Hangi karınca türünü beslemeliyim?

hasemeke01

Yumurta
Üye
Merhaba, ben bu hobiye yeni başladım hatta başlamadım bile sayılabilir. daha kraliçe bulamadım ama şunu merak ediyorum, ben şehirde yaşıyorum evimin etrafında bazı yeşillik alan yerler var arsamızda var kocaeli de oturuyorum.
Evde besleyeceğim, hangi karınca türünü beslemeliyim + nerde bulabilirim.

(Bazı noktalama problemlerim olabilir kusura bakmayın.)

ali8181

Yumurta
Üye
Bu aralar crematogaster ve messor uçuyor, üçünün de bakımı kolay. Nereden bulacağına gelirsek; kaldırımlarda, parklarda, çimenlik alanlarda arayabilirsin.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Merhaba, ben bu hobiye yeni başladım hatta başlamadım bile sayılabilir. daha kraliçe bulamadım ama şunu merak ediyorum, ben şehirde yaşıyorum evimin etrafında bazı yeşillik alan yerler var arsamızda var kocaeli de oturuyorum.

Messor cinsini öneririm, beslemesi kolay ve zevk verici bir cinstir. Bu aylarda çiftleşme uçuşuna denk gelmeniz zor; fakat isterseniz dolaşıp bakabilirsiniz, bununla ilgili YouTube videoları var. Karınca Çiftliğim YouTube kanalından bakabilirsiniz, kanaldaki videolar size yardımcı olacaktır. Daha fazla bilmek istediğiniz varsa her zaman cevaplarım. İyi hobiler.

ali8181

Yumurta
Üye
Messor cinsini öneririm, beslemesi kolay ve zevk verici bir cinstir. Bu aylarda çiftleşme uçuşuna denk gelmeniz zor; fakat isterseniz dolaşıp bakabilirsiniz, bununla ilgili YouTube videoları var. Karınca Çiftliğim YouTube kanalından bakabilirsiniz, kanaldaki videolar size yardımcı olacaktır. Daha fazla bilmek istediğiniz varsa her zaman cevaplarım. İyi hobiler.
Messor uçuşları devam ediyor hala bulabilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

hasemeke01

Yumurta
Üye
Çok teşekkür ederim, test tüpü sipariş ettim bu hafta sonu arayacağım.

SaganKam

Yumurta
Üye
Messor bence tohum böcek şekerli su tüketiyor. Büyük ve yavaş üremiyor ayrıca agresif ilk tür için bence ideal.

Kaaexus

Yumurta
Üye

Crematogaster kolonisini evimin yakınında uçmaya hazırlanırken buldum. Bence o türü besleyebilirsiniz

Ben odun parçasında bulmuştum.

hasemeke01

Yumurta
Üye
Messorlara çekirdek içi verebilirmiyim? (ay çiçeği kuruyemişciden alınan)

hasemeke01

Yumurta
Üye
Böyle bir karınca buldum şüpheleniyorum kraliçemi? ben messor structor a benzettim bacakları daha açık renkli sarımsı biraz.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2024-10-12 saat 13.25.06_1fce576e.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-10-12 saat 13.25.06_1fce576e.jpg
    42 KB · Görüntüleme: 6

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Böyle bir karınca buldum şüpheleniyorum kraliçemi? ben messor structor a benzettim bacakları daha açık renkli sarımsı biraz.
Kraliçe değil, major işçidir; cinsini bilmiyorum ama sanırım Messor. Ayrıca bu tarz farklı şeyler için farklı konular açın, her şey tek konuya sığdırmayın.

hasemeke01

Yumurta
Üye
Konu açmayı denedim ama konu gözükmüyordu ondan sormuştum. bu arada ben bu karıncayı yuvanın ağızından buldum gerçekten küçük yuvaydı 2 3 tane işçi vardı. neyse salayım o zaman

Kraliçe değil, major işçidir; cinsini bilmiyorum ama sanırım Messor. Ayrıca bu tarz farklı şeyler için farklı konular açın, her şey tek konuya sığdırmayın.

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Konu açmayı denedim ama konu gözükmüyordu ondan sormuştum. bu arada ben bu karıncayı yuvanın ağızından buldum gerçekten küçük yuvaydı 2 3 tane işçi vardı. neyse salayım o zaman
Evet, sal; yuvaya sal ama.