Geçen cumartesi, akvaryum kurulumunu tamamlayan son adımı atarak balıkları aldım. İlk olarak, karides hakkında sorularımı sorduğum yerdeki adam, karidesi verirken “Bir tanesi hamile, sana kıyağım olsun.” dedi. Ben de bunun üzerine araştırma yapmak istedim. Yanına bir de bitki verdi, karides onun içinde saklanır diye. Araştırdığım kadarıyla, karides ne dişiye benziyor ne de hamile duruyor. Adamın elbet bir bildiği vardır ama yine de emin olmak için size danışmak istedim. Verdiği bitkinin içinden hiç çıkmıyor; diğer karides akvaryumda cirit atarken bu hep içinde duruyor. Adamın dediği gibi olabilir ama yine de emin olamadım. Paylaşacağım fotoğraflar, akvaryum kirli olduğu için net olmayabilir; temizlik yaptıktan sonra tekrar fotoğraf eklerim.

Geçen, karides konusunda bahsettiğim adam, bana dört tane lepistes alırken “İki tane özel tür çift, iki tane normal tür çift veriyorum sana.” dedi. Ben de yine merak edip araştırdım ama kafam bayağı karıştı. Arka yüzgeçlerine bakıyorum, üç tanesinin sivri gittiğini, bir tanesinin ise yay şeklinde olduğunu görüyorum. Bu şekilde bakınca üç erkek bir dişi gibi görünüyor. Boyutlarına bakınca ise bu sefer iki dişi iki erkek gibi gözüküyor. Yine de size sormak istedim. Eğer fotoğraflar net değilse temizlik yaparken tekrar fotoğraf eklemesi yaparım. Beyaz olan ikili özel tür, diğer turuncu ve karışık renkli olanlar ise normal tür dedi adam.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Geçen, karides konusunda bahsettiğim adam, bana dört tane lepistes alırken “İki tane özel tür çift, iki tane normal tür çift veriyorum sana.” dedi. Ben de yine merak edip araştırdım ama kafam bayağı karıştı. Arka yüzgeçlerine bakıyorum, üç tanesinin sivri gittiğini, bir tanesinin ise yay şeklinde olduğunu görüyorum. Bu şekilde bakınca üç erkek bir dişi gibi görünüyor. Boyutlarına bakınca ise bu sefer iki dişi iki erkek gibi gözüküyor. Yine de size sormak istedim. Eğer fotoğraflar net değilse temizlik yaparken tekrar fotoğraf eklemesi yaparım. Beyaz olan ikili özel tür, diğer turuncu ve karışık renkli olanlar ise normal tür dedi adam.

Yardımcı olursanız sevinirim.
Moderatör tarafında düzenlendi: