Hangi Kurt Daha İyi?

efe1320

Yumurta
Üye
karıncalar için buffalomu moriomu un kurdumu 3 ünden 1 ini alabilirim

TiTaha

Pupa
Üye
bufalo kurdu karıncalar için hem boyut olarak hem de protein açısından diğerlerinden daha iyi

ELVERiCi1453

Pupa
Üye
Fazla protein karıncalara zararı var diye biliyorum, sanırım ömürleri kısalıyormuş.

karıncalar için buffalomu moriomu un kurdumu 3 ünden 1 ini alabilirim
Ben denemek için üçüncüde aldım siz kararınızı neyden yana kullanırsınız bilmiyorum ama buffalo kurdu hele üretim yapmak isterseniz öbür türlere göre daha zor yani şahsen ben hala buffalo kurtlarıyla ne yapacağım konusunda kararsızım

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
UN KURDU alın ilk defa bir kurt türüne bakacaksanız buffaloya bulaşmayın yanlış şartlar teker teker ölecekler ve un kurduna göre daha pahalılar

buffalo kurdunun kendisinde %63.94 ten çok daha az protein var sizin baktığınız protein oranı kurutulmuş buffaloya ait

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Büyük küçük koloniyle alakası yok bu işin karıncalar morioya bakmıyor (bazı cisler hariç) koloni çok büyükse 1 değil 2 un kurdu verirsiniz bu kadar.
Kaç cins ve tür; kaç karınca kolonisi üzerinde yaptınız bu çalışmayı?

Son düzenleme:

ToxiTkAn

Minör
Yardımsever
Üye
Kaç cins ve tür; kaç karınca kolonisi üzerinde yaptınız bu çalışmayı?
En basitinden tetralar bile un kurduna verdikleri tepkiyi vermiyorlar
(Yorum sadece tetraya dayalı değildir)
Ben tecrübe etmesem bile bir çok kişi bunu tecrübe etmiş zamanında
Zaten yüksek yağ oranı yüzünden sağlıklı bir besinde değil
Açıkçası biraz kafa yorarak bile canlıların hangi besine daha çok ilgi göstericeğini anlayabilirsiniz
Tabi koloniden koloniye değişir bu
Bazı koloni canlı yem manyağıdır bazısı kıyma yer
Ben demiyorumki kolonilerinize morio vermeyin,verin tabiki verin koloniniz olumlu tepki gösterirse devam edin.
(Sadece morioyla yapılan beslemede koloninin çoğalma hızı yavaşlayacaktır ve yumurta üretimi/gelişimi aksayacaktır)
Bu kadar basit bir şeyi söylemek için tecrübeye gerek olduğunu düşünmüyorum
Her şey açık ve net bir şekilde ortada.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
En basitinden tetralar bile un kurduna verdikleri tepkiyi vermiyorlar
(Yorum sadece tetraya dayalı değildir)
Ben tecrübe etmesem bile bir çok kişi bunu tecrübe etmiş zamanında
Zaten yüksek yağ oranı yüzünden sağlıklı bir besinde değil
Açıkçası biraz kafa yorarak bile canlıların hangi besine daha çok ilgi göstericeğini anlayabilirsiniz
Tabi koloniden koloniye değişir bu
Bazı koloni canlı yem manyağıdır bazısı kıyma yer
Ben demiyorumki kolonilerinize morio vermeyin,verin tabiki verin koloniniz olumlu tepki gösterirse devam edin.
(Sadece morioyla yapılan beslemede koloninin çoğalma hızı yavaşlayacaktır ve yumurta üretimi/gelişimi aksayacaktır)
Bu kadar basit bir şeyi söylemek için tecrübeye gerek olduğunu düşünmüyorum
Her şey açık ve net bir şekilde ortada.
Bu netlik ve ortada olan bir şey değil. Genelleme yapıp eğer tespit yapıyorsanız bu çıkarımın bir temeli olması gerekiyor. Yağ oranı bakımından karıncalar için pekte önemi yok. Bu dediğinizi sürüngen veya diğer eklembacaklilar için söyleseydiniz daha kabul görür olabilirdi. Aynı tür koloniler bile yemek seçimi yapıyorken kesin kanıya vararak tespit çıkarmak mantıklı değil. Konuyu açan arkadaş bana DM yoluyla yazdı ve ben ona tek tip beslemenin sağlıklı bir yöntem olmadığını belirttim zaten. 'Bu kadar basit' bir şeyi söylemek için basitleme yapılamaz. Önünüzde çok fazla karınca olur ve her koloni için deney yaparsınız. Deney sonucunda aynı tür içinde ve cinsler içinde tercihleri ölçersiniz ve deneyin sonucuna ulaşırsınız. Şu zamana kadar morio kurduyla sayısız koloni besledim. Çok farklı türde yemlerde kullandım ve dediğiniz gibi morioya karşı bir ters tavırla çok az karşılaştım. Yani dediğim şey şu ' kime göre? Neye göre? '.