Herşey uygun mu?

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
55 litrw bir akvaryum buldum filtrelerimi hazırladım zemin malzemem falan hazır içine canlı bitki karides vede lepistes koymayı planlıyorum balıklar uygun mu?(6d 2 e lepistes 30 karides)

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
55 litrw bir akvaryum buldum filtrelerimi hazırladım zemin malzemem falan hazır içine canlı bitki karides vede lepistes koymayı planlıyorum balıklar uygun mu?(6d 2 e lepistes 30 karides)
Hocam eğer bol bol bitki ve saklanma alanı yapmazsanız karides yavrularının hepsi canlı yem olur lepisteslere. Ayrıca karidesleri akvaryum içerisinde çok fazla göremeyebilirsiniz lepisteslerden dolayı

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Hocam eğer bol bol bitki ve saklanma alanı yapmazsanız karides yavrularının hepsi canlı yem olur lepisteslere. Ayrıca karidesleri akvaryum içerisinde çok fazla göremeyebilirsiniz lepisteslerden dolayı
Peki başka uygun balık olarak ne önerirsiniz daha az agresif olan

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Veya neon tetra olur mu?
Olmaz ise lepistes ve salyangoz olurmu?

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Veya neon tetra olur mu?
Olmaz ise lepistes ve salyangoz olurmu?
Neon tetra da karides yavrularını yer hocam. Karidesle balık besleyenler genelde sivrisinek rasbora, ember tetra, otocat veya pigme çöpcü besliyorlar. Ha bana sorarsanız bu saydığım türler içinde karidesle beslenebilecek tek balık otocatdir. Salyangoz ile diğer balıklara bakabilirsiniz problem olmaz

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Ember tetra karideslerle uyumlu bir tür
Ember tetra da uyumlu değildir. Yetişkin, genç ve 1 hafta üzeri yavruları yemese bile 1-5 günlük yavruları yiyecektir. Karideslere uyumlu olarak bakılabilecek balıklar pigme çöpçü, Dwarf Rasbora, Sivrisinek Rasbora, Otocinculus affinis'tir. Geri kalan tüm balıkların (bilmediğim birkaç tane daha uyumlu tür olabilir belki onlar hariç) karidesler ile bakılması sakıncalıdır. Hatta bana göre otocat hariç hiçbir balıkla karides bakılmamalıdır. Balık hobisi ayrı, karides hobisi ayrı tutulmalıdır.

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Ember tetra da uyumlu değildir. Yetişkin, genç ve 1 hafta üzeri yavruları yemese bile 1-5 günlük yavruları yiyecektir. Karideslere uyumlu olarak bakılabilecek balıklar pigme çöpçü, Dwarf Rasbora, Sivrisinek Rasbora, Otocinculus affinis'tir. Geri kalan tüm balıkların (bilmediğim birkaç tane daha uyumlu tür olabilir belki onlar hariç) karidesler ile bakılması sakıncalıdır. Hatta bana göre otocat hariç hiçbir balıkla karides bakılmamalıdır. Balık hobisi ayrı, karides hobisi ayrı tutulmalıdır.
Saklanma alanı olunca yeni doğan yavrular ölmüyor zaten saklanabiliyorlar ama bencede balık ve karides aynı akvaryumda olmamalı

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Saklanma alanı olunca yeni doğan yavrular ölmüyor zaten saklanabiliyorlar ama bencede balık ve karides aynı akvaryumda olmamalı
Ne kadar bol saklanma alanı bırakırsan bırak yavrularda yine de kayıp olacaktır diye düşünüyorum. Daha önce bende aynı hatayı yaptım çünkü.