Messor ve componatus olduğunu biliyorum ama hasatçı falan diye ayrılıyor ya işte onu öğrenmek istiyorum. ( 2 tane kraliçe var)
Lütfen daha dikkatli okuyalım konuyu1.messor
2.componotus
Dostum kusura bakma ya ben türleri neler yazınca alta yazana dikkat etmedim 😣Lütfen daha dikkatli okuyalım konuyu![]()
Tamam Camponotus marangoz karınca da odun parçası ne alaka. Masa , sandalye mi yapcak🤔küçük odun parçası koyabilirsin
kendisni yuvasında hissetmesi için bende 2 tane var özelikle birinde koydum diğerinde koymadım koymadığım da daha yumurta yok stres seviyesini düşürür diyorlar bende denedim başarılı gördüm tavsiye ettim ama sen istersen yatak odası takımı yaptırTamam Camponotus marangoz karınca da odun parçası ne alaka. Masa , sandalye mi yapcak🤔
Yani ben ilk defa böyle birşey duydum. Bu durum kraliçe ile alakalı bence. Her kraliçe aynı zamanda, aynı sayıda yumurtlayacak diye birşey yok. Kraliçe ile alakalı olmasa diğer cinslere toprak koymak gerekirdi.kendisni yuvasında hissetmesi için bende 2 tane var özelikle birinde koydum diğerinde koymadım koymadığım da daha yumurta yok stres seviyesini düşürür diyorlar bende denedim başarılı gördüm tavsiye ettim ama sen istersen yatak odası takımı yaptırçeyizin olur
hocam olmasının bir zararı yok bildiğim kadarıyla zarırı yokken 2 aydır kraliçe bende yumurtlamıyordu araştırırken böyle bir şey gördüm ve denedim kraliçe yumurtladı hatta konuda açmıştım o kraliçem yumurtladı bende işe yaradığı için de paylaştım koyarsa bir zararını görmez ama faydası belki vardır denemeye değer bir şey buYani ben ilk defa böyle birşey duydum. Bu durum kraliçe ile alakalı bence. Her kraliçe aynı zamanda, aynı sayıda yumurtlayacak diye birşey yok. Kraliçe ile alakalı olmasa diğer cinslere toprak koymak gerekirdi.
Daha önce hiç böyle birşey duymadım, o yüzden dedim. Belki yararlıdır, belki değildir, bir bilgim yok.hocam olmasının bir zararı yok bildiğim kadarıyla zarırı yokken 2 aydır kraliçe bende yumurtlamıyordu araştırırken böyle bir şey gördüm ve denedim kraliçe yumurtladı hatta konuda açmıştım o kraliçem yumurtladı bende işe yaradığı için de paylaştım koyarsa bir zararını görmez ama faydası belki vardır denemeye değer bir şey bu
bende bir çok kaynak araştırdım hocam bir tanesinde böyle birşey duydum ve marangoz karınca ağaçalara yuva yapıyor bana mantıklı geldi bi parça kuru dal koymak denedim bunun dışında başka hiçbir şey yapmadım yerini değiştirmedim bir şey vermedim ve 2 ay belki daha fazla elimde olan yumurtlamayan kraliçem yumurtladı faydası olur diye paylaştımDaha önce hiç böyle birşey duymadım, o yüzden dedim. Belki yararlıdır, belki değildir, bir bilgim yok.
Odun parçasını tehdit olarak algılayıp strese girebilir buda yumurtalarını yemesine ve hatta kraliçenin ölümüne kadar gidebilir çok riskli geldi banahocam olmasının bir zararı yok bildiğim kadarıyla zarırı yokken 2 aydır kraliçe bende yumurtlamıyordu araştırırken böyle bir şey gördüm ve denedim kraliçe yumurtladı hatta konuda açmıştım o kraliçem yumurtladı bende işe yaradığı için de paylaştım koyarsa bir zararını görmez ama faydası belki vardır denemeye değer bir şey bu