Bölgesine göre değişirBizim burada hava 27 - 32 arası değişiyor, genel olarak yarı-kurak fakat yakın bir yerde göl ve nehir var. Hangi kraliçeler bulunabilir? Daha öncesinde Cataglyphis nodus ve aenescens bulmuşyum.
Gece lambalarına saat gerekir mi yoksa bütün gece/akşam boyunca mı?Bölgesine göre değişir
-çamlık ormanlarda uçuş tarihlerinde gidersen formica,temnothorax,lasius flavus bulabilirsin bolca kolonileri var
-gece lambaların altında tetramorium veya kaldırımlarda lasius bulabilirsin
Hava kararınca sokak lambalarının altında güneş ışığı kalmayınca bakmaya başlayabilirsin ama gündüzde bulunabilir kolonilere yakın yerlerde açık alanlarda araGece lambalarına saat gerekir mi yoksa bütün gece/akşam boyunca mı?
Hava kararınca sokak lambalarının altında güneş ışığı kalmayınca bakmaya başlayabilirsin ama gündüzde bulunabilir kolonilere yakın yerlerde açık alanlarda ara
Umarım bulabilirsiniz iyi günlerTeşekkürler, bulursam fotoğraf koyarım. Şimdilik görüşürüz.
Özür dilerim sormayı unuttum, temnothorax vb. türleri kısmen ağaçlık yerlerde bulmam mümkün mü? Şu tarzUmarım bulabilirsiniz iyi günler
Çok çok teşekkür ederim, görüşmek üzereKanka etrafta koloni varsa uçuş tarihlerinde kraliçe bulabilirsin ben öyle yaparım ilk önce araziyi arastiririm koloni varsa birden fazla uçuş zamanlarında arada bi giderim bakarım ama kolonilerini kesilmiş ağaçların güçsüz köklerinin kabuklarında gördüm nemli yerlerde koloni olması buna bağlı olarak kraliçe uçurmalari daha olası ama dikkatli bakın küçük kraliçeleri görmesi zor olur