Günlük yarışması

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
Öncelikle tüm arkadaşlarıma merhaba,
Forumda "Günlüğüm" kısmında gezinirken çok güzel günlüklerin yapıldığını fakat arkadaşların gerekli özeni göstermediğini gördüm. Tabii ki her günlük çok özel ama benim demek istediğim; forumda mesajları düzenlemek ve farklı stiller katmak için birçok özellik varken, bunların kullanılmaması.

Benim isteğim, her arkadaşımızın günlüklerine gelişim mesajlarını düz, sade bir biçimde atmadan, forumdaki yazı rengi özelliğini kullanarak, renklerle oynayarak ve farklı bir imaj katarak daha özgün hâle getirmeleri ve günlüğe büyük bir sorun olmadığı sürece istikrarlı şekilde devam edilmesi.

Buna teşvik edici bir yarışma olsa güzel olmaz mı? Format şöyle olsun: Katılmak isteyen arkadaşların isimleri alınsın ve bu arkadaşlara 1-2 aylık bir süre verilsin. Bu süre zarfında, günlüklerinin düzenini, tasarımını, içeriğini, kısacası her şeyini güzelleştirsinler.

1-2 ay sonunda, moderatör arkadaşlar bu katılımcıların günlüklerini incelesin ve puanlama yaparak en iyi günlüğü seçsinler. Yani olay sadece yazı rengi veya stili değil, her açıdan güzelliği değerlendirilsin.

İşte outworld’lerin falan dizaynı olur, ne bileyim, fotoğraflama gibi şeylere de bakılsın. Kazanan kişiye de bir rozet verilsin, tıpkı "Makro Çekim Yarışması"ndaki gibi.

Eğer yeterince katılımcı olursa, bence güzel bir yarışma olur ve günlükler güzelleşir diye düşündüm. Eğer siz de onaylarsanız…
Sevgilerle. 🖐️🙃

Son düzenleme:

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Her şeyin yarışmasını yapmasak da olur bana göre..

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
Her şeyin yarışmasını yapmasak da olur bana göre..
Neden hocam? Forumda çok güzel bir etkinlik oluyor ve bence herkesin hoşuna da gidiyor bu tarz etkinlikler. Bir de sürekli tür tahmini, setup kurulumu falan derken sıkılabiliyoruz ama bu tarz etkinlikler bence insanları hobiye bağlıyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Eğlenceli olabilir, ona lafım yok ama "insanları daha iyi günlük yazmaya teşvik etme" tamamen mantıksız. Tıpkı tür tespiti yarışmaları insanları daha iyi tür tespiti yapmaya teşvik etmiyorsa günlük yarışması da etmez.

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
Eğlenceli olabilir, ona lafım yok ama "insanları daha iyi günlük yazmaya teşvik etme" tamamen mantıksız. Tıpkı tür tespiti yarışmaları insanları daha iyi tür tespiti yapmaya teşvik etmiyorsa günlük yarışması da etmez.
Hocam, herkesin kendi fikri, bir şey diyemem ama siz de görüyorsunuzdur illa ki, birçok arkadaş günlük tutuyor ama çok sade. Tamam, zaten adamın içinde olmasa onu da yapmaz fakat yaptıklarının sonucunda böyle bir yarışma ile ödüllendirme yapılacağını duyunca, kişi ortamı daha da güzelleştirir.

Buna sadece var olan günlükçüler değil, yeni yeni arkadaşlar da katılır ve dolaylı yoldan daha fazla günlük yazan kişi olur. Bu yazılan günlüklerin hepsi de birbirinden farklı tarzda olur. Bu da daha fazla rehber tarzı yazı demek ve ortamın daha güzel olması anlamına geliyor.
Ayrıca bizdeki diğer bir amaç da insanların içindeki yaratıcılığı çıkarmak olacak. Hepimiz istesek çok güzel şeyler yapabiliyoruz ama yapmıyoruz. Hiç değilse belki bu şekilde bir şeyler olur diye.

Teşvik de bu şekilde olacak yani. Ve bence tür tespiti ile aynı kategoriye almak yanlış, çünkü tür tespiti için fazla bir birikime ihtiyaç duyuluyor. Yani kişi ne kadar yapmak istese bile yapamaz, yapsa bile yanlış olur. Ama günlük için böyle bir şeye ihtiyaç yok bence. Şahsen ben, foruma geldiğim ilk günden günlük açmıştım, hiçbir bilgim yokken.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
Bana kalırsa asıl günlük gibi bir konuyu yarışmaya konu edersek o zaman çok daha sade ve içi boş günlükler ortaya çıkacaktır. Bu yarışma kültürü eğitim sistemimizin kaçınılmaz bir sonucu muhtemelen. İyi günlükler ortaya koymak için birileriyle rekabet etmenize gerek var mı cidden? Ya da herhangi bir işte iyi bir iş ortaya çıkartmak için rakiplik mi gerek? Mesela çözüm sistemi de bir ödüllendirme sistemiydi, sırf çözüm yarışına katılıp bomboş tahmin yapan bir sürü hobici oldu ki bu konuyla çok uğraşmak durumunda kaldık. Çözüm sistemini kaldırmak bile tartışıldı. Bu konuda da benzer şeylerin yaşanacağını az çok kafamda canlandırabiliyorum. Bana kalırsa az olsun ama öz olsun. 2 tane çok kaliteli ve emek kokan günlüğü 30 tane günlüğe değişmem mesela ki kaliteli bir içerik ortaya koyacak kişi bunu aktarmak için yeterli motivasyona sahip oluyor genelde. Ama yarışma içerikli etkinliklerin etkileşim aldığının ve keyifli olduğunun farkındayız, yakın zamanda birkaç etkinlik oluştururuz. Bu da iyi haber olsun.