Hobide yeniyim, nereden başlamalıyım?

Eges

Yumurta
Üye
Merhabalar, yaklaşık bir yıl önce semender besliyordum ama tecrübesiz olduğum için bakamadım ve öldü. Şimdi hobiye tekrar başlamak istiyorum. Karınca tarzı koloniler de büyüttüm daha önce. Hangi canlıdan tekrar başlamalıyım? Nereden alabilirim? Öneri yapar mısınız? Çok bir bütçem yok.

güney2012

Nanitik
Üye
Sürüngenler hakkında pek bilgim yok ancak bence tekrardan doğadan kraliçe karınca bulup başlaman bence daha iyi olur hem koloni büyüttükten biliyorsundur bir çok tür fazla bütçe gerektirmiyor.benim önerim bu

Eges

Yumurta
Üye
Sürüngenler hakkında pek bilgim yok ancak bence tekrardan doğadan kraliçe karınca bulup başlaman bence daha iyi olur hem koloni büyüttükten biliyorsundur bir çok tür fazla bütçe gerektirmiyor.benim önerim bu
Anladım sağol onuda yapabilirim ama şuan ben saha egzotik bişeyler arıyorum sürüngen tarzı

spoksal

Yumurta
Üye
Merhaba karınca kolonisi kurmak istiyorum ancak bu kadar uğraşım boşa gidiyor bir türlü kraliçe bulamadım hafta sonları sürekli kraliçe arayıp durdum ancak bulamadım. Yeni olduğum için karınca türlerine tam benimseyemedim bu konuyla ilgili yardımcı olabilecek birisi varmıdır acaba. Kraliçe karınca nereden bulabilirim ?

Eges

Yumurta
Üye
Pet and zoo gecko ithalatı gerçekleştiriyor şuanda bütçeniz varsa african fat tail gecko ile başlayabilirsiniz.
Yaklaşık ne kadar bütçe gerekir herşey dahil

Merhaba karınca kolonisi kurmak istiyorum ancak bu kadar uğraşım boşa gidiyor bir türlü kraliçe bulamadım hafta sonları sürekli kraliçe arayıp durdum ancak bulamadım. Yeni olduğum için karınca türlerine tam benimseyemedim bu konuyla ilgili yardımcı olabilecek birisi varmıdır acaba. Kraliçe karınca nereden bulabilirim ?
Karınca konusunda ben yardımcı olabilirim

spoksal

Yumurta
Üye

Kraliçe karınca istanbul civarında bulamadım genelde ormanlık park alanlarında bakındım ancak bir türlü bulamadım . Kraliçe karınca bulabileceğim bir nokta varmıdır yada bunu parayla alabileceğimiz bir yer varmıdır.

BahadirSarp

Replete
Üye

Hocam pet and zoo da en düşük gecko fiyatı 6500 tl ısıtıcı ped, canlı yem, vitaminler ve teraryum hepsi beraber 9 ila 10 bin TL tutar.

Eges

Yumurta
Üye
Kraliçe karınca istanbul civarında bulamadım genelde ormanlık park alanlarında bakındım ancak bir türlü bulamadım . Kraliçe karınca bulabileceğim bir nokta varmıdır yada bunu parayla alabileceğimiz bir yer varmıdır.
genellikle haziranın sonundan temmuzun ortalarına kadar çıkarlar istanbul taraflarında.Ormanlık alanlara yağmur sonrası gidip abdomeni(arkası) büyük olanları görürsen onlar döllenmiş kraliçe oluyo. Genellikle ılık,nemli yani yağmur sonrası bide rüzgarsız zamanlarda uçarlar ormanlık yerlere ilaçlanıyomu istanbulda bilmiyorum tam bişey diyemem ona. Sahibindende bulabilirsin. Genelde lasius niger, ve messor çok çıkar.

Hocam pet and zoo da en düşük gecko fiyatı 6500 tl ısıtıcı ped, canlı yem, vitaminler ve teraryum hepsi beraber 9 ila 10 bin TL tutar.
tamamdır sağolasın baya pahalıya geliyoya bende büyük ihtimal karıncadan devam ederim yine yada mısır yılanı tarzı bişey bulursam.

spoksal

Yumurta
Üye
genellikle haziranın sonundan temmuzun ortalarına kadar çıkarlar istanbul taraflarında.Ormanlık alanlara yağmur sonrası gidip abdomeni(arkası) büyük olanları görürsen onlar döllenmiş kraliçe oluyo. Genellikle ılık,nemli yani yağmur sonrası bide rüzgarsız zamanlarda uçarlar ormanlık yerlere ilaçlanıyomu istanbulda bilmiyorum tam bişey diyemem ona. Sahibindende bulabilirsin. Genelde lasius niger, ve messor çok çıkar.
Teşekkür ederim . Benede sahibinden den baktım şimdi türlerini bilmediğim için bir tanesinin üzerinden gitmek istiyorum. Tetramorium türü için ne diyebilirsin ilk başlayan birisi için .

Eges

Yumurta
Üye
Teşekkür ederim . Benede sahibinden den baktım şimdi türlerini bilmediğim için bir tanesinin üzerinden gitmek istiyorum. Tetramorium türü için ne diyebilirsin ilk başlayan birisi için .
O türü çok iyi bilmiyorum. Ama agresifler diye duydum yani kaçma riski var araştırmanı öneririm onu. Benim şahsi tavsiyem hemen alma biraz daha bekle daha uçuşlar bitmedi sonuçta bulamazsan ordan al ama tekrar dediğim gibi önerim messor veya lasius niger.

spoksal

Yumurta
Üye
O türü çok iyi bilmiyorum. Ama agresifler diye duydum yani kaçma riski var araştırmanı öneririm onu. Benim şahsi tavsiyem hemen alma biraz daha bekle daha uçuşlar bitmedi sonuçta bulamazsan ordan al ama tekrar dediğim gibi önerim messor veya lasius niger.
Teşekkür ederim desteğin için dediklerine de bakıcam .

Buğra_UnLucy

Nanitik
Üye
Dostum çok yanlış bilgiler var. Lütfen emin olduğunuz konular hakkında konuşun aksi takdirde diğer kişiler olumsuz etkilenecektir.

Dostum çok yanlış bilgiler var. Lütfen emin olduğunuz konular hakkında konuşun aksi takdirde diğer kişiler olumsuz etkilenecektir.
1- uçuş zamanı eksik
2- kraliçe tespiti yanlış
3-kraliçe mi prenses mi olduğunu anlamak için söyledikleriniz yanlış
4-sahibindendeki kişilere ne kadar güvenilir bilinmez.
Birkaç şey daha var ama asıl büyük hatalar bunlar. 

Eges

Yumurta
Üye
Teşekkür ederim desteğin için dediklerine de bakıcam .
Rica ederim

1- uçuş zamanı eksik

1- uçuş zamanı eksik
benim bildiğim ve araştırdığım kadarıyla istanbul gibi yerlerde böyle zamanlarda çıkıyo istanbulda yaşamadığım için bilmiyorum ve ben ne zaman kraliçe arasam bu dediğim şeylere uyunca kraliçe çıktı bu zamana kadar çok detay girmedim.Sahibindenden aldığımdada araştırıp almıştım ona güvenerek yazdım. ha yanlışım varsa kusura bakmayın ama ben bunları yapınca hepsi işe yaradı ama uçuş süresine bişey diyemem istanbulda olmadığım için onu internetten bakarak yazdım bilmediğim için.

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
@spoksal ben 20 Temmuz'da İstanbul'a geleceğim eğer o süreye kadar fazladan kraliçe bulursam sana getirmeye çalışırım kardeşim.Neresinde yaşıyorsun? Ve tavsiyem eğer yakınsa sana Gülhane Parkı'na bakman.

spoksal

Yumurta
Üye
@spoksal ben 20 Temmuz'da İstanbul'a geleceğim eğer o süreye kadar fazladan kraliçe bulursam sana getirmeye çalışırım kardeşim.Neresinde yaşıyorsun? Ve tavsiyem eğer yakınsa sana Gülhane Parkı'na bakman.
üsküdarda yaşıyorum bir hafta sonu da gülhane parkını kontrol ederim . Teşekkür ederim desteğiniz için .