Hobinin faydası

Delüzyoni

Larva
Üye
Arkadaşlar, bu hobinin sizlere hayatta doğrudan bir faydası oldu mu, bunu sormak istiyorum.

Kastım; “Hobi sayesinde düzen kazandım.”, “Koloni satarak kâr elde ettim.” gibi (forumda yasaktır) dolaylı faydalardan ziyade, doğrudan görülen bir yarar.

Birkaç gün içerisinde organik kimya profesörüme doğrudan “Hocam, bu hobi eczacılıkta işime yarar mı?” şeklinde (elbette bu kadar doğrudan olmasa da 😁) bir soru sormayı düşünüyorum. O yüzden önden sizin tecrübelerinizi merak ettim.

(Not: Eczacılık okuyorum.)

Mücteba

Minör
Üye
Yani kendim için söylemem gerekirse karınca değil ama tarantula satarak kendi masraflarımı çıkarttım. Bu da beni hobiye daha çok teşvik etti diyebilirim. Karıncalar ise stresimi atmamda ve daraldığım zaman kafa dağıtmamda çok yardımcı oldu. Onun dışında bir katkısı olmadı henüz bana.

(NOT: YKS ye bu yıl girdim :( )

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Arkadaşlar, bu hobinin sizlere hayatta doğrudan bir faydası oldu mu, bunu sormak istiyorum.

Kastım; “Hobi sayesinde düzen kazandım.”, “Koloni satarak kâr elde ettim.” gibi (forumda yasaktır) dolaylı faydalardan ziyade, doğrudan görülen bir yarar.

Birkaç gün içerisinde organik kimya profesörüme doğrudan “Hocam, bu hobi eczacılıkta işime yarar mı?” şeklinde (elbette bu kadar doğrudan olmasa da 😁) bir soru sormayı düşünüyorum. O yüzden önden sizin tecrübelerinizi merak ettim.

(Not: Eczacılık okuyorum.)
Bana kalırsa insanı araştırmaya, bilime ve doğaya teşvik eden bir hobi kendisi. Doğrudan bir yarar görülür mü bilemiyorum ama insanın daha dikkatli olmasına katkıda bulunduğunu da düşünüyorum, çünkü hiçbirine zarar gelmesin diye çabalıyorsun. Eczacılığa doğrudan bir etkisi olmayacağı yönünde düşünüyorum.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Karıncadan daha iyi kimya çalışabileceğiniz bir canlı olduğunu zannetmiyorum. 😊
Yine güzel noktaya parmak bastın.😁

Bu arada karınca hobisi söylenildiği gibi özellikle bilime ve doğaya yönlendirip dolaylı değil, doğrudan teşvik ediyor. Çözülmesi gereken ve öğrenme isteği uyandıran sayısız mesele var, bunları gidermek için merakımı gidereyim dersin, sonra bir bakmışsın aslında öğrendiklerin seni daha fazla öğrenmek için harlıyor.

holloway

Larva
Üye
Hobi sayesinde karınca hariç doğada birçok canlı gözlemledim, canlı yem üretimini öğrendim, karıncaların yaşamına yakından tanık oldum. Tek olumsuz yanı gece elimde telefon flaşı açık gezip yerlere bakarken milletin halt etmişim gibi dikizlemeleri.