HMPK Betta balığım kuyruk kısıyor ve dipte kumda duruyor.

Kutay

Yumurta
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Selamlar, 1.5 hafta önce 20 litrelik bir tank kurdum. tankın içinde hmpk betta, 1 çift fullblack lepistes 1 çift endler lepistes ve çöpçü vatoz vardı. tank anubias ve mangrow kökü koydum, filtre olarak SOBO WP 303h askı filtre kullanıyorum. suyum ilk önce kökün salınımından dolayı sarardı ve bir süre sonra bulanmaya başladı aşırı bir şekilde. neyse günlük filtre elyaf temizliği su değişimi derken bulanıklığı çözüyorum. Betta hediye olduğu için ve komünite tankında diğer balıklardan rahatsız olduğunu düşünerek 8 litrelik ayrı bir tanka aldım. tankta 2 adet dekor taş, siyah kum var. balık aşırı şekilde kuyruk kısıyor ve dipte duruyor. aceleye geldiği için tanka iç filtre takıp crystalpro markasının aqua clear ve bacto feed ilaçlarını atıp akvaryumu 2-3 saat döndürdüm. daha sonrasında filtreyi cıkarttım balıgı ekledim. suya adapte olamamasının PH değeri olduğunu düşünüyorum cunku diğer tankta anubias + mangrow kökü PH ı düşürüyor. ve sorunu bundan varsayarak bettanın tankına 1 mangrow kökü ekledim. sizce sebebi ne olabilir?

hakan_can

Pupa
Üye
Muhtemelen sadece stres beta balıkları tek yaşamayı tercih eden canlılardır. Diğer balıklar onu rahatsız ettikçe aktif halde yüzmeye başlar. Ancak, onu tek bir yere koyduğunuzda hem daha sakin hem de alışma sürecinden dolayı strese girmiş bir halde olabilir. Bu yüzden kuyruğunu kısabilir. Onu formda tutmak için günde yaklaşık bir saat karşısına bir ayna tutarak kuyruğunu kabartmasını sağlayabilirsiniz. Yemek yemeyebilir, ancak 2-6 gün aç kalabilir. Stres ve sakinliğe alıştığında kendine gelecektir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
8 litre çok düşük, üstüne bide iç filtre takmışsınız. Betalar akıntı zevmez, çok yormuştur balığı. Her gün filtre temizlenmez, suyun bulanık olması muhtemelen fiziksel pislikten değil suyunuzun bozulmuş olmasından kaynaklı. 20 litre akvaryum bu kadar balığı kaldırmaz. Fotoğraf paylaşır mısınız?

Kutay

Yumurta
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
8 litre çok düşük, üstüne bide iç filtre takmışsınız. Betalar akıntı zevmez, çok yormuştur balığı. Her gün filtre temizlenmez, suyun bulanık olması muhtemelen fiziksel pislikten değil suyunuzun bozulmuş olmasından kaynaklı. 20 litre akvaryum bu kadar balığı kaldırmaz. Fotoğraf paylaşır mısınız?
abi yazımda filtreyi takıp ilaçları döndürüp sonra filtreyi cıkarttıktan sonra balıgı eklediğim yazıyor. akvaryum 30x14x21. betta ya kücük geleceğini düşünmüyorum. diğer tankta da elyaf tıkanıp filtre su taşırdığı için elyafı temizlediğimi belirtmiştim. fotoğraf su anda paylasamıyorum eve geçince paylasabilirim

abi yazımda filtreyi takıp ilaçları döndürüp sonra filtreyi cıkarttıktan sonra balıgı eklediğim yazıyor. akvaryum 30x14x21. betta ya kücük geleceğini düşünmüyorum. diğer tankta da elyaf tıkanıp filtre su taşırdığı için elyafı temizlediğimi belirtmiştim. fotoğraf su anda paylasamıyorum eve geçince paylasabilirim
yani elyaf tıkanınca temizlemeyi durduruyor. su filtreden temizlenmeden geri akvaryuma taşıyor kenarlardan. evet su kalitem bozuldu ama napacağımı bilmiyorum. 50x35x40 70lt tanka geçicem 1 hafta içinde
ama bettaya zoraki 8 lt de bakmak zorundayım

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye

yani elyaf tıkanınca temizlemeyi durduruyor. su filtreden temizlenmeden geri akvaryuma taşıyor kenarlardan. evet su kalitem bozuldu ama napacağımı bilmiyorum. 50x35x40 70lt tanka geçicem 1 hafta içinde
ama bettaya zoraki 8 lt de bakmak zorundayım
Pardon görmemişim bazı detayları. Yüzme alanı olarak yeterli evet fakat litre az olduğu için su çok çabuk bozuluyor. Filtre de olmayında amonyak direkt amonyak olarak kalıyor ki amonyak balıklar için oldukça zehirli. Elyaf tek kat bile olunca taşıyorsa sadece elyafı değiştirebilirsiniz. 70 litrelik akvaryuma geçince betayı da 20 litreliğe almanızı tavsiye ederim. 8 litrelikte kalacaksa pipo veya küçük bi şelale filtre edinin.

Kutay

Yumurta
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Pardon görmemişim bazı detayları. Yüzme alanı olarak yeterli evet fakat litre az olduğu için su çok çabuk bozuluyor. Filtre de olmayında amonyak direkt amonyak olarak kalıyor ki amonyak balıklar için oldukça zehirli. Elyaf tek kat bile olunca taşıyorsa sadece elyafı değiştirebilirsiniz. 70 litrelik akvaryuma geçince betayı da 20 litreliğe almanızı tavsiye ederim. 8 litrelikte kalacaksa pipo veya küçük bi şelale filtre edinin.
abi günaydın ✋ 70 litrelik tanka geçince 20 litreliği arkadaşıma vereceğim. betta 8 de kalmak zorunda. 70 litrelikte şu anda kullandığım askı filtrenin yeteceğini düşünmüyorum, 70 lt için güzel bir pipo alacağım ve şu anda kullandığım askı filtreyi de bettaya takmayı düşünüyorum

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
abi günaydın ✋ 70 litrelik tanka geçince 20 litreliği arkadaşıma vereceğim. betta 8 de kalmak zorunda. 70 litrelikte şu anda kullandığım askı filtrenin yeteceğini düşünmüyorum, 70 lt için güzel bir pipo alacağım ve şu anda kullandığım askı filtreyi de bettaya takmayı düşünüyorum
günaydın, İyi olur pipo ve askı. Dediğim gibi 20 litre daha iyi olur ama zorunlu diyorsanız yapacak bir şey yok. Yine dediğim gibi düşük hacimde su çabuk bozulur, takibini iyi yapmanızı öneririm.