formica gibi geldi bana ama emin değilimEkli dosyayı görüntüle 10144sabah gezerken hızlı bir şekilde yanımdan geçen bu karıncayı aldım. 6 aydır kraliçeler hakkında araştırma yapıyorum ve ilk defa besleyeceğim. Türü ve cinsi nedir ve nasıl besleyeceğim.?
Camponotus sanırım.Ekli dosyayı görüntüle 10144sabah gezerken hızlı bir şekilde yanımdan geçen bu karıncayı aldım. 6 aydır kraliçeler hakkında araştırma yapıyorum ve ilk defa besleyeceğim. Türü ve cinsi nedir ve nasıl besleyeceğim.?
eğer hobiye yeni başladıysan pek tavsiye edeceğim bir tür değildir. dedğim gibi formicaysa çok kolay strese girer en ufak sallantıda bile strese girdikleri oluyor ve bir hormon salgılıyolar. tüpün havalandırması iyi değilse salgıladıkları hormon yüzünden kendilerini öldüreblilr.Ekli dosyayı görüntüle 10144sabah gezerken hızlı bir şekilde yanımdan geçen bu karıncayı aldım. 6 aydır kraliçeler hakkında araştırma yapıyorum ve ilk defa besleyeceğim. Türü ve cinsi nedir ve nasıl besleyeceğim.?
eğer arkadaşın @salvon dediği gibi camponotus sa yine aynı şekilde seni zorlayabilireğer hobiye yeni başladıysan pek tavsiye edeceğim bir tür değildir. dedğim gibi formicaysa çok kolay strese girer en ufak sallantıda bile strese girdikleri oluyor ve bir hormon salgılıyolar. tüpün havalandırması iyi değilse salgıladıkları hormon yüzünden kendilerini öldüreblilr.
sana tavsiyem yeni başladıysan tetramorium ve messor beslersen senin için daha iyi olur. tecrübe kazanırsın
Peki tüp dışında küçük bir yere alsam ve üzerine karıncanın geçemeyeği delikler açsam yani havalandırmayı iyi yapsam ama bu yer 5x5 büyüklüğünde olsa sıkıntı olur mu. Ayrıca yem vermeli miyim?eğer hobiye yeni başladıysan pek tavsiye edeceğim bir tür değildir. dedğim gibi formicaysa çok kolay strese girer en ufak sallantıda bile strese girdikleri oluyor ve bir hormon salgılıyolar. tüpün havalandırması iyi değilse salgıladıkları hormon yüzünden kendilerini öldüreblilr.
sana tavsiyem yeni başladıysan tetramorium ve messor beslersen senin için daha iyi olur. tecrübe kazanırsın
tüp dışında biyere almanı önermem yaşayamaz çünkü ama tüpün ağzındaki pamuğu gevşek bırakabilirsin ama çok aşırı gevşekte yapma bazı karıncalar açabiliyorlar o zamanPeki tüp dışında küçük bir yere alsam ve üzerine karıncanın geçemeyeği delikler açsam yani havalandırmayı iyi yapsam ama bu yer 5x5 büyüklüğünde olsa sıkıntı olur mu. Ayrıca yem vermeli miyim?
ilk işçi çıkana kadar vermene gerek yok. ayrıca fazla strese sokmaman gerekiyo haftada 1 kontrol edebilirsin kraliçeyiPeki tüp dışında küçük bir yere alsam ve üzerine karıncanın geçemeyeği delikler açsam yani havalandırmayı iyi yapsam ama bu yer 5x5 büyüklüğünde olsa sıkıntı olur mu. Ayrıca yem vermeli miyim?
Teşekkür ederim 1 hafta sonra sizlere anlık durumuda bildireceğimtüp dışında biyere almanı önermem yaşayamaz çünkü ama tüpün ağzındaki pamuğu gevşek bırakabilirsin ama çok aşırı gevşekte yapma bazı karıncalar açabiliyorlar o zaman
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
ilk işçi çıkana kadar vermene gerek yok. ayrıca fazla strese sokmaman gerekiyo haftada 1 kontrol edebilirsin kraliçeyi
rica ederim keyifli hobilerTeşekkür ederim 1 hafta sonra sizlere anlık durumuda bildireceğim
Ankara yenimahalleFormica, hangi il de bulundu acaba kralice?
Bence o kadar da uygun değil, hobiden soğutur.Formica kraliçesi, herhangi ultra bir zorluğu yoktur. Başlangıç için oldukça uygun bir türdür. İstediğin türle başlayabilirsin. Zorluğu senin standartlarına kalmış bir şey.
Her kraliçe bu tepkiyi verecek diye bir şey yok ama besleyenlerin genelinin olumsuz sonuç aldığını da unutmamak gerekli. Bir önyargı varsa bunun nedeni de vardır sonuçta. İkinci olarak arkadaş ilk defa beslediğini söylüyor, ilk defa besleyen biri için zor sayılabilir bence gayet. Ki Formicaların Formic Acid durumu da mevcut.Bu noktaya değiniyorum hocam. Zorluk; kişinin standart ve koşullarına bağlı olaraktan değişiyor. Mesela Cataglyphis bana kolay geliyor ama çoğu kişi denemediği için zor diyor başkalarından duyarak veya başka yerden okuyarak. Cataglyphisin yumurta vermemesi, yavaş gelişmesi, kolayca ölebilmesi bunlar zorluğundan sayılabilir mesela ama her kraliçe de bu tepkiyi verecek diye bir şey yok
Teşekkir ederim. Dün saat 14.00 dan beridir bakmıyorum etrafını kırmızı covarla kapladım. Dış pamuğunu biraz esnek yaptım. Sanırım strese girdiğinde bir salgı salgılıyor ondan dolayı ölmesin diye peteğin arasına koydum burası hem sallanmıyor hemde oda sıcaklığında. Haftaya çarşamba durumu bildiririmFormica kraliçesi, herhangi ultra bir zorluğu yoktur. Başlangıç için oldukça uygun bir türdür. İstediğin türle başlayabilirsin. Zorluğu senin standartlarına kalmış bir şey.
İlk defa değil daha önce 2 defa cataglyphis beslemişliğim var. Birde hocam şuan bir tane daha cataglyohis kraliçesi varda ben 1 tane işçi eklemiştim 1 tane daha eklesem bir sıkıntı olur mu? Birde dün geceyi tüpte değil dış toprağında geçirdiler onun sebebi nedir?Her kraliçe bu tepkiyi verecek diye bir şey yok ama besleyenlerin genelinin olumsuz sonuç aldığını da unutmamak gerekli. Bir önyargı varsa bunun nedeni de vardır sonuçta. İkinci olarak arkadaş ilk defa beslediğini söylüyor, ilk defa besleyen biri için zor sayılabilir bence gayet. Ki Formicaların Formic Acid durumu da mevcut.
Kraliçe yumurtladı mı? Ya da pupa vs. var mı? Varsa bence eklemeyin. Dışarı çıkmalarının sebebi yiyecek aramak ya da strese girmeleri olabilir. Sonuçta semi-claustral bir cins besliyorsunuz. Verdiğiniz besin yeterli olmadıysa besin arıyor olabilirler. Belki de yeni bir yuva arıyorlardır kim bilebilir?İlk defa değil daha önce 2 defa cataglyphis beslemişliğim var. Birde hocam şuan bir tane daha cataglyohis kraliçesi varda ben 1 tane işçi eklemiştim 1 tane daha eklesem bir sıkıntı olur mu? Birde dün geceyi tüpte değil dış toprağında geçirdiler onun sebebi nedir?
Kraliçe yumurtladı mı? Ya da pupa vs. var mı? Varsa bence eklemeyin. Dışarı çıkmalarının sebebi yiyecek aramak ya da strese girmeleri olabilir. Sonuçta semi-claustral bir cins besliyorsunuz. Verdiğiniz besin yeterli olmadıysa besin arıyor olabilirler. Belki de yeni bir yuva arıyorlardır kim bilebilir
Kraliçe daha 2 gündür bende şuan outworldunde geziyor. Sanırım bakacak gibi değilim onun için salmayı düşünüyorum elimde ölmesin canlıKraliçe yumurtladı mı? Ya da pupa vs. var mı? Varsa bence eklemeyin. Dışarı çıkmalarının sebebi yiyecek aramak ya da strese girmeleri olabilir. Sonuçta semi-claustral bir cins besliyorsunuz. Verdiğiniz besin yeterli olmadıysa besin arıyor olabilirler. Belki de yeni bir yuva arıyorlardır kim bilebilir?