Hayvan sahiplenirken çip üzerinden sahiplik aktarımı;

SherryChan

Yumurta
Üye
Merhabalar,

2 adet Red Head Agama sahipleneceğim lakin bunların çipi önceki sahibinin üzerine,
Bu kişideki tek evrak " TICARI OLARAK AV VE YABAN HAYVANI SATISI YAPAN ISLETMELERDE AV VE YABAN HAYVANLARI ICIN DUZENLENECEK SATIS BELGESI (EK - 15)" başlıklı ve üzerinde veteriner imzası bulunan bir belge.
Ben bunları sahiplendiğimde sadece bu belge ile canlıları kendi üzerime alabilir miyim? Yoksa ölene kadar sahip olarak o kişi mi görünecek? Çok çeşitli araştırmalar yaptım fakat ne e-devlet ne de tarım bakanlığı sitesinde veya uygulamasında bu konuda bir bilgiye rastlayamadım.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Merhaba, konu hakkında fazla bilgi sahibi değilim ama instagram üzerinden petandzootr ile iletişime geçerseniz sizi detaylıca bilgilendireceklerdir. Zaten bildiğim kadarıyla Türkiye'de satışı şu anlık sadece onlar yapıyor, yani mutlaka bir bilgileri vardır.

SherryChan

Yumurta
Üye
Merhaba, konu hakkında fazla bilgi sahibi değilim ama instagram üzerinden petandzootr ile iletişime geçerseniz sizi detaylıca bilgilendireceklerdir. Zaten bildiğim kadarıyla Türkiye'de satışı şu anlık sadece onlar yapıyor, yani mutlaka bir bilgileri vardır.
Üreticiden veya tedarikçiden almayacağım, düz bir vatandaş çipli ve belgeli olarak satın almış, şimdi de bakamadığı için satıyor, ben de o kişiden alacağım.
Direkt tedarikçi veya üreticiden alsam zaten onlar hallediyor. Benim öğrenmek istediğim şey biraz daha farklı.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Üreticiden veya tedarikçiden almayacağım, düz bir vatandaş çipli ve belgeli olarak satın almış, şimdi de bakamadığı için satıyor, ben de o kişiden alacağım.
Direkt tedarikçi veya üreticiden alsam zaten onlar hallediyor. Benim öğrenmek istediğim şey biraz daha farklı.
Evet onu anladım, satın almayacak olsanız bile canlıyı kendi üzerinize alıp alamayacağınız konusunda bilgilendirerek yardımcı oluyorlar bahsetmeye çalıştığım buydu.

SherryChan

Yumurta
Üye
Tarım bakanlığı ile görüştüm, hayvan sahibiyle birlikte hayvan sahibinin bulunduğu tarım bakanlığına giderek halledilebilirmuş, orada çip sahipliği değiştirilebilir. Hayvanın şu an kayıtlı olduğu kişi yanınızda olmadan asla üzerinize aktarmıyorlarmış.