Hasta işçiler

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
Selamlar dostlar, camponotusların ilk işçilerinde bir süredir diğerlerinden ayrı yerlerde kıpırdamadan duran ve bacakları titrer gibi sallanan bir işçi gözlemlemiştim. Bugün ölüsünü tüpün ucunda buldum ve şimdi de bir başka işçi aynı hareketi yapıyor. Diğerleri ise fazlasıyla sağlıklı ve kraliçeyle ilgileniyorlar, hiçbirinde böyle bir hareket yok. Açıkçası biraz endişe verici. Sebep ne olabilir? Bu tarz hareketler gözlemleyeniniz oldu mu hiç? Hastalık değilse buna sebep olanı nasıl engelleriz?
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Hiç yorumu olan yok mu?

Son düzenleme:

EfeAkkurt-_-

Larva
Üye
Selamlar dostlar, camponotusların ilk işçilerinde bir süredir diğerlerinden ayrı yerlerde kıpırdamadan duran ve bacakları titrer gibi sallanan bir işçi gözlemlemiştim. Bugün ölüsünü tüpün ucunda buldum ve şimdi de bir başka işçi aynı hareketi yapıyor. Diğerleri ise fazlasıyla sağlıklı ve kraliçeyle ilgileniyorlar, hiçbirinde böyle bir hareket yok. Açıkçası biraz endişe verici. Sebep ne olabilir? Bu tarz hareketler gözlemleyeniniz oldu mu hiç? Hastalık değilse buna sebep olanı nasıl engelleriz?

Hiç yorumu olan yok mu?
Knk genelde kraliçe veya işçin öldüğünde bu hobide nedenini bilemiyorsun yapacak bir şey yok gibi umarım diğerleri de ölmez. Benim de C. nodus işçim hastalanmıştı yürürken affaliyordu ve yere düşüyordu 2 gün sonra abdomenini vücudunun altına getirdi, anlam veremedim 4 5 gün sonra ölü buldum diğer işçiler iyi en azından. Bugün sabah da ilk işçisini çıkarmış.

Freux

Yumurta
Üye

Hiç yorumu olan yok mu?
Deneyimlerime göre ben bu durumu daha çok campolarda gördüm nedenini bilmek çok zor genetik olarak içinde bulunan genden bile olabilir yani. Ben iki defa böyle olan işcileri ayırdım birisi sabaha öldü diğeri yaşadı geri koyduğumdada sıkıntı çıkmadı istersen deneyebilirsin sonra.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye

Hiç yorumu olan yok mu?
Çok defa gözlemledim. Outworlddeki elektriklenmeye yormuştum ben kendi kolonim için bunu. Ama outworld olmayan tüplerde bunu yaşayanları da duydum. Baya garip bir şey.

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
Çok defa gözlemledim. Outworlddeki elektriklenmeye yormuştum ben kendi kolonim için bunu. Ama outworld olmayan tüplerde bunu yaşayanları da duydum. Baya garip bir şey.
Sizde de o işçilerin ölümüne yol açtı mı hocam? Açmadıysa biraz rahatlayabilirim sanırım 🥲.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Sizde de o işçilerin ölümüne yol açtı mı hocam? Açmadıysa biraz rahatlayabilirim sanırım 🥲.
Hepsi öldü ne yazık ki. Başta outworldde sanki elektrik çarpmış gibi titreyerek yürüyorlardı, hiç hareket etmeden duruyorlardı falan 1-2 gün sonra ölülerini buluyordum.

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
Hepsi öldü ne yazık ki. Başta outworldde sanki elektrik çarpmış gibi titreyerek yürüyorlardı, hiç hareket etmeden duruyorlardı falan 1-2 gün sonra ölülerini buluyordum.
Ben de az önce bahsettiğim ikinci işçinin ölüsünü buldum. Sanırsam dış etkenlerden ziyade bir çeşit doğuştan gelen sıkıntı çünkü diğer kolonilerdeki tüm işçiler sağlıklı gözüküyor. Daha fazla ölüm yaşanmamasını ummak dışında yapabileceğim bir şey olduğunu düşünmüyorum.