.34.57.jpeg

zahitertufan

Yumurta
Üye
Şuanda çok mutlu oldum. 2 gündür arayıp bulamadım. Kendisi geldi evime 😁 yardımcı olduğunuz için teşekkürler.