Herkese Merhaba!

Umudu

Nanitik
Yardımsever
Üye
Öncelikle herkese selamlar. İsmim Umut, 23 yaşındayım. İzmir'de yaşıyorum. Bilgisayar mühendisiyim. Küçüklüğümden beri böceklere ve örümceklere ilgim vardı. 6 yıl önce doğadan bulduğum örümcekleri besleyerek hobiye başladım (Agelena, Araneus vs). Karınca çiftliğim kanalından sakallı ejderleri gördükten sonra sürüngenlere merak saldım. 3 yıl önce sakallı ejder sahiplendim ve hala bakıyorum. Karınca hobisini öncelerinde hiç araştırmamıştım. Bu aralar karınca hobisine de merak saldım. Başlangıç için gerekli bilgileri youtubeden videoları izleyerek edindiğimi düşünüyorum. Her gün kraliçe karınca bulma umuduyla yürüyüşlere çıkıyorum. Ancak hala bir kraliçe bulamadım :( Kraliçe bulmak için hava durumunun nasıl olması lazım ve hangi saatlerde bulma şansım daha yüksek olur bilen biri bilgilendirirse sevinirim. Teşekkürler, İyi forumlar.

Berk1497

Pupa
Üye
Foruma hoşgeldin. Güneşli +20 derece ve nemli(yağmur sonrası gibi) günlerde bulma ihtimali daha yüksek oluyor. İzmir'de sıcaklık mevsim normallerinin epey altında ve bulutlu şu sıralar. Ben de arıyorum ama yakın zamanda uçuşlar olacak gibi gözükmüyor maalesef. Bakalım hep beraber göreceğiz 🙂

Umudu

Nanitik
Yardımsever
Üye
Foruma hoşgeldin. Güneşli +20 derece ve nemli(yağmur sonrası gibi) günlerde bulma ihtimali daha yüksek oluyor. İzmir'de sıcaklık mevsim normallerinin epey altında ve bulutlu şu sıralar. Ben de arıyorum ama yakın zamanda uçuşlar olacak gibi gözükmüyor maalesef. Bakalım hep beraber göreceğiz 🙂
İzmirde fazla kraliçe bulursak istersen birbirimize ulaştırabiliriz. Bulma şansımız daha yüksek olur :)

typhoonates35

Yumurta
Üye
Selam dostum hoşgeldin ben de İzmir'deyim. Havalar soğuk gittigi için şu aralar bulma şansımız yok ama Mart sonu Nisan başı uçuşlar başlar diye düşünüyorum. Eğer fazladan Camponotus Sanctus bulursan talibim ben de diğer tüm bulduğum türleri verebilirim 😅 nedense camponotus Sanctus ile başlamak istiyorum.

Umudu

Nanitik
Yardımsever
Üye
Selam dostum hoşgeldin ben de İzmir'deyim. Havalar soğuk gittigi için şu aralar bulma şansımız yok ama Mart sonu Nisan başı uçuşlar başlar diye düşünüyorum. Eğer fazladan Camponotus Sanctus bulursan talibim ben de diğer tüm bulduğum türleri verebilirim 😅 nedense camponotus Sanctus ile başlamak istiyorum.
Pazar günü yağmurdan sonra güneş açtı hava da ısındı, bulurum diye düşündüm ama bulamadım maalesef :( Benim için tür çok önemli değil açıkçası. Bulursak fazladan birbirimize yardımcı olabiliriz. İzmirin neresinde yaşıyorsun?

typhoonates35

Yumurta
Üye
Pazar günü yağmurdan sonra güneş açtı hava da ısındı, bulurum diye düşündüm ama bulamadım maalesef :( Benim için tür çok önemli değil açıkçası. Bulursak fazladan birbirimize yardımcı olabiliriz. İzmirin neresinde yaşıyorsun?
Buca'da yaşıyorum. Öğrendiğim kadarıyla hemen ilk ısınmada olamaz biraz ılık geçmesi lazım 3 5 gün arka arkaya ondan sonra tam anlamıyla uçuşlar başlıyor.

Umudu

Nanitik
Yardımsever
Üye