Hangi tür beslemek kolay

talhevc

Yumurta
Üye
merhaba herkese karınca hobisine başlamak istiyorum sizlerden bilgi ve yardım istiyorum karınca türlerinden hangisi beslemesi kolay ve hangi yerden temin edebilirim ?

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Canlı yemi Antalya Çekige, Ankara Canlı Yem gibi internet sitelerinden temin edebilirsiniz.

Karınca hobisine başlayan birisine ben Tetramorium, Messor, Camponotus, Pheidole, Lasius cinslerini öneririm aralarında en iyisi Pheidole bence, küçük yerlerden kaçabilmeleri sıkıntı yaratır ama. Hem askerleri olduğu için tek kastlı kolonilere göre daha çok ilginizi çekecektir hem de hızlı çoğalan bir türdür.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
merhaba herkese karınca hobisine başlamak istiyorum sizlerden bilgi ve yardım istiyorum karınca türlerinden hangisi beslemesi kolay ve hangi yerden temin edebilirim ?
Öncelikle hoşgeldiniz. Karınca hobisine başlamadan önce biraz bilgi edinmenizi ve mümkünse discord sunucusuna katılıp biraz da olsa tecrübe edinmenizi öneririm. Başlangıç için messor cinsini diyeti, boyutu, biyolojik özellikleri vs. nedenlerden ötürü seçmenizi öneririm. İsterseniz bahara kadar uçuşları bekleyin ve bu sıra bilgi edinip hazırlanın ya da erkenden internetten (Ant store Turkey vs.) veya başka bir hobiciden alıp kış uykusundan uyanmasını bekleyebilirsiniz, tamamen size kalmış. Bunların dışında... forumda tüm sorularınız yanıtlanacaktır ve eminim ki tüm tecrübeli ve yardımsever hobiciler destek olacaktır. İyi günler, iyi hobiler.

serhatoztknn

Larva
Üye
Camponotus sanctus, messor ya da lasius cinsini önerebilirim.

Moderatör tarafında düzenlendi: