besin değeri nedir pekibufalo kurdu karıncalar için hem boyut olarak hem de protein açısından diğerlerinden daha iyi
diğer kurtlara göre protein içeriği çok daha fazlabesin değeri nedir peki
Ben un kurdu daha değerli diye biliyordum, teşekkürler bu bilgi için.bufalo kurdu karıncalar için hem boyut olarak hem de protein açısından diğerlerinden daha iyi
Ben denemek için üçüncüde aldım siz kararınızı neyden yana kullanırsınız bilmiyorum ama buffalo kurdu hele üretim yapmak isterseniz öbür türlere göre daha zor yani şahsen ben hala buffalo kurtlarıyla ne yapacağım konusunda kararsızımkarıncalar için buffalomu moriomu un kurdumu 3 ünden 1 ini alabilirim
Karincalar icin un kurdu alman daha iyi olacaktir, morio biraz buyuk kalabilir.moriomu un kurdumu
Ben başlangıç olarak un kurdu öneririm ama kloniniz çok çok büyükse tercihinizi morio kurdundan yada kullana bilirsinizmoriomu un kurdumu
Karıncalar morioyu kabul etmiyor genellikle,un kurdunu çok daha severek yiyorlarBen başlangıç olarak un kurdu öneririm ama kloniniz çok çok büyükse tercihinizi morio kurdundan yada kullana bilirsin
Ben karıncalara hiç morio vermedim fakat arkadaşın kolonisi çok büyük olabir diye dedimKarıncalar morioyu kabul etmiyor genellikle,un kurdunu çok daha severek yiyorlar
Büyük küçük koloniyle alakası yok bu işin karıncalar morioya bakmıyor (bazı cisler hariç) koloni çok büyükse 1 değil 2 un kurdu verirsiniz bu kadar.Ben karıncalara hiç morio vermedim fakat arkadaşın kolonisi çok büyük olabir diye dedim
Kaç cins ve tür; kaç karınca kolonisi üzerinde yaptınız bu çalışmayı?Büyük küçük koloniyle alakası yok bu işin karıncalar morioya bakmıyor (bazı cisler hariç) koloni çok büyükse 1 değil 2 un kurdu verirsiniz bu kadar.
En basitinden tetralar bile un kurduna verdikleri tepkiyi vermiyorlarKaç cins ve tür; kaç karınca kolonisi üzerinde yaptınız bu çalışmayı?
Bu netlik ve ortada olan bir şey değil. Genelleme yapıp eğer tespit yapıyorsanız bu çıkarımın bir temeli olması gerekiyor. Yağ oranı bakımından karıncalar için pekte önemi yok. Bu dediğinizi sürüngen veya diğer eklembacaklilar için söyleseydiniz daha kabul görür olabilirdi. Aynı tür koloniler bile yemek seçimi yapıyorken kesin kanıya vararak tespit çıkarmak mantıklı değil. Konuyu açan arkadaş bana DM yoluyla yazdı ve ben ona tek tip beslemenin sağlıklı bir yöntem olmadığını belirttim zaten. 'Bu kadar basit' bir şeyi söylemek için basitleme yapılamaz. Önünüzde çok fazla karınca olur ve her koloni için deney yaparsınız. Deney sonucunda aynı tür içinde ve cinsler içinde tercihleri ölçersiniz ve deneyin sonucuna ulaşırsınız. Şu zamana kadar morio kurduyla sayısız koloni besledim. Çok farklı türde yemlerde kullandım ve dediğiniz gibi morioya karşı bir ters tavırla çok az karşılaştım. Yani dediğim şey şu ' kime göre? Neye göre? '.En basitinden tetralar bile un kurduna verdikleri tepkiyi vermiyorlar
(Yorum sadece tetraya dayalı değildir)
Ben tecrübe etmesem bile bir çok kişi bunu tecrübe etmiş zamanında
Zaten yüksek yağ oranı yüzünden sağlıklı bir besinde değil
Açıkçası biraz kafa yorarak bile canlıların hangi besine daha çok ilgi göstericeğini anlayabilirsiniz
Tabi koloniden koloniye değişir bu
Bazı koloni canlı yem manyağıdır bazısı kıyma yer
Ben demiyorumki kolonilerinize morio vermeyin,verin tabiki verin koloniniz olumlu tepki gösterirse devam edin.
(Sadece morioyla yapılan beslemede koloninin çoğalma hızı yavaşlayacaktır ve yumurta üretimi/gelişimi aksayacaktır)
Bu kadar basit bir şeyi söylemek için tecrübeye gerek olduğunu düşünmüyorum
Her şey açık ve net bir şekilde ortada.