Alt türü ne hocam acaba bir tahminimiz var mıCamponotus sp. işçisi.
Sanırım MyrmentomaAlt türü ne hocam acaba bir tahminimiz var mı
sağolun bir şey sorucam önceden de bir componotus türüm vardı tüpte yumurta yapmadan ölmüştü bunun aynı şekilde olmasını istemiyorum dikkat etmem gereken bir nokta var mı bu türle ilgiliSanırım Myrmentoma
Knk camponotus majorubir işci için baya büyük emin misiniz
daha önceden de majör gördüm de bu baya büyük formica kralicesi ile aynı boyutta neyseKnk camponotus majoru
hocam buna büyük diyorsanız siz cataglyphis nodus kraliçesi görmrmişsiniz. ayrıca kraliçe olup olmadığı büyüklükten anlaşılmaz. thorax kısmına bakılarak anlaşılır.daha önceden de majör gördüm de bu baya büyük formica kralicesi ile aynı boyutta neyse
bulduğum bölgede tekrar salarım artık
TanaemyrmexSanırım Myrmentoma
çok güzel bir paylaşım elinize sağlık hocam anladımBoyuta bakarak kraliçe olup olmadığı anlaşılmaz. Örnek olsun diye şu fotoğraflarla daha iyi anlatmaya çalışayım:
Bu fotoğraftaki bir Cataglyphis Nodus major işçisi.
Ekli dosyayı görüntüle 28852
Bu fotoğraftaki ise Cataglyphis Nodus kraliçesi/prensesi.Ekli dosyayı görüntüle 28851
Kraliçenin thorax' ı işçiye göre daha büyük oluyor. Ayrıca yan yana baktığınız zaman bu major işçi kraliçeden yaklaşık 1-2 mm daha büyük fakat boyutu kraliçe olmadığı gerçeğini değiştirmiyor. (Fotoğrafta boyut farkı tam belli olmamış)
Ekli dosyayı görüntüle 28850
Üstten baktığınız zaman kraliçenin thorax' ı oval biçiminde iken major işçinin (ve bütün işçilerin) thorax' ı daha düz ve ince bir şekilde. (Soldaki kraliçe/prenses sağdaki major işçi)Ekli dosyayı görüntüle 28849
Umarım yardımı olmuştur.