Günlük ismi: Kader

isimsizadam

Yumurta
Üye
30/04/2026 yani dün görseldeki kraliçeyi akşam saat 6 civarında tamamen rastgele karşıma çıkmasıyla buldum. Kraliçe arayışım yoktu ancak evimin bahçesinde, merdivende tamamen şans eseri karşıma çıkmasıyla birlikte günlük serüvenim başlamış oldu. Kendisine hızlıca bir tüp hazırladım ve yuvasını hazırladım. Onun yerine koyduktan hemen sonra akşam saat 7-8 civarında evin içinde yerde başka bir kraliçe daha buldum. Ancak yerde bulduğum 2. kraliçe sakat. Onu yerde kıvrılırken buldum. Yanlışlıkla üstüne basmış olabilirim. Dikkatlice incelediğimde 1 anteninin ve 1-2 bacağının eksik olduğunu gördüm. Ayakta durmakta çok zorlanıyor. Yine de yerden alıp ayrı bir tüp daha hazırlayıp yerine yerleştirdim. 2 saat ara ile tamamen şans eseri 2 adet aynı cins kraliçe adeta kucağıma düşmüş oldu.

Bu gün itibariyle kraliçeleri kontrol ettiğimde sağlam olan kraliçenin gayet sakin olduğunu ve nemli bölgede sakince durduğunu gördüm. Sakat olan kraliçe dün olduğu gibi bu gün de hala hareketli görünüyordu. Yarın tekrar kontrol edeceğim. Yarın da çok hareketli olduğunu ve nemli bölgede durmadığını görürsem başka bir tüp hazırlayıp yerini transfer ederim.

Aklımda hiç koloni kurma fikri yoktu aslında. Dediğim gibi ikisini de şans eseri buldum. Bu sebeple belki de doğaya geri bırakabilirim.

Resimlerde sadece ilk kraliçenin alttan ve üstten fotoğrafını çektim. Sakat olanı daha da fazla strese sokmak istemediğim ve sağlam olan ile birebir aynı göründüğü için fotoğraf çekmeye gerek görmedim. Ben componotus cinsi olduğunu tahmin ediyorum. Kraliçeler oldukça büyük. Parmağımın bir boğumu kadar var neredeyse. Sizce kraliçelerimin cinsi ne olabilir?

Ekli dosyalar

• IMG_20260430_194636 - Kopya.jpg
    IMG_20260430_194636 - Kopya.jpg
    26.8 KB · Görüntüleme: 1
  • IMG_20260430_194645 - Kopya.jpg
    IMG_20260430_194645 - Kopya.jpg
    25.2 KB · Görüntüleme: 1
  • IMG_20260430_194712 - Kopya.jpg
    IMG_20260430_194712 - Kopya.jpg
    21.4 KB · Görüntüleme: 1