Arkadaşlar 7 8 kraliçeli bir koloni oluşturmaya çalışsam hangi türler çoklu kraliçeliliği kabul ediyor?
Teşekkür ederim cansınBenim bildiğim Messor multiquenn yapıyor.
Messorlar genelde kurucu aşamada birlikte çalışıyor sonra bir kraliçe kalana kadar birbirlerini öldürüyorlar.Benim bildiğim Messor multiquenn yapıyor.
Hayır bence tam tersi messor lar multiqueen için uygun değiller tür ayırt edilmediği için ilerde bir kraliçe üstünlük kurup ötekisini öldüğünü diye biliyorum.Benim bildiğim Messor multiquenn yapıyor.
En iyi anlaşan pheidole türüdür. 20-30 kraliçeli koloni kuran görmüştüm. Bu sene bulursam bi 50 tane alacağım.Arkadaşlar 7 8 kraliçeli bir koloni oluşturmaya çalışsam hangi türler çoklu kraliçeliliği kabul ediyor?
Yanlış bilmiyorsam Formicalarda multiqueen olabiliyor. Ama bu konu birazcık sıkıntılı çünki multiqueen için aynı cinsin aynı türünü bulmak gerekiyor.Arkadaşlar 7 8 kraliçeli bir koloni oluşturmaya çalışsam hangi türler çoklu kraliçeliliği kabul ediyor?
Denedim ve üstün olan kraliçe diğerinin abdomenini koparttı ve 2-3 gün öyle gezdi sonra da öldü ama bu %100 bir ihtimal değil belkide kaynaşabilirler.Hayır bence tam tersi messor lar multiqueen için uygun değiller tür ayırt edilmediği için ilerde bir kraliçe üstünlük kurup ötekisini öldüğünü diye biliyorum.
Ben çok video izledim messor uçuşlarından konanlar 2li 3lü yeni yuva kazıyodu. Taş altında doğada çekip video atanlarda hep 10 lu falan multiydi. Bende 2 kraliçe yeni kazmış yanyana buldum. Türler arası farklılıklar olabilir ona bişey diyemem. Örneğin structor oluyodur barbarus olmuyodur gibi.Hayır bence tam tersi messor lar multiqueen için uygun değiller tür ayırt edilmediği için ilerde bir kraliçe üstünlük kurup ötekisini öldüğünü diye biliyorum.
O doğada yapay ortamda çok verimli olmaz birbirleriyle aralarında mesafe olmalı ayrıca onların çoğu başarısız oluyor bir süre sonra ölüyorlar gördüğün videoyu biliyorum ayrı ayrı tüplerde oldukları için sorun etmiyorlar birde türlede alakalı.Ben çok video izledim messor uçuşlarından konanlar 2li 3lü yeni yuva kazıyodu. Taş altında doğada çekip video atanlarda hep 10 lu falan multiydi. Bende 2 kraliçe yeni kazmış yanyana buldum.
Doğrudur ustam bende yeniyim ve araştırma ve gözlemlerime dayanarak yazdım. Dediğiniz gibi 2 farklı türüdür ayırt edemeyiz ve başarısız olabilir. Dediğim gibi bende aynı yeri kazmış 2 kraliçe buldum.Camponotusların bazı türleri, nylanderialar da oluyor .😉
O doğada yapay ortamda çok verimli olmaz birbirleriyle aralarında mesafe olmalı ayrıca onların çoğu başarısız oluyor bir süre sonra ölüyorlar gördüğün videoyu biliyorum ayrı ayrı tüplerde oldukları için sorun etmiyorlar birde türlede alakalı.
Onlar ztn aynı tür olduk ları için yan yana geliyor senin gibi bulursa Multi yapabilir ama ilerde biri üstünlük taslyacak diye biliyorum normalde aynı tür denk getirmek zordur.Ben çok video izledim messor uçuşlarından konanlar 2li 3lü yeni yuva kazıyodu. Taş altında doğada çekip video atanlarda hep 10 lu falan multiydi. Bende 2 kraliçe yeni kazmış yanyana buldum. Türler arası farklılıklar olabilir ona bişey diyemem. Örneğin structor oluyodur barbarus olmuyodur gibi.
Sanırım tapinoma larda kabul ediyorArkadaşlar 7 8 kraliçeli bir koloni oluşturmaya çalışsam hangi türler çoklu kraliçeliliği kabul ediyor?
Bencede öyle türler anlamak zor dediğim gibi %100 bir olanak yokBen çok video izledim messor uçuşlarından konanlar 2li 3lü yeni yuva kazıyodu. Taş altında doğada çekip video atanlarda hep 10 lu falan multiydi. Bende 2 kraliçe yeni kazmış yanyana buldum. Türler arası farklılıklar olabilir ona bişey diyemem. Örneğin structor oluyodur barbarus olmuyodur gibi.