Hangi tür? Kraliçe mi? Nelere dikkat etmeliyim? İlk defa karınca besleyeceğim!

SfaKaya

Yumurta
Üye
Selamun Aleyküm Dostlar, Ben Sefa. 1-2 yıl önce karınca yetiştirmeye yeltendim, hazırlıklarımı yaptım. Kraliçe arayışlarım uzun süre olumsuz sonuçlanınca açıkçası hevesim kaçmıştı. Bugün annemin mezarında gördüğüm bu karınca kardeş ile hem karınca hobim tetiklendi, hem de saçma gelebilir kendisiyle manevi bağım oluştu ve eve götürmeye karar verdim. Karıncalar hakkında fazla bilgi sahibi değilim, tekrardan Tuğkan abinin eski içerikleri ve sizlerin destekleriyle eğer bu kardeş bir kraliçeyse elimden geldiğince beslemeye niyetlendim. Kendisinin içine geçmesi üzere kırmızı filmli, sulu tüp hazırladım ve bekliyorum :) Ancak kraliçe değil derseniz yada senin bakımını üstlenemeyeceğin zor bir tür derseniz besledikten sonra aldığım yere geri bırakacağım. Yardımlarınıza ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler. 🙏🏽 IMG_9752.jpegIMG_9754.jpeg

ErenÖzgürÖzdoğan

Minör
Üye
Selamun Aleyküm Dostlar, Ben Sefa. 1-2 yıl önce karınca yetiştirmeye yeltendim, hazırlıklarımı yaptım. Kraliçe arayışlarım uzun süre olumsuz sonuçlanınca açıkçası hevesim kaçmıştı. Bugün annemin mezarında gördüğüm bu karınca kardeş ile hem karınca hobim tetiklendi, hem de saçma gelebilir kendisiyle manevi bağım oluştu ve eve götürmeye karar verdim. Karıncalar hakkında fazla bilgi sahibi değilim, tekrardan Tuğkan abinin eski içerikleri ve sizlerin destekleriyle eğer bu kardeş bir kraliçeyse elimden geldiğince beslemeye niyetlendim. Kendisinin içine geçmesi üzere kırmızı filmli, sulu tüp hazırladım ve bekliyorum :) Ancak kraliçe değil derseniz yada senin bakımını üstlenemeyeceğin zor bir tür derseniz besledikten sonra aldığım yere geri bırakacağım. Yardımlarınıza ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler. 🙏🏽 Ekli dosyayı görüntüle 75916Ekli dosyayı görüntüle 75915
Öncelikle merhaba. Evet bulduğunuz bir kraliçe. Cinsi componotus.
Konu 'Camponotus Sanctus Bakım Rehberi' https://karincaciftligim.com/threads/camponotus-sanctus-bakim-rehberi.19314/
Rehber işinizi görecektir.

karıncagünüğü

Minör
Üye
Selamun Aleyküm Dostlar, Ben Sefa. 1-2 yıl önce karınca yetiştirmeye yeltendim, hazırlıklarımı yaptım. Kraliçe arayışlarım uzun süre olumsuz sonuçlanınca açıkçası hevesim kaçmıştı. Bugün annemin mezarında gördüğüm bu karınca kardeş ile hem karınca hobim tetiklendi, hem de saçma gelebilir kendisiyle manevi bağım oluştu ve eve götürmeye karar verdim. Karıncalar hakkında fazla bilgi sahibi değilim, tekrardan Tuğkan abinin eski içerikleri ve sizlerin destekleriyle eğer bu kardeş bir kraliçeyse elimden geldiğince beslemeye niyetlendim. Kendisinin içine geçmesi üzere kırmızı filmli, sulu tüp hazırladım ve bekliyorum :) Ancak kraliçe değil derseniz yada senin bakımını üstlenemeyeceğin zor bir tür derseniz besledikten sonra aldığım yere geri bırakacağım. Yardımlarınıza ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler. 🙏🏽 Ekli dosyayı görüntüle 75916Ekli dosyayı görüntüle 75915
Öncelikle başınız sağ olsun, Cinsi Camponotus başlangıç için güzel bir türdür, bende uzun zamandır bu türü arıyorum işçilerin renkleri ve kraliçesi çok hoşuma gidiyor.