Hasta axalotl

UIgenAw

Yumurta
Üye
Yaklaşık bir aydır bebek bir axolotl besliyorum. Bugün kontrol ettiğimde suyun üstünde ölü gibi duruyordu. Elime aldığımda aslında yaşadığını fark ettim ancak karnında gaz var gibiydi. Verdiğim yemlere çok halsiz tepki veriyor. Şu anda sadece canlı un kurdu ve kurutulmuş kan kurdum var. Ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımınıza ihtiyacım var.

armagankaya

Media
Üye
Yaklaşık bir aydır bebek bir axolotl besliyorum. Bugün kontrol ettiğimde suyun üstünde ölü gibi duruyordu. Elime aldığımda aslında yaşadığını fark ettim ancak karnında gaz var gibiydi. Verdiğim yemlere çok halsiz tepki veriyor. Şu anda sadece canlı un kurdu ve kurutulmuş kan kurdum var. Ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımınıza ihtiyacım var.
Hocam, suyun sıcaklığı etkileyebilir. Su kaç derece? Bir de elinize çok alıyorsanız o da tetikleyebilir.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Eğer un kurtlarını dışındaki zar kısmını almadan direkt veriyorsanız kabızlık yaşıyor olma ihtimali var. Su sıcaklığı yüzünden olma ihtimali de var.
Su sıcaklığı kaç derece? Filtre var mı? Axolotl boyutu ne kadar? Haftalık beslenmesi nasıl ve en son ne verdiniz? Akvaryumda kum var mı varsa hangi kumu kullanıyorsunuz?

Daha fazla bilgi verebilir ve canlının resmini yükleyebilirseniz sorun ve kaynağı hakkında daha doğru bir çözüme ulaşabiliriz.