Günışığı Tetralar Kuru Yem Yemiyor

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Merhaba, dün 25 litre tankıma 5 adet günışığı tetra aldım o gün akşam bir sefer yem vermeyi denedim reddettiler bende normal karşıladım. Bu sabah tekrar yem denedim ve yine yemediler bende kurutulmuş artemiadan biraz verdim ve az da olsa tükettiler. Sorun şu ben bu canlıları kuru yeme nasıl alıştırabilirim? Petshopta yedikleri yemlerden de elimde var fakat ilgi sıfır.

@Mertali yardım eder misin

omerfaruk_

Replete
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Merhaba, dün 25 litre tankıma 5 adet günışığı tetra aldım o gün akşam bir sefer yem vermeyi denedim reddettiler bende normal karşıladım. Bu sabah tekrar yem denedim ve yine yemediler bende kurutulmuş artemiadan biraz verdim ve az da olsa tükettiler. Sorun şu ben bu canlıları kuru yeme nasıl alıştırabilirim? Petshopta yedikleri yemlerden de elimde var fakat ilgi sıfır.
Artemia verirken içine azar azar kuru yem katın gün geçtikçe kuru yem miktarını arttırın. Zamanla alışıcaklardır diye tahmin ediyorum.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Hocam dikkatle baktım ve farkettim ki balıklar artemiayıda yemiyorlar ne yapmam lazım lütfen yardım eder misiniz? @omerfaruk_ @Mertali
2024-09-2310.46.287619388654324922587.jpg

Hocam hacim dar ama yanlarına 4 adet elimde neon var kuru yen yiyen eklesem bi ihtimal bunlar da yer mi? Aldigim yerde tetra pro alagea veriyormus aynidini ve başka çeşit yemleride denedim ilgi olmadı.

omerfaruk_

Replete
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Hocam hacim dar ama yanlarına 4 adet elimde neon var kuru yen yiyen eklesem bi ihtimal bunlar da yer mi? Aldigim yerde tetra pro alagea veriyormus aynidini ve başka çeşit yemleride denedim ilgi olmadı.
Deneyebilirsiniz, hiçbir türlü yem yemiyorlarsa yapacak pek birşey yok canlı yem verebilirsiniz.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
@omerfaruk_ balıkların sorunu belli oldu hocam beyaz benek varmış, yeni yeni çıkıyor ortaya galiba. Hemen ısıyı 2 derece arttırdım fakat neonları ekledikten sonra farkettim maalesef, bir de 3/4 çay kaşığı kaya tuzu attım ne yapmam lazım başka? (Internetten okudum ama kimisi metilen diyor emin olamadım.)

Moderatör tarafında düzenlendi:

omerfaruk_

Replete
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
@omerfaruk_ balıkların sorunu belli oldu hocam beyaz benek varmış yeni yeni çıkıyir ortaya galiba hemen ısıyı 2 derece arttırdım fakat neonları ekledikten sonra farkettim maalesef, bir de 3/4 çay kaşığı kaya tuzu attım ne yapmam lazım başka? (Internetten okudum ama kimisi metilen diyor emin olamadım.)
Bitki olan akvaryuma tuz önermem zarar verebilir. Beyaz benek aşırı ilerlemediyse ısı yükseltme + dip çekimi iş yapacaktır. Eğer hastalık ilerlemiş ise crystalpro spotex vb. İlaçlar kullanabilirsiniz(metilen kullanacaksanız ana akvaryumda değil, 5-10dk lık banyo şeklinde uygulayın.).