Hasar mı almış kraliçe mi neden bir kanadı yok(cevap verirseniz sevinirim )

Topirak

Media
İlklerden
Forum Delisi
Üye

Topirak

Media
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Peki kraliçe midir
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Kanatlarının olması ya da olmamasında bir sakınca yok, yani sakınca olduğu durumlar var mı tam bilmiyorum açıkçası. Ama görselde gördüğüm hiç bir anormalliğin olmadığı.
Kraliçe midir

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Knk kusura bakma ama hobide yeniyim (heyecanlıyım kb.) sence kanadı hasar yoluylamı dökülmüş yoksa kendimi (not:bulduğumda böyleydi)
Bilemem hasar mı değil mi. Çiftleştikten sonra kraliçeler kanatlarını bırakırlar. Muhtemelen kendisi bırakmıştır.

Unicornik

Yumurta
Üye
Knk kusura bakma ama hobide yeniyim (heyecanlıyım kb.) sence kanadı hasar yoluylamı dökülmüş yoksa kendimi (not:bulduğumda böyleydi)
Çiftleşme tamamlandiysa kalan kanatlarında bir kaç güne dokulecektir. Tüpün ağzına bırakır. Kanatlar durmaya devam ederse çiftleşme olmama ihtimali yüksektir bence

Topirak

Media
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Çiftleşme tamamlandiysa kalan kanatlarında bir kaç güne dokulecektir. Tüpün ağzına bırakır. Kanatlar durmaya devam ederse çiftleşme olmama ihtimali yüksektir bence
Baktığımda hep tüpün ağızında geziyordu sağ ol

Heaz

Yumurta
Üye
birde bazı kraliçeler uçuş yapmaz ve tek kanatlı olarak işçilik yaparlar

ramix

Larva
Üye
Dostum bir sorun göremiyorum benim de tek kanatlı bir kraliçem var iyi hobiler

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
tuğkan abi demişti bir videosunda
Kim dediyse dedi. Bir şey söylüyorsanız ne olduğunu bileceksiniz. Ben kimin dediğini sormadım, söylediğiniz şeyin açıklamasını istedim.

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
birde bazı kraliçeler uçuş yapmaz ve tek kanatlı olarak işçilik yaparlar
İşçi olarak devam etmeyi seçen kraliçeleri görmüştüm ancak özellikle tek kanatlı olduklarıyla ilgili bir bilgim yok

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
Yanlış bir kelime seçimi olmuş olabilir, bu konuda detaylı bir bilgim yok dediğim gibi. Sadece kendi gözlediğim kadarıyla bazı kraliçe adayları uçuşlara rağmen koloniden uzaklaşıp yuva arayışına geçmeden işçi görevinde devam ediyorlar. Ben genelde uçmayan kraliçelerin öldürüldüklerini düşünürdüm ama öldürülmeyenler de varmış 😄.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Peki bu durumla alakalı yazılı bir kaynak var mı? Uçuş yapana kadar işçi gibi görevleri olduğunu biliyorum fakat uçmayıp işçi olarak çalışma durumunu duymadım. Bu bana hiç mantıklı görünmedi.

Antlantis

Nanitik
Üye
Yardımcı kraliçe konusunda Antwikide “Castle Morphology” adlı bir makale var. İçerisinde kraliçe kastları, işçi kastları ve erkek kastları bulunmakta. Bunun kraliçeler hakkında olan bölümünde buna dair bir takım yazılar mevcut.
93EB8A78-BCB6-4169-9259-127AD62CC4F1.jpeg
Bu tabloda kanatlılarda yardımcı kraliçe olarak geçen konu alate mi, bir nevi multiqueen olayı mı tam anlayabilmiş değilim, ancak ilginizi çekebilir.