Hareketsiz yem yememe sorunu

justbecalmdown

Yumurta
Üye
Lepistes türü balıklarım hareketsiz yemleri yemiyorlar. Birkaç günlüğüne evde değildim ve tatil yemi bıraktım cama fakat geldiğimde hiç yemediklerini fark ettim. Balıklarım sadece yem hareketli ise yiyorlar bunun sebebini bilen var mı?

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
İçgüdüsel bir davranış olabilir aynı tarantulalar ve mantisler olabildiği gibi

justbecalmdown

Yumurta
Üye
İçgüdüsel bir davranış olabilir aynı tarantulalar ve mantisler olabildiği gibi
Hocam sonunda çözümü kendimce buldum hareketsiz yem yememelerinin sebebini aldığım akvaryumcuya ziyaretimde anladım. Akvaryumcu abimiz beslerken sürekli olarak hava motoru açık şekilde besliyor ve yem daha hiç dibe batmadan balıklar kovalayarak yemeyi öğreniyor yem sabit olunca da balıklarım o parçacıkları yem değilde bitki parçacıkları zannedip yemiyorlar çözüm olarak şunu yaptım normalde filtrem kapalıyken beslerdim fakat şuanda filtremi açıp o şekilde besliyorum tam yemler hareketlenince de filtreyi kapıyorum bu sayede yemi takip edip hareketsiz kalınca en azından biri bile yiyor diğerleri de sürü psikolojisi olarak yemeye başlıyorlar ama tatil yemini nasıl yedireceğimi bulamadım...

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Hocam sonunda çözümü kendimce buldum hareketsiz yem yememelerinin sebebini aldığım akvaryumcuya ziyaretimde anladım. Akvaryumcu abimiz beslerken sürekli olarak hava motoru açık şekilde besliyor ve yem daha hiç dibe batmadan balıklar kovalayarak yemeyi öğreniyor yem sabit olunca da balıklarım o parçacıkları yem değilde bitki parçacıkları zannedip yemiyorlar çözüm olarak şunu yaptım normalde filtrem kapalıyken beslerdim fakat şuanda filtremi açıp o şekilde besliyorum tam yemler hareketlenince de filtreyi kapıyorum bu sayede yemi takip edip hareketsiz kalınca en azından biri bile yiyor diğerleri de sürü psikolojisi olarak yemeye başlıyorlar ama tatil yemini nasıl yedireceğimi bulamadım...
Aldığınız tatil yeminin yem olmaktan çok suyu bozduğundan şüpheliyim ,bir marka vardı adını hatırlamıyorum böyle yapıyordu.

justbecalmdown

Yumurta
Üye
Aldığınız tatil yeminin yem olmaktan çok suyu bozduğundan şüpheliyim ,bir marka vardı adını hatırlamıyorum böyle yapıyordu.
hocam markasını hatırlamıyorum Eskişehir den Esnaf Sarayında bir abiden aldıydım çiklit beslerken onlar yiyordu bayatlama ihtimali de var tabi ama tatil yemimi şuanlık kullanmamayı planlıyorum karşı komşuya anahtar vereceğim sanırsam.