Hangi türleri beslemeyi seviyorsunuz?

Evisaer

Pupa
Üye
düşünüyorum. Bu yüzden bu soruyu sormak istedim. Evet, internette veya yorumlarda görüyorum hoşnut olduğunuz türleri, fakat bir konu veya yorum topluluğu görmedim. Aramaya yazınca da çıkmadı. Ben, genel olarak bir konu altında cevaplanırsa güncel düşüncelerinizi güzel olur diye düşündüm. Beslemekten zevk aldığınız ve bakımından hoşnut olduğunuz karınca türleri neler? Ya da besleyemediğiniz fakat "keşke bulabilseydim" dediğiniz türler neler? Bunları duymak istedim. Kraliçe toplamak için çıkacaktım. Genel olarak insanların beslemeyi sevdiği bir tür bulmayı tercih ederim diye düşündüm. Ya da istenilen ama bulunamayan bir türü deneyim edip size sunmak güzel olur diye düşündüm. Hepinize saygılarla bu konuyu sunuyorum 😊

anakin

Intercaste
Üye
Benim şu anda elimdekilerden favorilerim messor ve formica. Bulmak istediğim ise aphonagaster swammardami ve camponotus baldaccii. Cataglyphisler pek hoşuma gitmiyor açıkçası. Yurtdışı tür olarak da atta mexicana ve myrmecocystus testaceus bakmak isterdim.

Mustafa_123

Larva
Üye
düşünüyorum. Bu yüzden bu soruyu sormak istedim. Evet, internette veya yorumlarda görüyorum hoşnut olduğunuz türleri, fakat bir konu veya yorum topluluğu görmedim. Aramaya yazınca da çıkmadı. Ben, genel olarak bir konu altında cevaplanırsa güncel düşüncelerinizi güzel olur diye düşündüm. Beslemekten zevk aldığınız ve bakımından hoşnut olduğunuz karınca türleri neler? Ya da besleyemediğiniz fakat "keşke bulabilseydim" dediğiniz türler neler? Bunları duymak istedim. Kraliçe toplamak için çıkacaktım. Genel olarak insanların beslemeyi sevdiği bir tür bulmayı tercih ederim diye düşündüm. Ya da istenilen ama bulunamayan bir türü deneyim edip size sunmak güzel olur diye düşündüm. Hepinize saygılarla bu konuyu sunuyorum 😊
Ben messor ve camporotus türlerine hayranım ama beslemekten zevk aldığım tür crematogaster,elimde lasius da var ama daha tek işçili olduğu için yavaşca büyüyor,bir de şunu sormak istedim messor hangi zamanlarda Uçar

anakin

Intercaste
Üye
Ben messor ve camporotus türlerine hayranım ama beslemekten zevk aldığım tür crematogaster,elimde lasius da var ama daha tek işçili olduğu için yavaşca büyüyor,bir de şunu sormak istedim messor hangi zamanlarda Uçar
Şu sıralar uçuyorlar diye biliyorum ama her zaman bulma ihtimalin var.

BayTheCruel

Pupa
Üye
En favorim camponotus. Ikinci olarakta lasius büyük abdomenleri bence çok tatlı gösteriyor onları😅.

Evisaer

Pupa
Üye
Genel olarak herkes Messor ve Camponotus beslemekten memnun gibi gözüküyor. İkisinin de uçuşunu bulursam birer tane almaya çalışacağım. Bugün dışarı çıkıp bir araştırayım. Hep Lasius görüyorum. Zaten elimde dört tane olduğu için bendekilerden farklı olmadığı sürece Lasius almayı düşünmüyorum. Belki Lasius Flavus bulursam alabilirim. Myrmica Rubra bulmayı düşünüyorum. Çok aktif ve hızlı ürüyorlar diye gördüm o yüzden zevkli olabilir gibi geldi. Tipleri de çok güzel.

Benim şu anda elimdekilerden favorilerim messor ve formica. Bulmak istediğim ise aphonagaster swammardami ve camponotus baldaccii. Cataglyphisler pek hoşuma gitmiyor açıkçası. Yurtdışı tür olarak da atta mexicana ve myrmecocystus testaceus bakmak isterdim.
Atta mexicana çok güzel duruyor. Ben de beğendim.
Şuan elimde bulunan türlerin sıralaması şöyle:
1. Camponotus
2. Tetra
3. Crema
4. Lasius
Tetra bakımı güzel mi?

anakin

Intercaste
Üye
Tetra bakımı güzel mi?
Bende de var kendileri. Bir formica, messor, camponotus gibi insana görsel şölen yaşatmıyor ama deli gibi yiyiyor ve deli gibi ürüyorlar. Tercih meselesi yani. Bence bu hobide tetramorium veya pheidula en az bir kere beslenemeli. Çüknü favori büyük türlere baktığımızda ya yemek seçiyo, ya şeker veya protein doğru düzgün yemiyo, yada çok nazlı oluyor. Görsel olarak tabi ki de çok güzeller ama bu saydığım iki tür (en yaygınları olduğu için söyledim yoksa benzerleri elbette var) olmadan biraz sası kalıyorlar.

ysa

Minör
Üye
Bakmayı sevdiğim türler cataglyphis ve tapinoma.
Ancak cataglyphis kraliçelerimin hepsi bir suikaste uğrayıp öldürüldü.

Evisaer

Pupa
Üye
Bende de var kendileri. Bir formica, messor, camponotus gibi insana görsel şölen yaşatmıyor ama deli gibi yiyiyor ve deli gibi ürüyorlar. Tercih meselesi yani. Bence bu hobide tetramorium veya pheidula en az bir kere beslenemeli. Çüknü favori büyük türlere baktığımızda ya yemek seçiyo, ya şeker veya protein doğru düzgün yemiyo, yada çok nazlı oluyor. Görsel olarak tabi ki de çok güzeller ama bu saydığım iki tür (en yaygınları olduğu için söyledim yoksa benzerleri elbette var) olmadan biraz sası kalıyorlar.
Çok yemesi değil de çok üremesi benim için biraz tatlı olur. Benim ilk karıncalarım ve hala pupa evresindeler o yüzden biraz o konuda sabırsızım sanırım. Ama bir ara Tetra bulunca deneyeyim. Boş 8 tane deney tüpüm var aktarma için 3 tanesini boş bıraksam 5 tane tür besleyebilirim diye düşünüyorum.

Bakmayı sevdiğim türler cataglyphis ve tapinoma.
Ancak cataglyphis kraliçelerimin hepsi bir suikaste uğrayıp öldürüldü.
Nasıl suikaste uğradı merak ettim de 😅

anakin

Intercaste
Üye
Çok yemesi değil de çok üremesi benim için biraz tatlı olur. Benim ilk karıncalarım ve hala pupa evresindeler o yüzden biraz o konuda sabırsızım sanırım. Ama bir ara Tetra bulunca deneyeyim. Boş 8 tane deney tüpüm var aktarma için 3 tanesini boş bıraksam 5 tane tür besleyebilirim diye düşünüyorum.
Elinizde bulunan içinde karında olan tüp kadar boş tüp bulundurmanızı öneririm çünkü herhangi bir kaza durumunda hayat kurtarıyor.

Evisaer

Pupa
Üye
Elinizde bulunan içinde karında olan tüp kadar boş tüp bulundurmanızı öneririm çünkü herhangi bir kaza durumunda hayat kurtarıyor.
O zaman 2 tür daha besleme hakkım olucak gibi şu an tüp almadığım sürece bu yüzden bu türlere daha iyi karar vermeliyim. Myrmica Rubra ve Messor arayacağım o zaman. Messor da hangisini seçeceğime bakayım bir de benim burada türleri varsa.

anakin

Intercaste
Üye
O zaman 2 tür daha besleme hakkım olucak gibi şu an tüp almadığım sürece bu yüzden bu türlere daha iyi karar vermeliyim. Myrmica Rubra ve Messor arayacağım o zaman. Messor da hangisini seçeceğime bakayım bir de benim burada türleri varsa.
Türlerini maalesef anlayamazsınız hocam, hiçbir farkı yok zaten.

emre9293

Majör
Üye
Keşke bulabilseydim dediğim camponotus baldaccii renkleri çok iyi olduğu için.
Tetramorium'da hızlı çoğaldığı için küçük olsada keyif aldığım bir cins.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
Cataglyphislerin vücutlarının her bir zerresi avlanmak için kusursuz neredeyse, müthiş avcı oldukları ve agresifliklerinden dolayı seyir zevki çok çok yüksek. Beslemeyi bırakalı çok oldu ama tekrar başlayacak olsam kumlu bir Cataglyphis formicariumu yapıp bakardım. Küçük türlerin, agresif olmayan türlerin tamamı ve hasatçı türler ilgimi çekmediği için Cataglyphis dışında bakabileceğim tek cins Camponotus gibi duruyor.

Benim elimdeki türler şuan lasius ve crematogaster. Lasius benim ilk deneyimim oldu, crematogaster ise bakmak istediğim türler arasındaydı ve şansa bahçede buldum. Şuan ikisine de bakım yapıyorum. Bakmak istediğim türlerden biri Myrmecocystus. Çünkü çok güzel görünen bir tür olduğunu düşünüyorum. Bal karıncası diye de geçiyor. Ama en sevdiğim tür ve bakmak istediğim solenopsis invicta türü. Hızlı gelişme özelliği olması ve küçük bir tür olarak kaçma konusunda da baya iyi olmaları ilgi çekici bence. Tehlikeli bir tür de ayrıca, o yüzden ilgimi çekiyor bakmak isterdim.