Hastalık riski

SaganKam

Yumurta
Üye
Kolonilerimin birinde kraliçenin ve yumurtaların bulunduğu tüpteki pamuğun üzerinde böyle sümüksü bir yapı var rengi koyu yeşil gri gibi. Daha iyi anlaşılması için bu yapının olmadığı bir kolonide ki pamuk görseli de ekledim. İki kolonide Messor.

Ekli dosyalar

• bozuk1.jpeg
    bozuk1.jpeg
    47.5 KB · Görüntüleme: 15
  • bozuk2.jpeg
    bozuk2.jpeg
    33.1 KB · Görüntüleme: 14
  • normal1.jpeg
    normal1.jpeg
    53 KB · Görüntüleme: 13
  • normal2.jpeg
    normal2.jpeg
    23.9 KB · Görüntüleme: 14

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Her koloninin farklı huyları olduğundan bazıları çok temiz, bazıları çok pis olabilir. Tüpünüzdeki maddenin karınca dışkısı ya da karıncaların tohumları besine dönüştürürken geride kalan artıklar olduğunu düşünüyorum, leke çok büyüyüp pamuğu siyaha çevirirse transfer etmeniz sağlıklı olur.

SaganKam

Yumurta
Üye
Her koloninin farklı huyları olduğundan bazıları çok temiz, bazıları çok pis olabilir. Tüpünüzdeki maddenin karınca dışkısı ya da karıncaların tohumları besine dönüştürürken geride kalan artıklar olduğunu düşünüyorum, leke çok büyüyüp pamuğu siyaha çevirirse transfer etmeniz sağlıklı olur.
Tek tüplü sistemde pamukta siyah leke oluyordu ancak burda ki gibi sümüksü ve bu renkte olmuyordu ondan endişe ettim ayrıca bu koloni diğer kolonilere göre şekerli suya çok daha fazla ilgi gösteriyor ondan olabilir mi ?

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Tek tüplü sistemde pamukta siyah leke oluyordu ancak burda ki gibi sümüksü ve bu renkte olmuyordu ondan endişe ettim ayrıca bu koloni diğer kolonilere göre şekerli suya çok daha fazla ilgi gösteriyor ondan olabilir mi ?
Hiç fikrim yok ama risklihir durum değil.