Hamile karides bakımı

Ali_deniz

Yumurta
Üye
Ben toplu bi karides alışverişi yapacam içinde de cüce vatoz beslemek istiyorum fakat cüce vatoz karidesin yavrularını yer diye duydum bende hamileyi tankdan ayırıp doğumdan sonra geri koymayı yarvuları da büyüyünce koymayı düşünüyorum olur mu? (Türü karbon rili karides)

Moderatör tarafında düzenlendi:

deadrune

Larva
Üye
saklanmaya yeterli yer varsa ciddi bir kayıp yaşamazsın ben hiç avladıklarını görmedim ama kacmazlarsa yiyebilir cüce vatoz bence asıl sorun filtrenin yavru karidesleri çekmesi olur. ben hiç ayırmadım ve ciddi bir kayıp görmedim tabi akvrayum bitkilisi vs ise

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Ben toplu bi karides alışverişi yapacam içinde de cüce vatoz beslemek istiyorum fakat cüce vatoz karidesin yavrularını yer diye duydum bende hamileyi tankdan ayırıp doğumdan sonra geri koymayı yarvuları da büyüyünce koymayı düşünüyorum olur mu? (Türü karbon rili karides)
Cüce Vatoz özellikle gidio karideslerin peşinden koşmaz ama yerde, camda vs... Ağzının altına gelirse hiç düşünmeden onu da emcükleyecektir. Arkadaşın dediği gibi bol saklanma alanı özellikle gür mosslar vs... Varsa yavruların çok büyük bir çoğunluğu yaşayacaktır. Anaç karidesi ayırmak ise daha kötü bir seçenek. Ayırdığınız yer zeminde kumu olmayan, çok dar hacimli ve iyice bitkilendirilmiş bir yer değilse anaç karidesin yumurtaları bırakma olasılığı bile olabilir.

Bence karideslerin çoğalma işini bu kadar kafaya takmayın zaten onlar oldukça sık ve hızlı üreyen türler yavru kayıpları olsa bile o yavrular büyüyene kadar anaç muhtemelen tekrar yumurta tutacaktır zaten.