Evet, @Koraykbl 'nin dediği tavsiyeler doğru ama bir eksiği var metilen mavisinin kullanımı hakkında, ana tanka dökmeyin tüm bakteri kültürünü yok edebilirsiniz.büyük ihtimalle su sıcaklığındandır. benim lepisteslerimdede olmuştu, su sıcaklığını stabil tutup biraz metilen mavisi eklerseniz geçebilir(metilen mavisinin zararı olurmu bilmem) birdw çok sık strese sokmayın su değiminide çok sık yapmayın iyi hobiler.
Bu olaydan 2 gün önce ana tanka ekledim. Balığı bidona aktardım, ana tanktta bitkiler olduğu için su değiştirerek az çok metilen mavisini azaltabildim. Nasıl tam olarak metilen mavisini tankdan çıkarabilirim?Evet, @Koraykbl 'nin dediği tavsiyeler doğru ama bir eksiği var metilen mavisinin kullanımı hakkında, ana tanka dökmeyin tüm bakteri kültürünü yok edebilirsiniz.
2 günde bir %20-30 su değişimi yapabilirsin ama tankının hacmini bilmediğim için net bir şey diyemem.Bu olaydan 2 gün önce ana tanka ekledim. Balığı bidona aktardım, ana tanktta bitkiler olduğu için su değiştirerek az çok metilen mavisini azaltabildim. Nasıl tam olarak metilen mavisini tankdan çıkarabilirim?
15 Litre bitkili tank var o gün %90 su indirip yarısına kadar doldurdum hala ufak mavilik var.2 günde bir %20-30 su değişimi yapabilirsin ama tankının hacmini bilmediğim için net bir şey diyemem.
Yeniden kurma imkanınız varsa bence yeniden kurun tankı bitkileri musluk suyunda yıkayın toprağı da yenilerin derim.15 Litre bitkili tank var o gün%90 su indirip yarısına kadar doldurdum hava ufak mavilik var
Musluk suyunda yıkarsa direkt bakteri kültürünü yok eder. Daha da sıkıntı olabilir. Bence metilen mavisi ana tankta çok zararlı olmaz sonuçta ilaç su değişimi ile zaten gider.Yeniden kurma imkanınız varsa bence yeniden kurun tankı bitkileri musluk suyunda yıkayın toprağı da yenilerin derim.
Zaten metilen mavisi ile bakteri kültürünü yok ettim (su değişimi ile de) bitkileri dinlendirilir su ile yıkayabilirim. Akvaryumu da zaten dinlendirilmiş su ile temizledim.musluk suyunda yıkarsa direk bakteri kültürünü yok eder. Dahada sıkıntı olabilir. bence metilen mavisi ana tankta çok zararlı olmaz sonuçta ilaç su değişimi ile zaten gider.
Hocam metilen zaten tüm bakteri kolonilerini su döngüsüne girdiği gibi yok eder.musluk suyunda yıkarsa direk bakteri kültürünü yok eder. Dahada sıkıntı olabilir. bence metilen mavisi ana tankta çok zararlı olmaz sonuçta ilaç su değişimi ile zaten gider.
Tamam ama sonuçta musluk suyundaki klor seviyesi balık için bir hayli fazla o klor ile koyarsa bakteri kültürünün oluşması daha da gecikecek.Hocam metilen zaten tüm bakteri kolonilerini su döngüsüne girdiği gibi yok eder.