Yardim icin tsekkurlerParazitik lasius olduğu için,bazı tür grupları akla geliyor. Umbratus bu gruplar içinde.
+1 lasius kolonisi😁.Parazitik olabilir. Daha iyi görseller gerekiyor. Ağzında karınca kafası duruyor. Raidlediği sırada tutmuş olabilirsiniz. 😁
Bu fotoğrafların daha iyi olduğunu düşünüyorum.Parazitik olabilir. Daha iyi görseller gerekiyor. Ağzında karınca kafası duruyor. Raidlediği sırada tutmuş olabilirsiniz. 😁
Boyutu 6mm hocam arkadaş önceden söylemişti.Lasius umbratus group. Parazitik kraliçe. Boyu kaç mm?
En iyi çekebildiklerim bunlar. Dediğiniz gibi Lasius Mixtus ise parazitik kiralice olduğu anlamına gelmiyor değil miEkli dosyayı görüntüle 67510Ekli dosyayı görüntüle 67511
Scapes'i ikinci fotonuz gibi üstten varsa eğer kıllanmayı ve tibia bölgesindeki kıllanmayı çekebilirseniz tür tespitinde yardımcı olabilirim. Muhtemelen bu bir Lasius mixtus kraliçesi.
Ekli dosyayı görüntüle 67512
Hocam valla dediğiniz açıdan çekememiyorum. Bunlarda yardımcı olmuyorsa yinede vaktiniz için teşekkür ederim.Petiole'ü önden veya tam arkadan çekebilir misiniz? Petiole'ün ortasının kazılma derecesini görmemiz gerekiyor.
Ekli dosyayı görüntüle 67519
Petioleün nerede olduğunu merak ediyorsanız üstteki görsele bakabilirsiniz. Hangi açıdan çekmeniz gerektiğini merak ediyorsanız önden şu şekilde:
Ekli dosyayı görüntüle 67520
Bu açıdan petiole şeklini çekmeye çalışınız.
Zamanınız için teşekkürlerMaalesef henüz tür tespiti mümkün değil. Daha iyi görseller talep etmem gerekiyor sizden ki yapabileceğinizi yaptınız. Sadece L.mixtus olmadığını söyleyebilirim. İyi forumlar.