Herkese selamlar, ben Ege.

thessrock

Yumurta
Üye
Test tüplerimin siparişini verdim. Kolonim hazır. Bu işte daha yeniyim. Deneyimlerini aktarmak isteyen olursa sevinirim.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca plastik test tüpü kullanmanın zararı var mıdır öğrenmek istiyorum.

Kimliksiz

Yumurta
Üye
Test tüplerimin siparişini verdim. Kolonim hazır. Bu işte daha yeniyim. Deneyimlerini aktarmak isteyen olursa sevinirim.

Hoşgeldiniz keyifli hobiler.
Plastik test tüpünün zararı yok diye biliyorum.

bulutsensei

Nanitik
Üye

hocam hoşgeldin, koloninin cinsi ne acaba? sanırım plastik tüp ısınmayacağı için sorun olmaz fakat her zaman başka kişilerden de fikir al.

Onlorot

Nanitik
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Öncelikle hoşgeldiniz. Plastik tüp bakmak için uygun fakat cam test tüpünün yerini tutmuyor. Hijyenik açıdan olsun, görüntü açısından olsun. Ama dediğim gibi bakmak için uygun.

itslysan

Yumurta
Üye

Kraliçeyi nerden temin ettiniz veya yolda mı buldunuz

fureagle

Nanitik
Üye
Görüntü açısı hariç kullanılabilir ama koloniyi incelemen zor olur.

thessrock

Yumurta
Üye
Kraliçeyi nerden temin ettiniz veya yolda mı buldunuz
Evimin bahçesinde 1-2 işci görüyordum. Şeker koyarak yuvalarına kadar takip ettim. 2 hafta aktif gözlem yaptım. Baktım 2-3 işcisi olan bir koloni. Kraliçeyi ve işçileri aldım. Hepsine birlikte bakıyorum. 2-3 hafta geçti ölen yok hatta yumurtalar yolda. Bizim hane halkı eve giriyor diye rahatsız oluyordu artık direkt evin içindeler :)

Öncelikle hoşgeldiniz. Plastik tüp bakmak için uygun fakat cam test tüpünün yerini tutmuyor. Hijyenik açıdan olsun, görüntü açısından olsun. Ama dediğim gibi bakmak için uygun.
Aliexpress'ten 120 liraya direkt yuva buldum. Tuğkan abinin videosunda da görmüştüm. Plastik tüpü yeni bir tane kraliçe bulursam diye bekletiyorum şu anlık.

hocam hoşgeldin, koloninin cinsi ne acaba? sanırım plastik tüp ısınmayacağı için sorun olmaz fakat her zaman başka kişilerden de fikir al.
Cinsi konusunda emin değilim ancak sonbaharın sonlarında Eskişehir'de buldum. Gayet soğuk bir ortamdaydı. Messor olabileceğini düşünüyorum. Yakın zamanda sorduracağım.