Bulduğumda azında işçi bir karınca vardı. SP derken?lasius sp. kraliçesi. Bu arda ağzındaki ne?
Saldırıya uğradı heralde. Sp derken ne demek istedinNeden acaba?
Yandan fotoğraf atar mısın?Saldırıya uğradı heralde. Sp derken ne demek istedin
Yandan fotoğraf atar mısın?
Ben biraz arastirdim Lasius claviger diye dusunuyorum baya benziyorTamamdır, kesinlikle lasius sp. ama sanırım @KingCat hocam grup tespiti yapacak.
Boyutu kaç mm?Kamerada çok belli olmuyor ama hafif bir kırmızılığı var ve 6 mm uzunluğunda.
Direk tür tespiti çok zor bu fotoğraftan ayrıca lasius clavigerın Türkiye'de kaydı yok.Ben biraz arastirdim Lasius claviger diye dusunuyorum baya benziyor
Turkiyede yasamiyorum zaten. Isvecte yasiyorum.Boyutu kaç mm?
Direk tür tespiti çok zor bu fotoğraftan ayrıca lasius clavigerın Türkiye'de kaydı yok.
Boyuda 6mmBoyutu kaç mm?
Direk tür tespiti çok zor bu fotoğraftan ayrıca lasius clavigerın Türkiye'de kaydı yok.
Lasius umbratus group diyorum. Tamam o zaman olabilir onu bilmiyorum.Tür tespiti bu fotoğraflardan yapılamaz.Turkiyede yasamiyorum zaten. Isvecte yasiyorum.
Boyuda 6mm
Nasıl anladınız hocam😄.Lasius umbratus group diyorum. Tamam o zaman olabilir onu bilmiyorum.Tür tespiti bu fotoğraflardan yapılamaz.
Tammamdir tesekkurler. Valla daha iyi cekebilsem cekicemde bu kamera ile olmuyor.Lasius umbratus group diyorum. Tamam o zaman olabilir onu bilmiyorum.Tür tespiti bu fotoğraflardan yapılamaz.
Elimde mikroskop yok hocamHocam bildiğim kadarıyla tür tespiti için mikraskobik fotoğraflar gerekiyor.
Siz bana çok güvenmeyin 🤣 @el4nce cevaplasa daha iyi olur ama benim tahminim bu.Elimde mikroskop yok hocam
Parazitik lasius olduğu için,bazı tür grupları akla geliyor. Umbratus bu gruplar içinde.Nasıl anladınız hocam😄.