Hangi aylarda kraliçe karınca bulabilirim?

kerem1221

Yumurta
Üye
Crematogaster cinsi kraliçe bulmuştum. 2 3 hafta yaşadı 2 gün önce vefat etti.

Ayaz16cc

Yumurta
Üye
Efendim martın bitmesine yakın havalar sıcaklamasına mont yerine hırka giymeye başladığımız zamandan Ekimin sonlarına (bazı ilçeler de iklim farkı yüzünden değişiklik gösterebilir)kadar uçuşlar vardır eğer kraliçe bulamıyorsanız gönderebilirim yada bir yerden temin edebilirsiniz

shockwave

Yumurta
Üye
Yağmur yağmasını bekleyin yağmur dindikten 1-2 saat sonra çıkın arayın bulursunuz muhtemelen. Tabi bu yaşadığınız yerin iklimine vs. de bağlı fakat ben Gaziantep'te iki gün önce yağmur sonrası 8 tane kraliçe buldum daha da vardı hatta.

Enesersoy45

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Sezon kapandı diyebilirim. Nem ve sıcaklık uygunsa hala bulma ihtimaliniz var. Ama ülke genelinde hava uçuşlara uygun olmaktan çıktı.

Emirr07

Yumurta
Üye
Sezon kapandı olarak biliniyor lakin ben gaziantepte dün bir uçuşa denk geldim iklim farkından olsa gerek eğer doğuda nemin fazla olmadığı bir yerde yaşıyorsan yağmur sonrası az rüzgarlı hafif sıcak havalarda şansın baya yüksek olur bu arada hergün fazladan aramana gerek yok o bölgede uçuş var ise heryer ölü ve yaşayan kanatlı karıncalar ile dolu oluyor genellikle parklar

kerem1221

Yumurta
Üye
Efendim martın bitmesine yakın havalar sıcaklamasına mont yerine hırka giymeye başladığımız zamandan Ekimin sonlarına (bazı ilçeler de iklim farkı yüzünden değişiklik gösterebilir)kadar uçuşlar vardır eğer kraliçe bulamıyorsanız gönderebilirim yada bir yerden temin edebilirsiniz
Elinizde hangi tür kraliçe var. Ben izmirdeyim.

Ephwe

Yumurta
Üye
hocam bulundugum yerde hic kralice yok ya acaba elinizde fazladan varsa gonderebilir misiniz