Hangi Yiyecekler Verilebilir?

SasuKe1

Majör
Üye
Aynı tüpte 2 Lasius sp. cinsi kraliçe ve sonradan eklediğim 2 adet işçi var. Yaklaşık 50-100 yumurtası var. Şekerli su verdim ancak elimde un kurdu yok. Evdeki hangi böcekler protein olarak verilebilir? Ya da başka bir öneriniz var mı?

Moderatör tarafında düzenlendi:

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Etraftan bulduğunuz böcekleri bir poşete koyun ve dondurucuya atın, böcekler donduktan sonra dondurucudan çıkarın ve çözülmelerini bekleyin. Çözüldüklerinde koloniye verin. Bu şekilde bir süre idare edebilirsiniz ama koloni büyüdükçe bununla uğraşmanız zorlaşır bu yüzden canlı yem almanızı öneriyorum.

SasuKe1

Majör
Üye
Etraftan bulduğunuz böcekleri bir poşete koyun ve dondurucuya atın, böcekler donduktan sonra dondurucudan çıkarın ve çözülmelerini bekleyin. Çözüldüklerinde koloniye verin. Bu şekilde bir süre idare edebilirsiniz ama koloni büyüdükçe bununla uğraşmanız zorlaşır bu yüzden canlı yem almanızı öneriyorum.
böyle olunca böcekler canlı olmayacak ama bu sıkıntı olmaz mı?

ve BÜTÜN böcekleri mi? atıyorum evdeki sivrisinekleri veyahut ölü prensesleri bile mi?

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
böyle olunca böcekler canlı olmayacak ama bu sıkıntı olmaz mı?

ve BÜTÜN böcekleri mi? atıyorum evdeki sivrisinekleri veyahut ölü prensesleri bile mi?
Verdiğiniz canlı yemi veya böceği zaten ölü olarak vermelisiniz.
Sinekleri pek önermiyorum ama sinekler dışında her türlü şey olur evet.

SasuKe1

Majör
Üye
Verdiğiniz canlı yemi veya böceği zaten ölü olarak vermelisiniz.
Sinekleri pek önermiyorum ama sinekler dışında her türlü şey olur evet.
Dediğim gibi ölü karınca prensesi sıkıntı olur mu onlar için? Çünkü ölüler onlarla aynı koloniden...

SasuKe1

Majör
Üye
Öldürüp verecekseniz olur. Ölü bulduğunuzu verecekseniz olmaz.
Eğer benim kraliçelerimde onların kız kardeşlerini yemesi travma yapmayacaksa sıkıntı yok evde her akşam 15 20 tane prenses çıkıyor, birkaç tane öldürürüm artık.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Eğer benim kraliçelerimde onların kız kardeşlerini yemesi travma yapmayacaksa sıkıntı yok evde her akşam 15 20 tane prenses çıkıyor, birkaç tane öldürürüm artık.
Problem olmaz afiyetle yer. Dondur çöz yaparak verdiğiniz sürece hiçbir problem yok.

SasuKe1

Majör
Üye
Problem olmaz afiyetle yer. Dondur çöz yaparak verdiğiniz sürece hiçbir problem yok.
Dondur-çöz yönteminin mantığı nedir acaba?
Bir de prensesi kanatlarıyla mı vereyim? ya da parçalayıp mı vereyim düz nasılsa öyle mi vereyim?

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Rastgele doğada bulduğumuz işçi karıncalara, dediğiniz işlemi yapıp kolonimize versek olurmu?
Evet bu da olur ama diğer böceklerde daha fazla besin bulunur, bu yüzden bence karınca yerine daha büyük böcekler bulup vermeyi düşünün.

asujq

Yumurta
Üye
Çok canice gözüküyor. :oops:

Kaç günde bir yemek ve şekerli su vermem lazım?
Bende yeniyim bu konuda. Canlı yem bulmakta zorlanırım diye alternatif çözümler bulmaya çalışıyorum.

Evet bu da olur ama diğer böceklerde daha fazla besin bulunur, bu yüzden bence karınca yerine daha büyük böcekler bulup vermeyi düşünün.
Hocam. Peki un kurdu, tartar gibi canlı yemleri nerden bulabilirim?

Son düzenleme:

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Çok canice gözüküyor. :oops:

Kaç günde bir yemek ve şekerli su vermem lazım?
Haftada 2 kez böcek yeterlidir. Kalan tüm günlerde şekerli su verebilirsiniz size kalmış.
Bende yeniyim bu konuda. Canlı yem bulmakta zorlanırım diye alternatif çözümler bulmaya çalışıyorum.

Hocam. Peki un kurdu, tartar gibi canlı yemleri nerden bulabilirim?
Adana canlı yem, Antalya çekirge, Ankara canlı yem gibi sitelerden istediğiniz canlı yemi alabilirsiniz.

Poytar

Larva
Üye
Haftada 2 kez böcek yeterlidir. Kalan tüm günlerde şekerli su verebilirsiniz size kalmış.

Adana canlı yem, Antalya çekirge, Ankara canlı yem gibi sitelerden istediğiniz canlı yemi alabilirsiniz.
Ama karıncalar karınca yemiyor demi dendim benim koloniler yemedi ama.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Her türlü böceği vermemelisiniz. Bazı böceklerin toksisitesi yüksek olur ve zararlıdır.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ne gibi yaygın böcekleri verebiliriz? Besleyici ve yakalaması kolay olursa sevinirim.
Güve kelebeği ve hamamböceği verebilirsiniz. Sterilize etme şartıyla. İkisi de yakalaması çok kolay canlılar.