Hobiye başlamak istiyorum.

Vedad

Nanitik
Üye
Selamlar hobiye başlamak istiyorum. Tuğkan abinin eski videosunun birisinde plastik kapta basit bir bakım görmüştüm. o şekilde bakmak istiyorum. Lazım olan malzemeleri söylerseniz sevinirim. Ayrıca kraliçe karincayı nasıl ayırt edebilirim? Kraliçe karıncasız koloni yapılabilir mi? Sağolun.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Selamlar, bahsettiğiniz videonun linkini atarsanız daha kolay yardımcı olabilirim. Sizin için en başta gereken temel malzemeler test tüpü ve pamuktur. Eğer claustral(ilk işçiye kadar besleme gerektirmeyen) bir tür besliyorsanız; ilk işçinizi alana kadar bu malzemeler size yeterli olacak zaten. Sonrasında canlı yem alarak ya da alternatif protein kaynaklarını kullanarak devam edebilirsiniz. Kraliçe karınca lazım size, yani kraliçe olmadan koloni kuramazsınız. Sezon yakında başlar yavaştan, ilk uçuşları görmeye başlarız mart gibi. Kraliçe bulursunuz mutlaka. Daha detaylı bilgi için şu playlist'i izlemenizi tavsiye ediyorum:

Bu videoları izledikten sonra hala aklınıza takılan şeyler olursa sorabilirsiniz.

Vedad

Nanitik
Üye
Selamlar, bahsettiğiniz videonun linkini atarsanız daha kolay yardımcı olabilirim. Sizin için en başta gereken temel malzemeler test tüpü ve pamuktur. Eğer claustral(ilk işçiye kadar besleme gerektirmeyen) bir tür besliyorsanız; ilk işçinizi alana kadar bu malzemeler size yeterli olacak zaten. Sonrasında canlı yem alarak ya da alternatif protein kaynaklarını kullanarak devam edebilirsiniz. Kraliçe karınca lazım size, yani kraliçe olmadan koloni kuramazsınız. Sezon yakında başlar yavaştan, ilk uçuşları görmeye başlarız mart gibi. Kraliçe bulursunuz mutlaka. Daha detaylı bilgi için şu playlist'i izlemenizi tavsiye ediyorum:

Bu videoları izledikten sonra hala aklınıza takılan şeyler olursa sorabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim, bahsettiğim video;

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Çok teşekkür ederim, bahsettiğim video;
İşçileriniz çıkınca bu şekilde bir kap ile yaşam alanı oluşturabilirsiniz. Tuğkan Abi orada zeytinyağı ve pudra ile bariyer yapıyor. Siz de o şekilde yapabilirsiniz. Fakat kıvamını iyi yapamazsanız akabiliyor ve hoş olmuyor pek. Onun yerine pleksi ya da cam bir kap alıp şu konudaki gibi bariyer yapabilirsiniz kendinize:

Şekerli su için suluk kullanmak yerine pamuğu şekerli suya bandırıp kabın içine bırakarak içmelerini sağlayabilirsiniz. Bunun dışında bilmeniz gereken çoğu şey forumda ve attığım videolarda mevcut zaten. Rica ederim, iyi hobiler.

Muhammet18

Pupa
Üye
Dostum sana onerebilecegim tür olaraka Mart aylarınin baz geçilmesi messor