Hasta Balık

EArslan

Phragmotic
Üye
Hareketleri normal, yeme karşı ilgisiz değil ama durumu iyiye gitmiyor. Kuyruk erimesi var ( tahminimce mantardan dolayı ) , bugün baktığımda hayvan şişmişti. Ne yapmalıyım? ( erkek )

Aldığım adam güvendiğim birisi ve bana alırken ' Bu balıklar özel tür olduğu için 1e 1d alman gerekiyor ' demişti. Bende 3e 3d almıştım. Erkeklerden birisi aldığım zaman öldü. Diğeri ise iyi değil. Diğer erkek, hayvana zarar veriyor olabilir mi? Çözüm olarak hangi ilaçları kullanma mı önerirsiniz? Erkek iyi olursa birkaç dişi daha alayım mı?

Lepistes

Benkimim

Yumurta
Üye
dostum öncelikle suyu %40 falan yenile filtrelerini temizle yani hijyeni artır dip çekimini falan yap sonra metilen mavisini ayrı bir kaba litre başına kaç damla yazıyorsa okadar dök lepistesi orda banyo yaptır günde 3-4 kere 2 saat falan bunu kendin ayarlıycaksın hani süresini kaçkere koyacağını ve yemleme düzenin nasıl bilmiyorum ama3-4 çeşit protein ve bitkisel ağırlıkli çeşitli yemler al düzenli olarak yemle sarımsaklı yemler var onlardan alırsan daha iyi olur parazitleri öldürür inş. kayıpsız kurtarırsın geçmiş olsun keyifli hobiler

EArslan

Phragmotic
Üye
5-6 günde bir dip çekim yapıyorum. Yem olarak ise toz, pul, kurutulmuş karides, tetra pro ve haşlanmış bezelye kullanıyorum. Hergün farklı bir yem veriyorum.
Metilen mavisinin üzerindeki çıkartma ıslandığından çıkmıştı bende çıkartmayı attım. Yani üzerinde yazı yok. Ne kadar damlatmalıyım?
Banyo yaptır dediğin şey Tuz banyosu gibi bir şey mi?
Balık şuanda ayrı bir pet şişede. Sıcaklık aynı olsun diye akvaryumda duruyor pet şişe. Pet şişenin içine biraz kaya tuzu ve 12 damla metilen damlatmıştım. Öyle duruyor.

20221111_123546.jpg

Benkimim

Yumurta
Üye
Aynen bu şekilde devam hocam açıkçası çok uzun zaman oldu metilen ne kadar katılıyor bilmiyorum tatlı su akvaryumunu am yeterli gelir herhalde bol oksijen de ver oda birşeyde bol oksijen verilmesi gerekiyordu dediğim gibi tam hatırlamıyorum ama metileni günlük yenile suyunu değiştirerek

EArslan

Phragmotic
Üye
Peki dişi erkek oranını ne yapayım? 1-2 dişi daha ekleyeyim mi?

Benkimim

Yumurta
Üye
yani genelde lepisteslerde dişi fazla erkek az olur ama tankınızın hacmine göre değişiklik gösterir bu tankınızın litresi çoksa eklemeniz daha iyi olur kavgalar rekabet azalır :D