Hangi Türleri Bulabilirim?

Serthula

Yumurta
Üye
Bizim burada hava 27 - 32 arası değişiyor, genel olarak yarı-kurak fakat yakın bir yerde göl ve nehir var. Hangi kraliçeler bulunabilir? Daha öncesinde Cataglyphis nodus ve aenescens bulmuşyum.

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Bizim burada hava 27 - 32 arası değişiyor, genel olarak yarı-kurak fakat yakın bir yerde göl ve nehir var. Hangi kraliçeler bulunabilir? Daha öncesinde Cataglyphis nodus ve aenescens bulmuşyum.
Bölgesine göre değişir
-çamlık ormanlarda uçuş tarihlerinde gidersen formica,temnothorax,lasius flavus bulabilirsin bolca kolonileri var
-gece lambaların altında tetramorium veya kaldırımlarda lasius bulabilirsin

Serthula

Yumurta
Üye
Bölgesine göre değişir
-çamlık ormanlarda uçuş tarihlerinde gidersen formica,temnothorax,lasius flavus bulabilirsin bolca kolonileri var
-gece lambaların altında tetramorium veya kaldırımlarda lasius bulabilirsin
Gece lambalarına saat gerekir mi yoksa bütün gece/akşam boyunca mı?

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Gece lambalarına saat gerekir mi yoksa bütün gece/akşam boyunca mı?
Hava kararınca sokak lambalarının altında güneş ışığı kalmayınca bakmaya başlayabilirsin ama gündüzde bulunabilir kolonilere yakın yerlerde açık alanlarda ara

Serthula

Yumurta
Üye
Teşekkürler, bulursam fotoğraf koyarım. Şimdilik görüşürüz.

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Kanka etrafta koloni varsa uçuş tarihlerinde kraliçe bulabilirsin ben öyle yaparım ilk önce araziyi arastiririm koloni varsa birden fazla uçuş zamanlarında arada bi giderim bakarım ama kolonilerini kesilmiş ağaçların güçsüz köklerinin kabuklarında gördüm nemli yerlerde koloni olması buna bağlı olarak kraliçe uçurmalari daha olası ama dikkatli bakın küçük kraliçeleri görmesi zor olur

Serthula

Yumurta
Üye
Kanka etrafta koloni varsa uçuş tarihlerinde kraliçe bulabilirsin ben öyle yaparım ilk önce araziyi arastiririm koloni varsa birden fazla uçuş zamanlarında arada bi giderim bakarım ama kolonilerini kesilmiş ağaçların güçsüz köklerinin kabuklarında gördüm nemli yerlerde koloni olması buna bağlı olarak kraliçe uçurmalari daha olası ama dikkatli bakın küçük kraliçeleri görmesi zor olur
Çok çok teşekkür ederim, görüşmek üzere