Merhabalar hightech akvaryuma geçeceğim yeni bir başlangıç olacak nasıl bir yol izlemeliyim aydınlatma ve aktif toprak ve filtre hazır şekilde bekliyor bitkiler hakkında ve bitki gübreleme gibi konularda co2 konusunda nasıl bir yol izlemeliyim hangi gübreleri kullanmalıyım. Teşekkür ederim.
Merhaba öncelikle bende bir hight tech sahibiydim geçen bu seneye kadar isterseniz toprak kısmından başlayalım benim önerim
JBL ve Tropica'nın substratlarını ve örtü kumlarını kullanmanız olacaktır kendimden örnek veriyim tanka 3cm JBL AquaBasis Plus ekledikten sonra üstünü
JBL'in Manado kumu ile örttüm ve kum gübre açısından gayet yeterliydi tabi bu kumların altına birde misket gübre atınca efsane oluyor ben İwagumi
tarzında düzenlemiştim tankı bundan dolayı tek çeşit bitki kullandım oda "Micranthemum Monte Carlo" gayet güzel bir şekilde 4.-5. ay gibi zemini
kapatmaya başlamıştı.
Filtreden devam edersek filtre olarak Sun Sun HW 603'ü kullandım tankım pico olduğundan dolayı idare edebiliyordu önemli olan akıntı yapmasıydı zaten.
CO2'den devam edersek ben tüpü her zaman savunurum tüp kesinlikle uğraş gerektirmiyor tercihiniz tüpten yana olsun mayalı ile yapılabilir bir şeyler ama
tüp gibi belki istediğiniz görünümü elde edemeyebilirsiniz yani gece gündüz sürekli çalışıyor mayalı sistem, extra gübrelemeye ihtiyaç duymadım zaten haftalık
su değişimleri ile yeterli mineralleri alabiliyordu tank ama "Potasyum ve Mikro Element" en gerekli olanlardır bence ben çok fazla gübrelemedim tankı başta anlattığım
nedenlerden dolayı.
Aydınlatma olarak kendim dizilim yaptığım için elektrikten az çok anlarım onda pek bir şey söyleyemem hazır kullanmadım çünkü.
Ek olarak "Dutch Style" olarak geçen bitki tanklarını da tavsiye ederim.
Başka aklınıza takılan sorun olursa tekrardan dönüş sağlarım iyi günler. -Alper