Hobide yeniyim yardımcı olur musunuz?

ashira

Yumurta
Üye
Türü ve bakımı hakkında bilgi alabilir miyim? İlk işçiler ne zaman çıkmaya başlar? Uzun yoldan geldi, stres oldu. Biraz şekerli su veya protein vermeli miyim ?

Ekli dosyalar

• IMG_20240829_125533.jpg
    IMG_20240829_125533.jpg
    69.6 KB · Görüntüleme: 17

waynhen

Pupa
Üye
Türü hakkında bilgi veremiyorum.
Ama herhangi bir besin takviyesine gerek yok yine tabi cinse göre değişebilir.
Karanlık ve titreşimsiz ortamda dursun 1 hafta kadar ama hiç açma.
Stresi azalacaktır o şekilde.
İlk işçilerin çıkması konusunda bişey söylemek doğru olmaz 30 günde sürebilir 40 günde değişkenlik gösterir yani.
Sevgilerle ☺️

ashira

Yumurta
Üye
Türü hakkında bilgi veremiyorum.
Ama herhangi bir besin takviyesine gerek yok yine tabi cinse göre değişebilir.
Karanlık ve titreşimsiz ortamda dursun 1 hafta kadar ama hiç açma.
Stresi azalacaktır o şekilde.
İlk işçilerin çıkması konusunda bişey söylemek doğru olmaz 30 günde sürebilir 40 günde değişkenlik gösterir yani.
Sevgilerle ☺️
Teşekkür ederim yanıtın için ♥️

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Türü ve bakımı hakkında bilgi alabilir miyim? İlk işçiler ne zaman çıkmaya başlar? Uzun yoldan geldi, stres oldu. Biraz şekerli su veya protein vermeli miyim ?
Camponotus kraliçesi, tür tespiti bu fotoğraftan yapılamaz. 1 hafta içinde hiç strese sokmazsan ve bakmazsan ilk işçisi çıkar diye düşünüyorum, sonra zaten diğerleri de çıkar. İlk işçi çıktıktan 2 gün sonra canlı yem(un kurdu, buffalo kurdu, morio kurdu) kraliçenin yaklaşık olarak yarısı boyutunda verebilirsin.

ashira

Yumurta
Üye
Camponotus kraliçesi, tür tespiti bu fotoğraftan yapılamaz. 1 hafta içinde hiç strese sokmazsan ve bakmazsan ilk işçisi çıkar diye düşünüyorum, sonra zaten diğerleri de çıkar. İlk işçi çıktıktan 2 gün sonra canlı yem(un kurdu, buffalo kurdu, morio kurdu) kraliçenin yaklaşık olarak yarısı boyutunda verebilirsin.
Teşekkür ederim yanıtın için.
Birde protein olarak kıyma, haşlanmış yumurta beyazı vb şeyler versem nasıl olur

Atreides

Pupa
Yardımsever
Üye
Sırtındaki kızıllıktan ve thorax şeklinden yola çıkarak tür tahmini yapmak istiyorum. Bence Camponotus Festai